הישגי הסגל האקדמי - חדש על המדף

חדש על המדף
צדיקות למהדרין: נשים מהאמיש ונשים חרדיות מתדיינות עם המדיה Strictly Observant: Amish and Ultra-Orthodox Jewish Women Negotiating Media "מקובל לחשוב שנשים מהאמיש ונשים חרדיות הן שמרניות, צייתניות וכנועות. המחקר המשווה שערכתי מלמד שהמציאות מורכבת הרבה יותר." כיצד הצליחה חוקרת ישראלית להיכנס אל קהילת האמיש בפנסילבניה, אחת הקהילות הסגורות והמסקרנות ביותר בעולם? איך חיה יהודייה שומרת מצוות בבית נוצרי, שבו שומן חזיר מופיע בכל מתכון? כיצד הסכימו נשות האמיש לשתף פעולה עם מחקר אקדמי? איך מנהלים מחקר בחווה מבודדת, ללא חשמל וללא אינטרנט? כיצד מפיצים שאלונים עם סוס ועגלה, בקהילה שבה אין מכוניות?
חדש על המדף - יחיד ביחד
ספר חדש בעריכת ד"ר מנחם טופל, מרצה בכיר במחלקה לניהול המשאב האנושי וד"ר אורנה שמר להתמודדות עם השונות בקהילה פנים רבות, גלויות וחבויות, מדוברות ומושתקות, לעיתים בתחכום רב. ספר זה מבקש לראשונה לבחון באמצעות מחקרים על קבוצות זהות שונות בקהילה הקיבוצית את חוויית היחיד ביחד הקיבוצי מנקודת מבט של הכלה והדרה. נראה כי ככל שגוברת המציאות של שונות בקהילה הקיבוצית, כך נחלשים מנגנוני ההדרה, שהיו טבועים בה. עם זאת, היחלשות המרקם הקהילתי והמעטפת הממסדית מאתגרים את ההכלה החברתית. ספר זה נכתב בעבור האנשים שעומדים במושא הפרקים, אך לא פחות מזה בעבור כל אלה שחיים באותה קהילה, אשר יחד מהווים את השלם הקהילתי.
חדש על המדף, משהו להאמין בו
משהו להאמין בו: תיאולוגיה חילונית "משהו להאמין בו" הוא ספר עיון מקורי, העוסק במושג סתירתי לכאורה: "תיאולוגיה חילונית". הוא מבקש לפתוח פתח לתיאולוגיה בתוך העמדה החילונית ומתעקש על נחיצותה של חילוניות לתיאולוגיה יהודית בת זמננו. מהי חילוניות? האם היא עמדה אמונית? באיזה אלוהים יכול ואף צריך, היהודי החילוני להאמין? שאלות כאלו מערערות על הבחנות מקובלות בחברה הישראלית בין חילוניות, דתיות, אתאיזם ואמונה. הספר משיב עליהן בעזרת עיון מדרשי במקורות יהודים קדומים, ובעזרת הגותם של פילוסופים מודרניים גדולים: עמנואל לוינס, מרטין בובר, הנס יונס ואחרים.
חדש על המדף - במילא גורלך נחרץ
ספר חדש לנורית גרץ, פרופ' מן המניין במחלקה לתרבות - יצירה והפקה - "ממילא גורלך נחרץ". מעל לשלושה מיליון איש כבר מתו בעולם, מספר הנדבקים בישראל הגיע לשני מיליון מאתיים, ראש הממשלה הכריז על תקנות חירום לסגר כללי, ואני עוברת מאוראן לפירנצה, ומפירנצה לאתונה ועוד אחורה, ומגיעה בסופו של דבר למגפה בתבאי, שהתרחשה במאה החמישית לפני הספירה במחזה של סופוקלס, אדיפוס המלך.
חדש על המדף
ספר חדש  באנגלית לד"ר יובל גוז'נסקי, ראש המחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר - Histories of Children’s Television Around the World, שבעה עשורים של ההיסטוריה האנושית דרך פרספקטיבה של טלוויזיה לילדים. בימים אלו, יצא לאור ספרו החדש של ד"ר יובל גוז'נסקי, ראש המחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר - Histories of Children’s Television Around the World.
