ספר חדש  באנגלית לד"ר יובל גוז'נסקי, ראש המחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר - Histories of Children’s Television Around the World, שבעה עשורים של ההיסטוריה האנושית דרך פרספקטיבה של טלוויזיה לילדים.

בימים אלו, יצא לאור ספרו החדש של ד"ר יובל גוז'נסקי, ראש המחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר - Histories of Children’s Television Around the World. הספר יצא לאור בהוצאת הספרים האקדמית הבינלאומית פיטר לנג.

הספר משלב בפעם הראשונה מידע עדכני הנוגע להיסטוריה של הטלוויזיה לילדים, מימיה הראשונים ועד לעידן הדיגיטלי כיום המציע תוכן נרחב ונגיש, תוך התייחסות לכלכלה, פוליטיקה, חינוך , תפיסות חברתיות של ילדות ועוד.

הספר מבוסס על מאמץ משותף של חוקרים ואנשי מקצוע שחקרו את ההיסטוריה של טלוויזיה לילדים מ-12 מדינות (אוסטרליה, ברזיל, קנדה, סין, אקוודור, גרמניה, הודו, ישראל, איטליה, קניה, הולנד וארצות הברית) ומכל חמשת היבשות, תוך בחינה של קווי הדמיון והשוני בין המדינות. כמו גם תוך הסתכלות על התחום הגלובלי באמצעות "עיניים מקומיות" - שדרנים, מפיקים, יוצרים, רגולטורים וקובעי מדיניות. 

ד"ר יובל גוז'נסקי

ד"ר יובל גוז'נסקי, משמש כראש המחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר משנת 2022. תחומי המחקר העיקריים שלו הם מדיה לילדים בארץ ובעולם, מחקרי הפקה ועיתונות. הוא עומד בראש המרכז לחקר מדיה לילדים ולנוער ועורך את כתב העת "מסגרות מדיה". הוא פרסם מאמרים בכתבי עת מובילים ובשנת 2019 יצא לאור ספרו "מדודלי לדיגיטלי: 50 שנות טלוויזיה לילדים בישראל".

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

טקס הענקת דיפלומות 2026
המכללה האקדמית ספיר והמכללה הטכנולוגית ספיר העניקו תארים ודיפלומות ל-1,456 בוגרות ובוגרים בשלושה טקסים חגיגיים שהתקיימו בקמפוס המכללה. המכללה האקדמית ספיר והמכללה הטכנולוגית ספיר קיימו שלושה טקסים חגיגיים להענקת תארים ודיפלומות, במסגרתם הוענקו תארים ל-983 בוגרות ובוגרי תואר ראשון ול-230 מוסמכות ומוסמכי תואר שני. בנוסף, 243 הנדסאיות והנדסאים קיבלו את הדיפלומה. עבור רבות ורבים מהבוגרים, הדרך להשלמת הלימודים עברה בשנים מורכבות של מלחמה, פינוי וחוסר ודאות. הטקסים היו עבורם נקודת ציון משמעותית, שסיכמה תקופה מאתגרת ופתחה דרך מקצועית חדשה.
קורס הוראת נהיג יוכר כ-30 נק"ז בספיר
לראשונה: קורס הוראת נהיגה של המכללה למקצועות התחבורה מבית אלקטרה יוכר ל-30 נקודות זכות אקדמיות במכללה האקדמית ספיר. המכללה למקצועות התחבורה מבית אלקטרה אפיקים, חתמה על שיתוף פעולה עם המכללה האקדמית ספיר, במסגרתו יוכר לראשונה בישראל קורס הוראת נהיגה כחלק ממסלול אקדמי. בוגרי הקורס יוכלו לקבל הכרה של 30 נקודות זכות לתואר ראשון במכללה האקדמית ספיר, ובכך נוצר לראשונה חיבור בין הכשרה מקצועית בהוראת נהיגה לבין אופק אקדמי. המהלך יוצא לדרך על רקע מחסור מתמשך בכוח אדם מקצועי בענף התחבורה, שהפך בשנים האחרונות לאחד מצווארי הבקבוק המרכזיים ביכולת להפעיל ולהרחיב את התחבורה הציבורית בישראל.