חדשות

המכללה האקדמית ספיר מובילה בנתוני המעבר של הבחינה החיצונית של מועצת רואי החשבון בחשבונאות פיננסית מועצת רואי החשבון פרסמה השבוע את תוצאות נתוני המעבר בבחינה החיצונית של מועצת רואי החשבון בחשבונאות פיננסית. על פי התוצאות, המחלקה לכלכלה במכללה האקדמית ספיר בין המוסדות המובילים עם שיעור עוברים של 89% - כאשר שמונה מתוך תשעת הנבחנים עברו בהצלחה את הבחינה. ד"ר שרון חדד, ראש המחלקה לכלכלה: "התכנית לחשבונאות של המחלקה לכלכלה בספיר הוכיחה פעם נוספת שהיא בין התוכניות הטובות בארץ ללימודי חשבונאות.

המכללה האקדמית ספיר דורגה כמוסד מצטיין בסקר התאחדות הסטודנטים והסטודנטיות 2020. סקר של התאחדות הסטודנטים והסטודנטיות לשנת 2020, מציב את המכללה האקדמית ספיר ברשימת המכללות המצטיינות, במדד שביעות הרצון מאיכות ההוראה. במסגרת הסקר, הסטודנטים נתבקשו לדרג את שביעות הרצון במוסדות השונים, בשקלול כלל הסעיפים בהם: רמת הקורסים, תכנית הלימודים, רמת המרצים והמתרגלים ועוד. המכללה האקדמית ספיר דורגה במקום השלישי מבין המכללות המתוקצבות בהן סטודנטים הביעו את רמת שביעות הרצון הגבוהה ביותר מאיכות ההוראה עם ציון של 3.04. פרופ' ניר קידר, המשנה לנשיא בספיר הביע סיפוק רב מתוצאות הסקר: "גאווה גדולה עבור המכללה האק

סרט האנימציה "מטען עודף" זכה במקום הראשון בתחרות לסרט אנימציה קצר בפסטיבל הסרטים הבינלאומי בחיפה. סרט נוסף שהתקבל לתחרות הוא 'כאפות' של היוצר אדם מגרלה. שני הסרטים הוצגו לאחרונה במסגרת תחרות סרטי בוגרים.ות בפסטיבל קולנוע דרום. 'מטען עודף', הסרט בן שש דקות של היוצרת עינת קשת, מספר על רעות שקופצת על ההזדמנות לטוס לאירוע משפחתי עם אביה, חיים, בסן פרנסיסקו. בדרך, האינטראקציה ביניהם חושפת את הדימוי הספציפי שיש לחיים עבור בתו, אותו הוא רוצה להציג באירוע. רעות מגלה כי היא שונה מאותו הדימוי, ואביה אינו מודע לכך.

בימים אלה מתקיים הקורס הבינלאומי המקוון הראשון בבית הספר לעבודה סוציאלית בהובלתה של ד"ר רבקה רנץ, בשיתוף פעולה עם היחידה לבינלאומיות בראשותה של ד"ר עמית מרנץ גל. הקורס 'מגמות עכשוויות בעבודה סוציאלית: ישראל-גרמניה' מתקיים עם אוניברסיטת דרזן ואוניברסיטת אמדן שבגרמניה וכולל הרצאות ומצגות משותפות שמועברות באנגלית ע"י המרצים הגרמנים, ד"ר רבקה רנץ והסטודנטים בביה"ס לעבודה סוציאלית בספיר.

ספר חדש לד"ר אשרית כספי ברוך, מרצה במחלקה למנהל ומדיניות ציבורית בספיר. שוק העבודה משתנה בקצב מהיר והתחזיות הפחות אופטימיות מצביעות על כך שכ-40% מהמשרות יוחלפו על ידי רובוטים. אובדן הביטחון התעסוקתי, מתן אחריות ואוטונומיה, הסתגלות למציאות משתנה, מקצועות שנכחדו מהעולם וכאלה שטרם הומצאו - הקריירה בעידן המודרני מעולם לא הייתה מלהיבה וחסרת ודאות בעת ובעונה אחת. מחד גיסא היא דינמית, מורכבת ומאתגרת, ומאידך גיסא העובדים נאלצים להתמודד עם לחצים מסוג חדש המצריכים ניהול קריירה באופן פעיל ויזום.

לקראת פתיחת שנת הלימודים הקרבה -  חילופי תפקידים במכללה האקדמית ספיר  חמישה ראשי וראשות מחלקות חדשים וראשת היחידה לקידום ההוראה והלמידה חדשה ד"ר דפנה בן צבי מחליפה את ד"ר ניר קדם במחלקה לתרבות - יצירה והפקה החל מחודש אוגוסט 2020. בן צבי, בת 51 מתל אביב, מרצה לפילוסופיה ופסיכואנליזה, סופרת ומשוררת לילדים וזוכת פרס דבורה עומר לספרות ילדים. בן צבי כיהנה כמרצה במחלקה לתרבות - יצירה והפקה במכללת ספיר.

משרד דיקן הסטודנטים והמינהל האקדמי בספיר, גאים להשיק תכנית חניכה חדשה - "שותפים לדרך". התוכנית מיועדת לכלל הסטודנטיות והסטודנטים לתואר ראשון בשנה א'. מטרת התכנית להקל על הסטודנטים בשנתם הראשונה ללימודים.  השנה, יותר מתמיד, עם המעבר ללימודים מקוונים, עומדים בפני הסטודנטים החדשים אתגרים משמעותיים בהשתלבותם בחיים האקדמיים והחברתיים בקמפוס ספיר.  תוכנית "שותפים לדרך" תסייע בקליטתם הראשונית בחיים האקדמיים ותאפשר להם השתלבות מיטבית בקמפוס. במסגרת התכנית, כל קבוצת סטודנטים בשנה א' מכל מחלקה, תקבל חונכת או חונך בשנים מתקדמות מאותה המחלקה.

כתבות נוספות

• מובילים בבחינות מועצת רואי החשבון