חדשות
ניסים בר-אל, יו"ר מרכז ח"י בספיר האם ניתן ללמד יזמות? האם האקדמיה יכולה ליצור יזמים? כיצד חדשנות ויזמות משתלבים במקצועות הנרכשים במסלולים האקדמיים? הוראת יזמות במוסדות אקדמיים היא אתגר מורכב לפיצוח. ובכן, אין חולק שהצלחנו לפצח את האתגר הזה. יצרנו במרכז ח"י בספיר מודל מנצח, המשלב את הוראת היזמות בתוך מכלול האתגרים עמם מתמודדים הסטודנטים, המרצים והחוקרים בכל אחת מהמחלקות.
המחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר גאה לקחת חלק בפיתוח המצוינות של תלמידי העיר אופקים העיר אופקים זכתה בפרס החינוך הארצי כאחת משש רשויות בכל הארץ היום (ג' 17.3), העיר אופקים זכתה בפרס החינוך הארצי. זו הפעם הראשונה שהעיר מועמדת וזוכה בפרס היוקרתי כאחת מ-6 רשויות בכל הארץ. המחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר גאה בתלמידי התיכון הרב תחומי באופקים 'עמל אמירים', אשר לקחו חלק במיזם 'הזנק לאקדמיה'. מיזם משותף של המחלקה לתקשורת בספיר, התיכון הרב תחומי באופקים 'עמל אמירים', עיריית אופקים ועמותת הזנק לעתיד.
מאות סטודנטים הלומדים במכללת ספיר קיבלו מלגות לימודים בהיקף של מיליוני דולרים. היום (ג' 3.3.20) התקיים במכללה האקדמית ספיר המפגש השנתי של הנהלת תכנית המלגות !IMPACT של ארגון ידידי צה"ל בארה"ב ובפנמה (FIDF) עם מלגאי התכנית הלומדים במכללה וההנהלה הבכירה של מוסד הלימודים. במהלך המפגש הפתיעה מנהלת התכנית, הגב' אורנה פסח, את נשיא מכללת ספיר, פרופ' שי פלדמן, והעניקה לו מגן הוקרה על שיתוף הפעולה. המגן הוענק כחלק מהחגיגות לציון 18 שנים לפעילות תוכנית !IMPACT של FIDF. תכנית המלגות !IMPACT של ארגון ה-FIDF  נוסדה בשנת 2002 במטרה להוקיר את הלוחמים על שירותם הצבאי המסור ותרומתם להגנת המדינה ובטחונה.
רשת מרכזי זכויות חברתיות – מז"ח, הינו מיזם חברתי משותף של בית הספר לעבודה סוציאלית במכללה האקדמית ספיר ותושבי הנגב. מרכזי מז"ח שהוקמו עד כה בשדרות, אופקים, בבאר שבע וכעת ברהט עוסקים בבניית קהילות המסנגרות עבור זכויותיהן. החיבור בין התושבים לאקדמיה יוצר שותפות ייחודית אשר מסייעת ביצירת קהילות מועצות אשר כבר רשמו לזכותן הצלחות והישגים רבים. הקורס כולל תשעה מפגשים, במסגרתם יתקיימו הרצאות בנושאים שונים המועברות על ידי אנשי אקדמיה ואנשי מקצוע, בהן מיצוי זכויות במוסד הביטוח הלאומי; מיצוי זכויות ושינוי מדיניות בתחבורה הציבורית; העצמה נשית; מנהיגות – איך מובילים שינוי; תהליכים בהוצאה לפועל ורשות הא
לאחרונה נערך במכללה האקדמית ספיר כנס "אקדמיה בשטח לעסקים קטנים" של הקליניקה השיווקית במכללה האקדמית ספיר בכנס הוצגו לכ-30 בעלי עסקים קטנים, אשר מקבלים שירות מהקליניקה השנה, הממצאים הראשונים של הפרויקטים אותם מקדמים הסטודנטים עבורם. כ-30 צוותים הציגו תוצרים מהקורסים בהם לקחו הסטודנטים חלק במהלך הסמסטר במסגרת הקליניקה - אסטרטגיה שיווקית, Talking Business, שיווק דיגיטלי, והתנהגות צרכנים. הקליניקה השיווקית במכללה האקדמית ספיר, הנה מסגרת לימוד ייחודית בארץ. במסגרתה, מוענקים שירותי שיווק לעסקים קטנים הממוקמים במערב הנגב וכפועל יוצא הסטודנטים מקבלים את ההזדמנות ליישום מעשי בשטח של הלימוד.
חמש סטודנטיות באשכול עבודה בשדה לעבודה סוציאלית בינלאומית, בליווי המנחה ד"ר מני מלכה, יצאו לשלושה שבועות הכשרה בשדה בנגאפור, הודו מוזמנים לעקוב אחר המסע מנקודת מבט פנימית: שבוע שני השבוע השני של שהותנו בהודו עמד בסימן יציאה אל מחוץ לגבולות של עצמנו, וכך נוצרה עבורנו הזדמנות נוספת לצבור חוויות אישיות-מקצועיות ולימודיות משמעותיות. ביום שני (3.4.2020) וביום שישי (7.2.2020), התנסנו בתהליך כניסה לארגון, תכנון וביצוע של התערבות המותאמת לזמן, המקום ואוכלוסיית היעד. מדובר בארגון ,Snehangen  "סנהנגן" המשמש הוסטל לילדים המתמודדים עם מוגבלויות פיסיות שונות.

כתבות נוספות

• המחלקה לתקשורת מתרחבת