ספר חדש  באנגלית לד"ר יובל גוז'נסקי, ראש המחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר - Histories of Children’s Television Around the World, שבעה עשורים של ההיסטוריה האנושית דרך פרספקטיבה של טלוויזיה לילדים.

בימים אלו, יצא לאור ספרו החדש של ד"ר יובל גוז'נסקי, ראש המחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר - Histories of Children’s Television Around the World. הספר יצא לאור בהוצאת הספרים האקדמית הבינלאומית פיטר לנג.

הספר משלב בפעם הראשונה מידע עדכני הנוגע להיסטוריה של הטלוויזיה לילדים, מימיה הראשונים ועד לעידן הדיגיטלי כיום המציע תוכן נרחב ונגיש, תוך התייחסות לכלכלה, פוליטיקה, חינוך , תפיסות חברתיות של ילדות ועוד.

הספר מבוסס על מאמץ משותף של חוקרים ואנשי מקצוע שחקרו את ההיסטוריה של טלוויזיה לילדים מ-12 מדינות (אוסטרליה, ברזיל, קנדה, סין, אקוודור, גרמניה, הודו, ישראל, איטליה, קניה, הולנד וארצות הברית) ומכל חמשת היבשות, תוך בחינה של קווי הדמיון והשוני בין המדינות. כמו גם תוך הסתכלות על התחום הגלובלי באמצעות "עיניים מקומיות" - שדרנים, מפיקים, יוצרים, רגולטורים וקובעי מדיניות. 

ד"ר יובל גוז'נסקי

ד"ר יובל גוז'נסקי, משמש כראש המחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר משנת 2022. תחומי המחקר העיקריים שלו הם מדיה לילדים בארץ ובעולם, מחקרי הפקה ועיתונות. הוא עומד בראש המרכז לחקר מדיה לילדים ולנוער ועורך את כתב העת "מסגרות מדיה". הוא פרסם מאמרים בכתבי עת מובילים ובשנת 2019 יצא לאור ספרו "מדודלי לדיגיטלי: 50 שנות טלוויזיה לילדים בישראל".

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

תערוכה מעטפות
הגלריה לאמנות במכללת ספיר, הפועלת במסגרת המחלקה לאמנות, מתחדשת ופותחת את שעריה. על תכנית התערוכות החדשה אמונה האוצרת לאה אביר, מרצה במחלקה.התערוכה הפותחת היא ראשונה בסדרת התערוכות מעטפות, שבה בכל תערוכה מדמיין/ת יוצר או יוצרת את חלל הגלריה מחדש, ומזמין אמניות ואמנים נוספים להתארח בו ולהציג בו מעבודותיהם/ן. כל תערוכה משמשת מסד רעיוני ופיזי לאירוח ולשיתוף פעולה, והעבודות נשזרות זו בזו ויוצרות מרקם עשיר ומרובד.
שיח גלריה בתערוכה זיכרון מתקדם לעתיד
התערוכה "זיכרון מתקדם לעתיד" (כשם שירו של יהודה עמיחי) הוצגה בגלריה הלימודית בחודש האחרון. קיום התערוכה התקיים בזכות תמיכת מיזם "פועלים לעתיד" - יוזמה משותפת של המכללה האקדמית ספיר ובנק הפועלים, שנועדה לחזק את החיבור בין הסטודנטים, הקהילה והאזור, ולתמוך בצמיחה, חוסן והזדמנויות חדשות בעוטף. התערוכה עסקה במתח שבין זיכרון לעתיד, בין ההתמודדות עם מציאות פצועה לבין היכולת להמשיך ליצור, לדמיין ולפעול.