הספר בתוך החוק, מחוץ לצדק עוסק במה שהיא מכנה "פרדוקס הפוליגמיה" וקושר כדרכו של הפמיניזם בין האישי והפוליטי ומצליח, דרך חקר תופעת הפוליגמיה בחברה הפלסטינית הבדואית בנגב, להסביר את מורכבות חייהן של הנשים הלכודות בין הפטריארכיה ובין הקולוניאליזם.

למרות החוק הישראלי שרואה בפוליגמיה עבירה פלילית, בפועל כעשרים אחוזים מן הגברים הבדואיים נשואים ליותר מאשר אישה אחת. הספר מלמד אותנו כי האכיפה הסלקטיבית היא למעשה אסטרטגיה מדינית כפולת נמענים: קרימינליזציה ואוריינטליזציה של החברה הבדואית, והכפפתן של הנשים הבדואיות תחת דיכוי - הן של הפטריארכיה והן של המשפט הקולוניאלי הישראלי. הספר מקלף ומנתח את שכבות שיח זכויות הנשים הלבן כלפי הנשים הבדואיות, שיח המשרת את מדיניות הנישול והגזענות השלטת במדינה. הספר נכתב מהיכרות עמוקה את השטח ותוך שמירה על ראייה ביקורתית מפוכחת שלא נלכדת בקלישאות והוא נחשב תרומה עצומה למאבק של הנשים הפלסטיניות בישראל, מאבק המאגד את הפמיניסטי, הלאומי והמעמדי עם המשפטי בהבנת תופעת הפוליגמיה.

ד"ר ראויה אבורביעה

ד"ר ראויה אבורביעה היא מרצה בבית הספר למשפטים בספיר. מחקריה עוסקים בניתוח ביקורתי ופמיניסטי של המשפט, בדגש על ההצטלבות שבין משפט, מגדר, דיני משפחה, זכויות אדם ומיעוטים.

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

בוגר קורס ממונה הגנת פרטיות
לאחרונה הסתיים המחזור הראשון של קורס ממוני הגנת הפרטיות (DPO) במרכז ללימודי חוץ והמשך בריכוז פדגוגי של ד"ר שרון בר-זיו ועו"ד רביד פטל.
סדנת דיון באנגלית
בשיתוף פעולה של המחלקה ואנגלית והנציבות להוגנות מגדרית, התקיימה לאחרונה סדנת דיון באנגלית, לליטוש הכישורים של חברות הסגל להתחיל שיח בכנס וליצור עניין. מטרת המפגש, בהנחיית ד"ר עמית מרנץ מהמחלקה לאנגלית, הייתה לסייע חוקרות להתכונן לקראת כנסים בינלאומיים ושיפור היכולת להציג תכנים ולהרגיש בטוחות יותר לפתוח בשיח סביב נושא המחקר. הסדנה עסקה בכלים לבניית פיץ' שיעזור ללכוד עניין. הסדנה כמובן התנהלה באנגלית בלבד ונתנה הזדמנות לחוקרות להתנסות בפועל בדיון, הצגה, יצירת שיח סביב נושא המחקר שלהן ושל המשתתפות האחרות.