אורני סלע
גב' אורנית סלע,
רכזת פדגוגית

מעצבת גרפית בעלת סטודיו מצליח הפועל מעל לעשור, ומתמחה בתחום המיתוג והפקת דפוס. בעלת ניסיון רב בהדרכה ובהטמעת ידע מתקדם, תוכנות, אוריינות דיגיטלית וחזותית ותהליכי יצירה וביקורת.
השכלה:
תואר שני M.A בתולדות האמנות והתרבות החזותית עם התמחות באוצרות, תואר ראשון B.Ed בעיצוב ותעודת הוראה.

על אודות הקורס

• עיצוב גרפי הינו ענף הנגזר מתחום התקשורת החזותית אשר עוסק בשילובם של טקסט ותמונה לשם העברת מסרים.
  • המעצב גרפי הוא האחראי לאופן בו ייווצר המסר החזותי, לכן עליו להיות בעל יכולת אינטלקטואלית, טכנולוגית, אמנותית ותקשורתית גבוהה על מנת לתרגם תוכן לשפה חזותית ותקשורתית המובעת באמצעות מדיות לסוגיהן.
  • למעוניינים לרכוש מקצוע/לקבל העשרה בתחום הגרפיקה הממוחשבת.
  • הלימודים יתקיימו בסביבת למידה איכותית ובמעבדות מחשבים חדישות – ובגרסת התוכנות העדכנית ביותר: Adobe CC.
    סטודנט שירשם ללימודים יקבל הרשאה מהמכללה לשימוש בכל תוכנות אדובי (התוכנות הגרפיות) לכל תקופת הלימודים, חוסך הרבה כסף ברכישת התוכנות.
  • סטודיו עם עמדת עבודה אישית.
  • חלק מהלימודים יבוצעו בצורה מקוונת
  • סגל המרצים בתוכנית בעלי ידע תיאורטי רב המגובה במומחיות תעסוקתית בתחומם.
  • לתעודה המוענקת בסיום תכנית הלימודים ערך תעסוקתי רב.

לימודי המסלול מבוססים על שיעורים עיוניים ומעשיים בכל המקצועות הנלמדים, כולל ביקורות על תרגילי הבית. החלק המעשי של המסלול מתקיים במעבדת מחשבים מתקדמת ובה מותקנות כל התוכנות והאמצעים הדרושים, או דרך הזום. הסטודנטים יקבלו הרשאה מהמכללה לשימוש בתוכנות אדובי לכל תקופת הלימודים.

• מה זה UX /  UI  ויסודות האפיון
  • ארכיטקטורת מידע
  • Wireframes +  גריד בסיסי לאתר
  • חוקים בסיסיים בעיצוב ממשקים ופסיכולוגיה באפיון
  • דף השראה ואלמנטים בסיסיים בעיצוב
  • Design patterns
  • אתרים רספונסיביים
  • דף בית
  • סוגי אתרים
  • Prototype + Invision
  • Invision
  • תוכנת XD
  • הקורס מיועד למעצבים המעוניינים בהרחבת הידע לעיצוב מדיה דיגיטלית
  • ידע בסיסי באנגלית (העבודה היא על תוכנות בשפה האנגלית)
  • ידע בסיסי במחשב ביתי + מחשב אישי

40 שעות אקדמאיות

אחד מהמקצועות המתפתחים והמבוקשים ביותר כיום. מסלול הלימודים מיועד להכשיר את הסטודנטים לתפקיד עיצובי ומאתגר בעולם ההייטק, הסלולר והאינטרנט במחלקות אינטראקטיב וכעצמאיים, בהתאמה לדרישות הקיימות בשוק. לספק לתלמידים ידע תיאורטי ומעשי בעיצוב עם תוכנות מבוססות ענן
במהלך השיעורים בקורס ילמדו הסטודנטים על עולם עיצוב הממשקים, וכיצד לממש עיצובים שיצרו בכלי ענן שונים כדוגמת Marvel App ו- Adobe XD. במהלך השיעורים יתבצע תרגול, לאחר מכן יקבלו הסטודנטים מטלות, הנחיות להגשת עבודות וביקורת על עבודות.

45 שעות אקדמאיות

הקניית כלים לעיצוב ממשקים, הבנת תהליך אפיון ממשק, חשיבותו ויישומו. הקורס בחלקו פרונטאלי וברובו מעשי - במהלך השיעורים יקבלו הסטודנטים מטלות, הנחיות להגשת עבודות וביקורת על העבודות שהוגשו.
נוכחות בקורס והגשת עבודות בזמן השיעור הינה חובה.
הסטודנט יכיר את עולם עיצוב הממשקים הדיגיטלי וידע לפתח אתר ואפליקציה. הסטודנט ילמד על עיצוב ממשקים דיגיטלים, ייחשף לתחום הפיתוח ויעצב לעצב אתרים ואפליקציות בצורה ברת פיתוח. נכיר את מסמכי הדוקומנטציה של החברות השונות, ונלמד את כל המושגים השכיחים בעולם הדיגיטל ומשמעותם. בין נושאי הלימוד: UX  -אפיון חווית משתמש, UI  - עיצוב ממשק משתמש, עיצוב ובניית אתרים.
נוכחות בקורס והגשת עבודות בזמן השיעור הינה חובה.

• 80% נוכחות חובה במפגשים (20% מהציון הסופי).
  • ביצוע עבודות ופרויקטים, השתתפות פעילה בשיעורים (80% מהציון הסופי).
  • בניית ועיצוב גרפי של אתר

85 שעות אקדמיות
ימי לימוד: רוב הלימודים מתקיימים בימי ד' בין השעות 16:45 - 21:00
כ-5 מפגשים יתקיימו בימי א'
חלק מהלימודי יתקיימו בצורה מקוונת
מועד פתיחה: 20/07/2021
מועד סיום משוער: 11/2022

שלב 1: מתעניינים

מתעניינים באתר החוגים בוחרים את המסלול המתאים לכם.
מספר הטלפון במרכז הייעוץ למועמדים חדשים: 077-9802802 שלוחה 3
דוא"ל: infost@sapir.ac.il
מזכירות כללית

שלב 2: נרשמים ללימודים

נרשמים לספיר באמצעות הטלפון, או דרך פורטל ההרשמה באתר.

שלב 3: קוראים ומתעדכנים

מקבלים איגרת לתלמיד בה יפורט מה הציוד הדרוש ללימודים.

שלב 4: תחילת המסע

מתחילים במסע מרתק המשלב ידע, מחקר וחיי קמפוס תוססים במכללת ספיר

אפשרויות התעסוקה לאחר לימודי הגרפיקה כוללים עיצוב אתרי אינטרנט, עיצוב ממשקי מחשב תוך שימוש בתוכנות תעסוקה כשכיר או בתור פרילנס.

הסטודנטים יצאו מהקורס עם תוצרים מפרוייקטים שיבצעו ופרוייקט גמר של בניית אתר ואפיון שלו מאפס – את התוצרים יכולו להציג כרזומה למעסיקים פוטנציאלים או ללקוחות

אורני סלע

אורנית סלע

• רכזת פדגוגית
יניר שוקרון

• מרצה במרכז ללימודי חוץ והמשך

הלימודים יתקיימו בחלקם במרכז ללימודי חוץ והמשך, המכללה האקדמית ספיר ובזום.

מרכז מידע, ייעוץ והרשמה

077-9802802 שלוחה 3