"Strengthening Human Rights Protections in Geneva, Israel, the West Bank and Beyond" - ספר חדש בעריכתו של פרופ' יוסף דוד, מרצה בביה"ס למשפטים.

קובץ מאמרים, שנכתבו על ידי כמה מהמומחים המובילים בעולם בתחום משפט זכויות האדם הבינלאומי, ונערך על ידי פרופ' יוסף דוד. הספר הינו בהלימה לצמתים העיקריים בחייו המקצועיים של פרופסור דוד קרצ'מר, אישיות מובילה בתחום זכויות האדם באקדמיה ובפרקטיקה המשפטית, שהיה גם הוא חבר סגל במחלקה למשפטים בספיר, ופרש לפני כשנתיים.

המאמרים השונים מתמקדים באתגרים העכשוויים של ההגנה על זכויות האדם. הם מטפלים בבעיות מושגיות כגון הבדלים בין גבולות ומגבלות, ויישום תקני של זכויות אדם על עסקים וארגונים בינלאומיים; תגובות דוקטרינריות משפטיות למציאות המשתנה בתחום מעקב ופוליטיקה של זהויות; חולשתם של מוסדות הניטור, והקשיים המעשיים ביישום זכויות אדם בינלאומיות. כאסופה, הם מציעים תמונה עשירה של החסרונות הפוטנציאליים במשפט זכויות האדם הבינלאומי בטיפולם בבעיות מורכבות של משפט, פוליטיקה ואתיקה.

קובץ המאמרים מפורסם כספר יובל לכבודו של פרופ' דוד קרצ'מר, שעבודותיו האקדמיות ופעילותו הפוליטית הם התגשמות רוח משפט זכויות האדם.
 

פרופ' יוסף דוד

פרופ' יוסף דוד הוא פרופסור חבר בביה"ס למשפטים בספיר. מחקריו מתמקדים במשפט ודת, היסטוריה משפטית, משפט השוואתי ומשפטים.

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

שופטת
כב׳ נשיאת בית המשפט העליון (בדימוס) השופטת אסתר חיות תלמד בשנה הבאה סדנה ייחודית בבית הספר למשפטים בספיר. בית הספר למשפטים בספיר גאה להודיע כי כב׳ נשיאת בית המשפט העליון (בדימוס) השופטת אסתר חיות תלמד בבית הספר בשנת הלימודים הבאה (תשפ״ה) סדנה ייחודית בנושא ״משפט ושואה״. כב׳ הנשיאה חיות החלה את דרכה השיפוטית בשנת 1990 כשופטת בית המשפט השלום בתל אביב. בשנת 1997 מותנה לבית המשפט המחוזי, ובשנת 2004 מונתה לכהונת שופטת בבית המשפט העליון.
חדש על המדף - כיצד הפכו האשכנזים לישראלים?
ספר חדש לד"ר רותם לשם, בוגר ומרצה במחלקה לתקשורת: "כיצד הפכו האשכנזים לישראלים? הגירה ורגשות במשפחות ממעמד הביניים." הספר מציע זווית רעננה לניתוח התהליכים התרבותיים והחברתיים המורכבים, שהובילו להפיכתם של עולים אשכנזים שהגיעו ארצה לאחר השואה למסמני הדגם ה"כלל־ישראלי". אמנם עלייתם נחשבת למוצלחת וקלה, אולם גם היא עמדה בפני אתגרים. באמצעות פרשנות של סיפורי חיים משפחתיים וניתוח פרקי תוכנית הטלוויזיה הפופולרית "קשר משפחתי", חושף ד"ר רותם לשם את השתנות השיח הרגשי של משפחות מהגרים אשכנזיות לאורך שלושה דורות, ומציף את הדיאלוג המורכב שהן ניהלו עם הישראליוּתּ.