חדש על המדף אהבה במשפט
"אהבה במשפט" - ספר חדש לד"ר בעז סגל, מרצה בבית הספר למשפטים בספיר ספר זה מעמיד לראשונה בתולדותיו של המין האנושי את האהבה לדין וזו עלולה להישלח לבית האסורים. אינספור בני אדם ברוכי כישרון עסקו באהבה: משוררים וסופרים, ציירים ופסלים, פילוסופים ואנשי דת, פסיכולוגים ונוירולוגים. עתה תורם של אנשי המשפט. זהו ספר מרתק, שבמרכזו התלבטות קשה: מה חזק יותר - האהבה או הרצון לנקום ולנצח במשפט ראווה? מה יבחר לעשות עו"ד יפתח פוזנר, המדלג בתפניות מפתיעות בין רומנטיקה לנקם בדרך אל סוף לא ידוע.
חדש על המדף - הכל בקול
הכול בקול - הפיזיקה שמאחורי מכשירים אקוסטיים הספר "הכל בקול" חוקר את תופעת הקול, מנסה להבין אותה ולהשיב בין השאר על השאלות הללו: אילו התמוטט סלע גדול בלב המדבר או עץ היה נופל בלב יער רחוק, במרחק של מאות קילומטרים מיצור חי כלשהו, האם היה משמיע קול בנפילתו? אנשים שונים ישיבו תשובות שונות לשאלה עתיקה זו. מבחינה אובייקטיבית יש שיאמרו כי הקול יישמע מכיוון שקול אינו מתקיים רק בראש המאזין. לעומת זאת, מבחינה סובייקטיבית, יש שיאמרו כי קול מחייב מישהו שיאזין לו. מה נכון? האם תשובה מורכבת זו קשורה למהות הקול?
בתוך החוק מחוק לצדק
הספר בתוך החוק, מחוץ לצדק עוסק במה שהיא מכנה "פרדוקס הפוליגמיה" וקושר כדרכו של הפמיניזם בין האישי והפוליטי ומצליח, דרך חקר תופעת הפוליגמיה בחברה הפלסטינית הבדואית בנגב, להסביר את מורכבות חייהן של הנשים הלכודות בין הפטריארכיה ובין הקולוניאליזם. למרות החוק הישראלי שרואה בפוליגמיה עבירה פלילית, בפועל כעשרים אחוזים מן הגברים הבדואיים נשואים ליותר מאשר אישה אחת. הספר מלמד אותנו כי האכיפה הסלקטיבית היא למעשה אסטרטגיה מדינית כפולת נמענים: קרימינליזציה ואוריינטליזציה של החברה הבדואית, והכפפתן של הנשים הבדואיות תחת דיכוי - הן של הפטריארכיה והן של המשפט הקולוניאלי הישראלי.
חדש על המדף, תקשורת והייטק
תקשורת והייטק - ספר חדש ליצחק משיח, ראש מסלול תקשורת שיווקית ומדיה דיגיטלית במחלקה לתקשורת תקשורת והייטק: על עיתונות, יחסי ציבור ותרבות תקשורתית, הוא ספר הביכורים של יצחק משיח, העוסק בייצוג התקשורתי של ענף ההייטק בעיתונות בישראל ובתפקידם האסטרטגי של גורמי השיווק. הספר מתאר מצד אחד, את אופני הייצוג התקשורתי של תעשיית ההייטק בעיתונות המקוונת, ומצד שני הוא מביא רשימה ארוכה של טקטיקות ואסטרטגיות תקשורתיות.
חדש על המדף - עבודה סוציאלית תחת אש
עבודה סוציאלית תחת אש: תיאוריה מחקר והתערבות - ספר חדש לפרופ' אורית נוטמן-שורץ, פרופ' מן המניין בביה"ס לעבודה סוציאלית בספיר וראשת רשות המחקר וועדת מיה. אירוע השקת הספר יתקיים ביום שלישי, 22.11 בין השעות 16:30 - 18:30 בחדר אירוח ספריה. לפרטים החברה הישראלית משחר היווסדה, מנהלת את שגרת יומה לצד אירועי מלחמה וטרור. אירועים אלו עיצבו וקידמו את הידע והתובנות בתחומי הטראומה הנפשית והחוסן של יחידים ושל כלל החברה.
