ד"ר גיל בוצר, מהמחלקה לניהול המשאב האנושי הוביל כנס מדעי בינלאומי בברלין. בחודש שעבר הסתיים כנס מדעי בינלאומי בין יומיים וחצי שהוקדש לחקר תחום האימון בארגונים. הכנס נערך בקמפוס של אוניברסיטת HMKW בברלין במתכונת היברידית (פנים מול פנים ואון-ליין) וכלל 30 מציגים ודוברים מ-11 מדינות. הכנס אורגן על ידי ד"ר גיל בוצר, מהמחלקה לניהול המשאב האנושי במכללת ספיר, בשיתוף עמיתותיו למחקר מגרמניה Prof, Silja Kotte & Prof. Carolin Graßmann ואנגליה Dr.

הספר "Compliance and Resistance Within Neoliberal Academia", הינו פרי שיתוף פעולה של שלושה חוקרים מדיסציפלינות שונות ומיבשות שונות, ביניהם ד"ר עמרי הרצוג, מרצה בכיר במחלקה לתרבות- יצירה והפקה. הספר עוסק בחיים האקדמיים כיום. באמצעות אוטו-אתנוגרפיה שיתופית, המחברים משתפים באפיזודות מחיי היומיום של חוקרים ומורים, שנותרות לעתים תכופות סמויות מהעין. בתוך כך הם חושפים את ההשפעה של התרבות הניאו-ליברלית על ההיבטים האידיאולוגיים, הכלכליים והרגשיים שמלווים את שגרת יומם של אקדמאים בתרבות העכשווית.

אפס גוונים של שחור: בטלוויזיה הישראלית, כל האתיופים נראים אותו דבר. מתי ישתנו הייצוגים המוחלשים של אתיופים בטלוויזיה הישראלית? ליאת אלמיו, סטודנטית לתואר ראשון במחלקה לתרבות - יצירה והפקה, פרסמה לאחרונה במדור התרבות "בהארץ", מאמר דיעה ובו סקירה של ייצוגים רבים של בני העדה האתיופית בטלוויזיה הישראלית.

המועצה להשכלה גבוהה (מל"ג) אישרה לאחרונה הסמכה קבועה לתואר שני M.A בלימודי תרבות, בדגש על מנהיגות ויזמות, במכללה האקדמית ספיר. המחזור השלישי של תכנית התואר השני יפתח בפברואר הקרוב. התכנית מציעה מסגרת ייחודית ובלעדית בישראל בפעילות ובמחקר בתחומי התרבות. מטרתה של התכנית היא פיתוח מנהיגות אינטלקטואלית ומקצועית, על ידי שילוב של לימודים עיוניים בתחום לימודי התרבות ולימודים מעשיים בתחום ניהול ויזמות תרבות. ד״ר עמרי הרצוג, חוקר ומבקר תרבות וספרות, ומרצה בכיר בתוכנית התואר הראשון והשני בלימודי תרבות: "אנחנו מברכים על אישור המל"ג להסמכה קבועה של התואר השני בלימודי תרבות.

מגמה להנדסה רפואית בהתמחות במכשור רפואי, בשיתוף בי"ח אוניברסיטאי אסותא אשדוד. תכנית לימודים חדשה במרכז הטכנולוגי להנדסאים ספיר - מגמה להנדסה רפואית, שתכשיר הנדסאים במכשור רפואי, בשיתוף אסותא אשדוד. בוגרי התכנית יוכשרו לטפל בציוד רפואי ובתפעולו בבתי חולים, במכונים ובחברות טכנולוגיות העוסקות בפיתוח והרכבת מכשור רפואי ויוכלו לעסוק בתפקידים המשלבים בין ידע רפואי לידע טכנולוגי. כיום, כל בית חולים וארגון רפואי זקוקים להנדסאי-הנדסה רפואית על מנת לטפל במכשירים הרפואיים שחיוניים לבדיקות, ניתוחים ופרוצדורות רפואיות, הן בפן הטכני והן בפן הקליני.

כנס בינלאומי מיוחד של התואר השני בלימודי תרבות – מנהיגות ויזמות בתרבות בין המחקרים שיוצגו: מיפוי חדשני של זירת התרבות בישראל, מחקר על תפקיד מנהלי התרבות ברשויות המקומיות וכמה תקציב הן משקיעות בתרבות, מחקר על הגדרת הפריפריה של משרד התרבות וכיצד היא מעצבת מדיניות תרבות ועוד. השבוע (12-13.1) יתקיים כנס מקצועי-אקדמי-בינלאומי מיוחד ״תרבות פועלת: בין אקטיביזם למיסוד״ המבקש ליצור מרחב לדיון עדכני בסוגיות של מנהיגות תרבות ומדיניות תרבות, המשפיעות התפיסה של ניהול התרבות בישראל.

ד"ר שרון בר-זיו מרצה בבית הספר למשפטים, נבחרה לחברת וועד המנהל של איגוד האינטרנט הישראלי. בבחירות לוועד, שהתקיימו בשבוע שעבר, בר-זיו זכתה למירב הקולות, 94 קולות מכל הבוחרים. בר זיו, מתמחה בממשק שבין משפט וטכנולוגיה, ועוסקת במחקר והוראה בתחום דיני המידע, דיני קניין רוחני, חדשנות ויזמות. מאמריה של ד"ר בר-זיו מתפרסמים בכתבי עת מובילים והיא מוזמנת להשתתף בכנסים בתחומי מומחיותה בישראל ובחו"ל. בית הספר למשפטים במכללה האקדמית ספיר פתח את שעריו בשנת 2009. זהו בית הספר למשפטים הצעיר ביותר בארץ.

כתבות נוספות

• גאווה - כנס מדעי בינלאומי בנושא תחום האימון בארגונים בהובלה ישראלית