מי אנחנו?
חי בספיר הינה תכנית יזמות אקדמית פורצת דרך, הכוללת מעבדות חדשנות ויזמות, המקדמות מיזמים של סטודנטים, מרצים, עובדי מכללה ותושבי הסביבה יחד עם שותפים מן התעשייה. המעבדות מנוהלת על ידי המחלקות האקדמיות וממוקדת בתחומי התוכן שלהן: בריאות דיגיטלית, חדשנות במשפט, פסיכולוגיה וחינוך, קהילות חכמות בפריפריה, תרבות, עולם המשחק (גיימינג), אתגרים בתעשייה, ופורמטים ותוכן טלוזיוני.
לצד המעבדות, פועלות קליניקות: משפטית, שיווקית, כלכלית, בית תוכנה ועיצוב UX UI. הקליניקות פועלות כחברת ייעוץ המנוהלת על ידי המחלקה האקדמית הרלבנטית והן מספקות לצוותי הפיתוח במעבדות תמיכה מקצועית בתחום המומחיות שלהן.
מרכז חי בספיר הינו חוד חנית לאקדמיה המייצרת שיטת הוראה חדשנית וחיבור ממשי בין ידע תיאורטי לבין טכנולוגיה ואימפקט חברתי.

מסכמים את שנת תשפ"א
סרט תדמית
מסכמים את שנת תש"ף
מה קורה במרכז ח"י בספיר?
06.04.22
חדשנות ויזמות בספיר
כחלק מהתכנית האקדמית של חי בספיר, אירחנו את ד"ר אסתר (אתי) לוצאטו, ד"ר לכימיה, פעילה חברתית, אשת עסקים שעוסקת בפיתוח הנגב ובכלל, מנכ"לית קבוצת לוצאטו ושותפה-מנהלת, להרצאה בנושא קניין רוחני וחדשנות.
ד"ר אסתר הרצתה על קניין רוחני, על הקשר בין חדשנות טכנולוגית לקניין רוחני ועל איך לבנות אסטרטגיה של קניין רוחני שתומכת בפעילות יזמית ותשמר אותה לאורך זמן, תוך התמקדות בפטנטים, הנכס המשמעותי ביותר לחברות שמפתחות חדשנות טכנולוגית.
הסטודנטים והסטודנטיות נהנו מהידע והטיפים שיסייעו להם בתהליך הקמת המיזמים וקיבלו הזמנה להתייעץ ולקבל כלים גם בהמשך הדרך.
ד"ר אסתר (אתי) לוצאטו: "אני נולדתי בנגב, מעולם לא ע
-
ביום חמישי האחרון, המעבדה לאתגרים בתעשיה מהמרכז לחדשנות ויזמות במכללה, בראשות יניב עבדי, מנהל המעבדה, יצאו קצת "מאור הפלורוסנטים" והצפינו לראשל"צ, למשרדו של גילי כהן הבעלים של Holylion group משרד שיווק ותקשורת. במהלך הביקור, כל צוות התבקש להציג את מצגת המשקיעים שלו, להתמקד באופי הצוות, את הבעיה איתה הם מתמודדים וכמובן את הפתרון שלהם. שאפו לצוותים החרוצים, שמרביתם כבר סגרו הסכמי מייסדים, תכניות עבודה עד לשלב העלייה לאוויר עם גרסאות בטא, איפיוני מוצר ברמת מקצועית וחלקם הגדול נמצא ממש בימים אלה בפיתוח מתקדם ופיילוט אצל לקוח ראשון, בדרך למינוף הפרוייקטים כעסק לעתיד!
-
דווקא ברשויות החלשות יותר, אין בעל/ת תפקיד משמעותי המקדם את העסקים בהן ד"ר אוהד שקד, מהמחלקה לשיווק טכנולוגי והמנהל האקדמי של תכנית PRACTICA ללימודי יזמות מעשית, הציג לאחרונה בפני ועדת הכלכלה בכנסת, בראשותו של ח"כ מיכאל ביטון את החלק הראשון של המחקר על אתגרי העסקים באזורי הנגב. המחקר נעשה כחלק מהקואליציה לקידום הכלכלי של הנגב ובמימון קרן נס. החלק הראשון של המחקר עסק במצב תפקיד מקדם העסקים בנגב בתוך הרשויות המקומיות ואשכולות הנגב.
-
סמסטר ב' של התוכנית האקדמית של חי בספיר נפתח והוא יהיה בדגש על הפתרונות לבעיות שהציגו הסטודנטים ובמיזמים עצמם. כמו כן, סמסטר זה יעסוק באפיון מוצר, תכנית עסקית, תקציב ולוח זמנים. במהלכו אף ילמדו הסטודנטים כיצד בונים מצגת משקיעים, איך להציג את המיזם ואיך לבנות MVP. במליאת הפתיחה, שהתקיימה בשני האחרון בצורה מקוונת, בירכו פרופ' שי פלדמן נשיא המכללה וניסים בר אל, חבר הועד המנהל ויו"ר מרכז חי בספיר.
"אין חולק, המודל היחודי אותו פיתחנו במרכז ח"י בספיר מהווה פריצת דרך בשלוב נכון של למודי יזמות באקדמיה"
ניסים בראל
יו"ר מרכז ח"י בספיר