ספר חדש לד"ר רותם לשם, בוגר ומרצה במחלקה לתקשורת: "כיצד הפכו האשכנזים לישראלים? הגירה ורגשות במשפחות ממעמד הביניים."

הספר מציע זווית רעננה לניתוח התהליכים התרבותיים והחברתיים המורכבים, שהובילו להפיכתם של עולים אשכנזים שהגיעו ארצה לאחר השואה למסמני הדגם ה"כלל־ישראלי". אמנם עלייתם נחשבת למוצלחת וקלה, אולם גם היא עמדה בפני אתגרים. באמצעות פרשנות של סיפורי חיים משפחתיים וניתוח פרקי תוכנית הטלוויזיה הפופולרית "קשר משפחתי", חושף ד"ר רותם לשם את השתנות השיח הרגשי של משפחות מהגרים אשכנזיות לאורך שלושה דורות, ומציף את הדיאלוג המורכב שהן ניהלו עם הישראליוּתּ. הספר שופך אור על השתלבותן יוצאת הדופן של משפחות אלה במעמד הביניים הישראלי, מציג את המשא ומתן שהן ניהלו בסוגיות של יחסי הורים-ילדים, מגדר ואתניות, ודן בשאלות מפתח בחקר יחסי הגומלין שבין רגש, זהות וסיפור משפחתי.

הספר בהוצאת מכון בן-גוריון לחקר ישראל והציונות ולמדא עיון -האוניברסיטה הפתוחה.

רותם לשם

ד"ר רותם לשם הוא חוקר תרבות המתמחה ברגשות, זהות, שיח ותרבות פופולרית. הוא מלמד במחלקה לתקשורת במכללת ספיר וביחידה למחקר התרבות באוניברסיטת תל אביב. עבודת הדוקטור שעליה מבוסס הספר, נכתבה בביה"ס לתרבות באוניברסטית תל אביב וזכתה במלגת רוטנשטרייך לדוקטורנטים מצטיינים במדעי הרוח. לשם הוא גם חבר בועדה המארגנת של קבוצת מחקר הרגש באגודה הסוציולוגית האירופאית.

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

משלחת לסיינה
במסגרת שיתוף פעולה בינלאומי בין בית הספר למשפטים במכללת ספיר לבין אוניברסיטת סיינה ואוניברסיטת מילאנו-ביקוקה באיטליה, חמישה סטודנטיות וסטודנטים מצטיינים לתואר שני במשפטים (שנה ב') יצאו למשלחת, במהלכה השתתפו בקורס בינלאומי בסיינה ובמילאנו בנושא: משברים חוקתיים וביטחון סייבר: מוסדות, זכויות ואתגרים גלובליים. ד"ר נועם בן אשר, סטודנט לתואר שני במשפטים משתף: "הייתה חוויה מעשירה ומעצימה. ההזדמנות להכיר דמויות בולטות בתחום המשפט, לפגוש סטודנטים ישראלים וזרים וכמובן - להתנסות בשפה האנגלית היוו עבורי אתגר ועניין.
חגיגת ספר לכבוד צאת ספרה החדש של פרופ נוזהה אלאסד אלהוזייל
ב-2.6.2026 ערכנו חגיגה לכבוד צאת ספרה החדש של פרופ נוזהה אלאסד אלהוזייל, מרצה בכירה בביה״ס לעבודה סוציאלית. את הספר ערכה נוזהה עם קוסטב מאג׳ומדר וכותרתו: Indigenous Women’s Resilience, Leadership and Social Change: Intersection of Knowledge, Tradition and Justice. לספר הגיבו ד״ר ראוויה אבו רביע מביה״ס למשפטים וד״ר תמי רזי מהמחלקות לתקשורת וללימודים רב-תחומיים. היה ערב יפה ומרגש. ברכות לנוזהה וכן ירבו חגיגות הספר!