חדשות

סרט הגמר של שחר ארפוב עלה לחצי הגמר האוסקר האמריקאי לסרטי סטודנטים. "שלח לי מלאך" סרט אנימציה קצר עוסק בתום, ילדה דתייה, שרוצה למות. הוריה המיואשים קונים לה את באדי, כלב שבמהרה מתגלה אצלו מחלת עור תורשתית. כך נוצר קשר מיוחד בינו לבין תום בו הם חולקים סבל משותף; הסבל מן הגוף.

ארבע חברות סגל במכללה האקדמית ספיר זכו למענקים תחרותיים מטעם הקרן הישראלית למדע (ISF) ד"ר אורנה אליגון-דר מבית הספר למשפטים קיבלה מענק על מחקרה בנושא "מבקרים רשמיים' בפלשתינה המנדטורית: היסטוריה של שתל משפטי". מחקר היסטורי-משפטי של מוסד "המבקרים הרשמיים", אותו ייבאו שלטונות המנדט לפלשתינה, ובמסגרתו התאפשר לנציגי הקהילה להיכנס לבתי הכלא, לפגוש באסירים ולבחון את תנאי הכליאה.

התכנית "צעיר בספיר" מסכמת שנת פעילות ראשונה בתכנית משולבים תלמידי תיכון משלושה בתי ספר בסביבת הנגב, בקורסים אקדמיים במכללה האקדמית ספיר. הקורסים הנלמדים יקנו לצעירים והצעירות נקודות זכות שנשמרות ונזקפות לזכותם כאשר יגיעו לאקדמיה ללימודי תואר ראשון. החודש הסתיימה שנת הפעילות הראשונה של התכנית 'צעיר בספיר', במכללה האקדמית ספיר ספיר בהובלת היחידה לפיתוח מקצועי בלימודי חוץ.

בשבוע שעבר, התקיים ביקור של השר להשכלה גבוהה, זאב אלקין, יחד עם סגן יו"ר המל"ג פרופ' אדו פרלמן ומ"מ מנכ"ל המל"ג מיכל נוימן במכללה הציבורית הגדולה בישראל – המכללה האקדמית ספיר. הביקור התקיים בהשתתפות עו"ד גלעד שר, יו"ר ועד המנהל של המכללה,  פרופ' ניר קידר, משנה לנשיא המכללה ואורנה גיגי, מנכ"לית המכללה. במסגרת הביקור, הוצגו בפני השר חזון המכללה האקדמית ספיר ותחומי פעילותה האקדמית והחברתית.

על רקע שיעור האבטלה הגבוה, הקימה קרן אדמונד דה רוטשילד מרכז לפיתוח קריירה בשיתוף המכללה האקדמית ספיר בשדרות לשילוב סטודנטים ובוגרי המכללה בשוק העבודה. תמר שוחט, מנהלת המרכז לפיתוח קריירה במכללת ספיר: "המרכז יעניק כלים ומיומנויות לפיתוח קריירה בעלת אופק כלכלי, מקצועי ואישי המותאם לעולם התעסוקה העכשווי". על מנת לצמצם את הפערים בחברה הישראלית, קרן אדמונד דה רוטשילד, המקדמת את ההשכלה הגבוהה בפריפריות החברתיות, פתחה בשיתוף המכללה האקדמית ספיר מרכז חדש לפיתוח קריירה בספיר. נוסף על התמחות והתנסות מעשית, המרכז יעניק לסטודנטים במכללה ובוגריה ידע ומיומנויות בחיפוש עבודה ובפיתוח קריירה באמצעות הכוון ו

בשבוע שעבר התקיים טקס סיום קורס ההכשרה הראשון לפעילים ומתנדבים ברהט, בו חולקו תעודות ל-20 פעילים ופעילות טריים, תושבי רהט וסטודנטים ממכללת ספיר. במהלכך הטקס הוקרן הסרט "החבר דב" ובסופו התקיימה שיחת זום עם חבר הכנסת לשעבר דב חנין, גיבור הסרט. עמית כיתאין, מנהל מז"ח - מרכזי זכויות חברתיות בנגב: "קורס הפעילים ברהט ריכז בתוכו חבורה יוצאת דופן של מנהיגים ומנהיגות מקומיים המחויבת לקידום זכויות התושבים בעיר ובאזור"

השבוע הושק גיליון 11 של המגזין ״מעמול״, על מרפסת הגג הנפלאה של תיאטרון הסימטה ביפו, על רקע הים והשחפים. היה חשמל של התרגשות באוויר. מעמול הוא מגזין תרבות היוצא לאור כל שנה, פרי עבודה של צוות סטודנטים במחלקה לתרבות - יצירה והפקה במכללת ספיר, שהיו במשך שנה הכותבים, העורכים, המשכתבים והצלמים של החוברת, ותיפקדו כמערכת מגזין לכל דבר. הסטודנטים במסגרת סדנת "מגזין תרבות" בהנחייתם של בני ציפר ואסף סעדון כותבים ומפיקים את המגזין במהלך שנת הלימודים השנייה שלהם במסגרת התואר הראשון. המגזין הפעם עשיר ועבה ומרגש במיוחד, כיוון שנוצר בתקופה הקשה של משבר הקורונה.

כתבות נוספות

• גאווה לביה"ס לאמנויות הקול והמסך