חדש על המדף - לא ביקשתי לבוא לעולם
"לא ביקשתי לבוא לעולם" - ספר חדש לד"ר אלעד בן אלול, מרצה במחלקה לתקשורת "לא ביקשתי לבוא לעולם" הוא אסופת מאמרים מהפכנית פרי הגותו של הרב מאניס פרידמן, הרב הנצפה ביותר ביוטיוב ושליחו של הרבי מלובביץ׳. איך מפסיקים להיפגע מאנשים אחרים? האם ביקשנו לבוא לעולם? ואם לא ביקשנו, מדוע אנחנו כאן? לפי הכותב, זאת השאלה החשובה ביותר שכל אדם צריך לשאול כיום. התשובה עליה תשנה את חיינו לנצח. מה קורה לנשמה לאחר המוות? למה בני נוער סובלים מדיכאונות? מדוע אהבה הורסת לנו את מערכת היחסים? ומדוע אלוקים ברא את העולם?
חדש על המדף יוסי דוד
"Strengthening Human Rights Protections in Geneva, Israel, the West Bank and Beyond" - ספר חדש בעריכתו של פרופ' יוסף דוד, מרצה בביה"ס למשפטים. קובץ מאמרים, שנכתבו על ידי כמה מהמומחים המובילים בעולם בתחום משפט זכויות האדם הבינלאומי, ונערך על ידי פרופ' יוסף דוד. הספר הינו בהלימה לצמתים העיקריים בחייו המקצועיים של פרופסור דוד קרצ'מר, אישיות מובילה בתחום זכויות האדם באקדמיה ובפרקטיקה המשפטית, שהיה גם הוא חבר סגל במחלקה למשפטים בספיר, ופרש לפני כשנתיים. המאמרים השונים מתמקדים באתגרים העכשוויים של ההגנה על זכויות האדם.
חדש על המדף - אפידמיולוגיה הולכת ונמשכת של משורר
אפידמיולוגיה הולכת ונמשכת של משורר - ספר חדש לפרופ' סמי שלום שטרית, ראש ביה"ס לאמנויות הקול והמסך הספר נכתב בתקופה מוגדרת, הן בזמן והן באופיה - בשנה הראשונה למגיפת הקורונה, וכולו נובע מתוך מצבו הנפשי של המשורר בעיקר בתקופות הסגר. כך כתב שטרית על חוויית כתיבת השירים האלה: ״לא התכוונתי לכתוב ספר שירים ואף לא שירים בודדים בשנת הקורונה האיומה, אבל כמו תמיד המילים היו מפלטי ומקלטי בעתות הסגר והמחנק, לנפש בעיקר. הייתי לבד בכל הסגרים. תמיד לבד. כתבתי בהפסקות גדולות מבלי לתכנן שום דבר. כתבתי לעצמי קודם כל, כמו תמיד. הטקסטים הצטברו בקובץ אחד. לא קראתי אותם ולא התעסקתי בהם.
חדש על המדף
חילוניות מאמינות - ספר חדש לד"ר הגר להב, מרצה במחלקה לתקשורת חילוניות מאמינות הוא ספר מקורי ופורץ גבולות שמתחקה אחר ה"אנומליה", לכאורה, של חילונים-מאמינים, תוך שילוב של תחומי דעת: סוציולוגיה, תיאולוגיה יהודית ונוצרית, לימודי דתות ומחשבה פמיניסטית. הספר מצביע על היקפה הגדול יחסית של התופעה (לפי אומדן גס, כרבע מן האוכלוסייה היהודית בישראל הם חילונים-מאמינים), מזהה קולות פמיניסטיים חדשים של נשים חילוניות-מאמינות ומביא לקדמת הבמה את סיפוריהן.
חדש על המדף - אבל הלילה עוד צעיר
"אבל הלילה עוד צעיר"- ספר חדש לליאת אלקיים, מרצה במחלקה לתרבות- יצירה והפקה ספרה הראשון של ליאת אלקיים הוא טריפטיך רב רבדים ורווי הומור שחור, שחושף את הסיפורים הלא מדוברים של החיים; את הבוץ שמתחת לציפורני המציאות. הרומן זכה בפרס שרת התרבות ליצירות ביכורים וראה אור בשנת 2020 בהוצאה הגרמנית "Antje Kunstmann". הספר עוסק בגיבורה אחת ושלוש נקודות מפנה - חתונה, לידה, בגידה.
