הספר בתוך החוק, מחוץ לצדק עוסק במה שהיא מכנה "פרדוקס הפוליגמיה" וקושר כדרכו של הפמיניזם בין האישי והפוליטי ומצליח, דרך חקר תופעת הפוליגמיה בחברה הפלסטינית הבדואית בנגב, להסביר את מורכבות חייהן של הנשים הלכודות בין הפטריארכיה ובין הקולוניאליזם.

למרות החוק הישראלי שרואה בפוליגמיה עבירה פלילית, בפועל כעשרים אחוזים מן הגברים הבדואיים נשואים ליותר מאשר אישה אחת. הספר מלמד אותנו כי האכיפה הסלקטיבית היא למעשה אסטרטגיה מדינית כפולת נמענים: קרימינליזציה ואוריינטליזציה של החברה הבדואית, והכפפתן של הנשים הבדואיות תחת דיכוי - הן של הפטריארכיה והן של המשפט הקולוניאלי הישראלי. הספר מקלף ומנתח את שכבות שיח זכויות הנשים הלבן כלפי הנשים הבדואיות, שיח המשרת את מדיניות הנישול והגזענות השלטת במדינה. הספר נכתב מהיכרות עמוקה את השטח ותוך שמירה על ראייה ביקורתית מפוכחת שלא נלכדת בקלישאות והוא נחשב תרומה עצומה למאבק של הנשים הפלסטיניות בישראל, מאבק המאגד את הפמיניסטי, הלאומי והמעמדי עם המשפטי בהבנת תופעת הפוליגמיה.

ד"ר ראויה אבורביעה

ד"ר ראויה אבורביעה היא מרצה בבית הספר למשפטים בספיר. מחקריה עוסקים בניתוח ביקורתי ופמיניסטי של המשפט, בדגש על ההצטלבות שבין משפט, מגדר, דיני משפחה, זכויות אדם ומיעוטים.

בית הספר לאמנויות הקול והמסך זכה באות הוקרה להישגים מיוחדים בתחום הקולנוע הדוקומנטרי, וסרט הגמר ׳שמעי קלמי׳ של בוגרת בית הספר זכה בקטגוריית סרט הסטודנטים הטוב ביותר בטקס פרסי הפורום הדוקומנטרי לשנת 2023. בטקס שנערך אתמול (ב׳) במרכז בתרבות אניס ביפו, זכה בית הספר לאמנויות הקול והמסך במכללה האקדמית ספיר באות הוקרה להישגים מיוחדים בתחום הקולנוע הדוקומנטרי. בוועדת הפרס נימקו כי ״בית הספר הפך עם השנים לחלק משמעותי וחשוב בעיר שדרות ובשאר יישובי העוטף, רבים מתלמידיו ובוגריו מגיעים מהדרום ונשארים לעבוד וללמד בדרום.
חדש על המדף - במילא גורלך נחרץ
ספר חדש לנורית גרץ, פרופ' מן המניין במחלקה לתרבות - יצירה והפקה - "ממילא גורלך נחרץ". מעל לשלושה מיליון איש כבר מתו בעולם, מספר הנדבקים בישראל הגיע לשני מיליון מאתיים, ראש הממשלה הכריז על תקנות חירום לסגר כללי, ואני עוברת מאוראן לפירנצה, ומפירנצה לאתונה ועוד אחורה, ומגיעה בסופו של דבר למגפה בתבאי, שהתרחשה במאה החמישית לפני הספירה במחזה של סופוקלס, אדיפוס המלך.