חדש על המדף
"לאומיות בארנק - כסף, זהות ואידיאולוגיה בישראל" - ספר חדש לפרופ' נעמה שפי, ראש התכנית לתואר שני בתקשורת וניו מדיה. הפולמוס שהתעורר סביב הנפקתה של "סדרת המשוררים", הנושאת את דמויותיהם של ארבעה משוררים אשכנזים, המחיש את תפקידם של שטרות כאמצעי לביטוי גאווה לאומית גם בעידן שבו אמצעים דיגיטליים משמשים מטבע עובר לסוחר. הספר "לאומיות בארנק" נכתב על ידי פרופ' נעמה שפי ופרופ' ענת פירסט והוא מוקדש לניתוח הדימויים המופיעים על כסף ישראלי כגילויים של לאומיות, המתוּוכת לאזרחים כמעט מבלי משים.
מגוונים את מגדל השן הינו הספר הראשון בעברית המביא את קולותיהם של דור ראשון להשכלה אקדמית בישראל. האסופה כוללת 44 טקסטים של כותבות וכותבים, שהיו הראשונים במשפחתם להיכנס למגדל השן ולגוון אותו. הכותבים, המהווים פסיפס אתני, לאומי, מעמדי, דתי ומגדרי של החברה הישראלית, מתארים את מפגשם המורכב עם האקדמיה, שנחווית כמנוכרת וכזרה אך בו בזמן כפותחת צוהר להבנה ביקורתית של החברתי והאישי. הערב, שלישי 29.3 בשעה 17:30 מתקיימת השקת הספר, באולם קולנוע 1201, במכללה האקדמית ספיר ד"ר מוטי גיגי, ראש המחלקה לתקשורת בספיר.
תעתועי מורשת המורשת שכל מגזר או עם אימץ לעצמו, משמשת כמאפיין עיקרי להתנהלותו של הציבור ומלווה לרוב במאבקים ומלחמות "צודקות", אולם מסתבר לפי גוניק שברוב המקרים אין הלימה בין המורשת שאומצה והאירועים שקרו בפועל. גרוע מכך כפי שנראה, רבים מאמצים אינטרפרטציה שונה לעיתים במאה שמונים מעלות לאותו האירוע ההיסטורי.
הספר "Compliance and Resistance Within Neoliberal Academia", הינו פרי שיתוף פעולה של שלושה חוקרים מדיסציפלינות שונות ומיבשות שונות, ביניהם ד"ר עמרי הרצוג, מרצה בכיר במחלקה לתרבות- יצירה והפקה. הספר עוסק בחיים האקדמיים כיום. באמצעות אוטו-אתנוגרפיה שיתופית, המחברים משתפים באפיזודות מחיי היומיום של חוקרים ומורים, שנותרות לעתים תכופות סמויות מהעין. בתוך כך הם חושפים את ההשפעה של התרבות הניאו-ליברלית על ההיבטים האידיאולוגיים, הכלכליים והרגשיים שמלווים את שגרת יומם של אקדמאים בתרבות העכשווית.
חדש על המדף - איך להיות ושאלות אחרות
הספר "איך להיות ושאלות אחרות" שכתבה ארנה קזין הינו אסופה של מסות אישיות, מהן מרכיבה קזין סיפור חניכה עצמית: איך לימדה את עצמה לנשום, איך היא מצליחה להביט במראה ולאהוב את מה שהיא רואה, איך היא לומדת להיות לסבית, להחליף גלגל, להתאבל, להיות בת זוג; ומדוע היא חייבת לשמור על ריחוק חברתי. דרך יצירות ספרותיות והגותיות שהשפיעו עליה, ובאמצעות ההתבוננוּת והעדוּת, מחפשת קזין דרך מהמבוכה אל הגאווה – בסוגיות של מיניות ואהבה, של הגוף ושל הרצון; ומבררת מדוע היא מרגישה בבית דווקא בזמן הכתיבה. "המשיכי למצוא דרכים משלך להבין מה קורה, מה את אמורה לעשות, איך את אמורה להיות", אומרת ארנה קזין לילדה שהיתה בגיל 13.
חדש על המדף - המפתח למנהיגות אנושית
הספר "המפתח למנהיגות אנושית" שכתב ד"ר אריה פישביין, מגיש לקורא שלל כללים ועצות מעשיות מניסיונו האישי לניהול חכם בגישה האנושית והשגת יעדים ושיפור הישגים בכל תחומי החיים. הגישה האנושית מושתתת על ביצוע המשימות במלואן בשילוב יחסי אנוש חמים, גילוי מעורבות ואכפתיות תוך הקשבה ורצון אמיתי לסייע לפתור בעיות ולמנוע מצב שעלול לפגוע בתפקודם של העובדים. הספר מהווה כלי מעשי לדרגי הניהול השונים ולכלל האוכלוסיה בכל מצב וגיל והוא פורס בפני הקורא סיפורי הצלחה ולצידם גם סיפורי כישלון בצירוף תובנות, ההופכות את הספר הזה לכל כך אנושי ומדבר אל הלב. ד"ר אריה פישביין הוא מרצה במחלקה לשיווק טכנולוגי.
חדש על המדף הנסיכה אביגיל
הספר "הנסיכה אביגיל ובית החרושת לרגשות" הוא מעשיה רצופת הרפתקאות על כוחו של הרגש. הספר מיועד לילדים בגיל בית הספר היסודי. הוא עוסק בנסיכה בשם אביגיל שחיה חיים מושלמים. הבעיה שהיא חיה בעולם האגדות, ובאגדות אולי ההתחלה נפלאה, אך הדברים תמיד מסתבכים. יום אחד מגיע לממלכה זר משנה ומבטיח שיש לו פתרון פשוט לכל הקשיים. זה נשמע טוב, לא? אבל עכשיו כל תושביה נשארו בלי רגשות! רק הנסיכה אביגיל, מלווה בכלבה הנאמן לב, תוכל להציל אותם. אביגיל האמיצה תעשה הכל כדי שלאגדה הזאת יהיה סוף טוב. אבי בלייר, מאייר הספר, הוא מרצה לאנימציה בביה"ס לאמנויות הקול והמסך.
Remaking Holocaust Memory
הספר "Remaking Holocaust Memory" שכתבה פרופ' ליאת שטייר-לבני, מרצה במחלקה לתרבות - יצירה והפקה,  מתמקד בסרטים הדוקומנטרים של הדור השלישי שהופקו בשני העשורים האחרונים. הספר מציג את הדרך בה הבמאים והבמאיות מושפעים מהזכרון שעוצב לפניהם ובמקביל בונים זכרון חדש של השואה, המתמקד בתחומים שקודם לכן היו בשוליים כמו: בעיות ספציפיות של נשים בשואה, גרמניה כבית למרות השואה, מורכבות עדויות הניצולים, והדרך בה הצאצאים של הנאצים ושל משתפי הפעולה מתמודדים עם ההיסטוריה המשפחתית שלהם. פרופ' ליאת שטייר-לבני היא מרצה במחלקה לתרבות - יצירה והפקה.
חדש על המדף: תרבות אדריכלית בירושלים בתקופת המנדט הבריטי
"Architectural Culture in British Mandate Jerusalem, 1917-1948"- ספר חדש לד"ר ענבל בן-אשר גיטלר, מרצה במחלקה לתקשורת, במחלקה לתרבות - יצירה והפקה ובמחלקה ללימודים רב-תחומיים הספר "תרבות אדריכלית בירושלים בתקופת המנדט הבריטי, 1917-1948", עוסק בתקופה מרתקת וקריטית בהיסטוריה האדריכלית של ירושלים. הספר מציג את אדריכלות תקופת המנדט מזווית חדשה, ובוחן אותה דרך מחקר של ארבעה בניינים להם נודעה השפעה ארוכת-טווח על המרחב הבנוי של העיר. המחברת מראה כיצד בנייתם נוצרה מתוך השפעות בין-תרבותיות ויחסים בין קהילות הבריטים, האמריקאים, הציונים והפלסטינים המוסלמים.