סוג ההסמכה

אורני סלע
אורנית סלע,
רכזת התכנית

מעצבת גרפית בעלת סטודיו מצליח הפועל מעל לעשור, ומתמחה בתחום המיתוג והפקת דפוס.
בעלת ניסיון רב בהדרכה ובהטמעת ידע מתקדם, תוכנות, אוריינות דיגיטלית וחזותית ותהליכי יצירה וביקורת.
השכלה:
תואר שני M.A בתולדות האמנות והתרבות החזותית עם התמחות באוצרות, תואר ראשון B.Ed בעיצוב ותעודת הוראה.

270 שעות אקדמאיות

במסלול עיצוב גרפי ילמדו התוכנות העדכניות והנדרשות ביותר בתחום העיצוב הגרפי, בשילוב עם מושגים מקצועיים מעולם הגרפיקה והעיצוב. דרך תכנית הלימודים תרכוש ידע להעברת מסרים ולהמחשת רעיונות בעידן שבו כל רעיון, מתחילתו ועד סופו, מובע במצג דו־ממדי, המבוסס על תוכנות גרפיות ועל עיבוד תמונות דיגיטליות.

התכנית מיועדת לכל מי שמעוניין ללמוד תוכנות גרפיות, להיות מעצב, או להשתלב כאסיסטנט או מבצע גרפי בבתי דפוס, במערכות עיתונים, בהוצאות לאור, בחברות אינטרנט ועיצוב אתרים ,וכן למי שעוסק בתקשורת חזותית - עיצוב גרפי וחסר לו הידע העדכני בתוכנות הגרפיות.

במסגרת הרצון לשמור על קשר וליווי אישי של הסטודנטים אנו משתדלים לשמור על כיתות קטנות ומעקב על התקדמות כל סטודנט באופן אישי במהלך כל הלימודים.

לימודי המסלול מבוססים על שיעורים עיוניים ומעשיים בכל המקצועות הנלמדים, כולל ביקורות על תרגילי הבית. החלק המעשי של המסלול מתקיים במעבדת מחשבים מתקדמת ובה מותקנות כל התוכנות והאמצעים הדרושים, או דרך הזום. הסטודנטים יקבלו הרשאה מהמכללה לשימוש בתוכנות אדובי לכל תקופת הלימודים.

לימודים בדגש על חשיבה יצירתית, פיתוח כלים יישומיים לתכנון ועיצוב תוך ביטוי אישי מקורי ועמידה בסטנדרטים מקצועיים גבוהים. לימודי המסלול מבוססים על שיעורים עיוניים ומעשיים בכל המקצועות הנלמדים, כולל ביקורות על תרגילי הבית. החלק המעשי של המסלול מתקיים במעבדת מחשבים מתקדמת.

• למעוניינים לרכוש מקצוע/לקבל העשרה בתחום הגרפיקה הממוחשבת
  • 11 שנות לימוד
  • ידע בסיסי באנגלית
  • ידע בסיסי במחשב ביתי+ מחשב אישי

270 שעות לימוד אקדמיות
רוב הלימודים מתקיימים בימי ד'
כ- 10 מפגשים יתקיימו בימי א'
בין השעות 16:45-21:00
חלק מהלימודים יבוצעו בצורה מקוונת

מועד פתיחה: 24/11/2021
מועד סיום משוער: 11/2022

55 שעות אקדמאיות

תוכנת אילוסטרייטור היא תוכנת גרפיקה ווקטורית בפיתוחה של חברת אדובי, הנחשבת בעיניי רבים כתוכנת האיור הטובה בעולם. התוכנה, שהפכה לכלי משמעותי בשולחן העבודה של גרפיקאים, מעצבים גרפים, מעצבי אופנה, מעצבים תעשיתיים ומאיירים, מאפשרת ליצור בקלות ובמהירות לוגואים (סמלילים), איורים במגוון סגנונות (כולל קומיקס), שרטוטים למגוון תחומים, עיצובים לעולם הפרינט, לעולם הדיגיטל ועוד.
הקורס מקנה ידע נרחב באילוסטרייטור ומכין את הסטודנטים לעבודה במשרדי עיצוב, פרסום בתי דפוס וכל עסק המתבסס על התוכנות הגרפיות ככלי עבודה.

55 שעות אקדמאיות

פוטושופ התוכנה לעיבוד וליטוש תמונות ועריכה גרפית, בעלת מגוון רב של אפשרויות ואפקטים לעיצוב גרפי ולעיצוב באינטרנט. התוכנה משלבת מגוון רחב של כלי גרפיקה מתקדמים לכל תחומי עיבוד תמונה ובניית תמונה המאפשרים עיבודים רבים של תמונות, יצירת אלמנטים וגופים, וכן עיבוד ועימוד טיפוגרפי (טקסט).
בקורס פוטושופ נלמד את הכלים השונים של התוכנה, ההיגיון הפנימי שבה ושימושיה השונים לאינטרנט, לצילום, לדפוס ולציור.
הקורס מקנה ידע נרחב בפוטושופ ומכין את הסטודנטים לעבודה במשרדי עיצוב, פרסום בתי דפוס וכל עסק המתבסס על התוכנות הגרפיות ככלי עבודה.

35 שעות אקדמאיות

תוכנת אינדיזיין היא התוכנה הנפוצה והשימושית ביותר כיום בתחום ההוצאה לאור. התוכנה משמשת בעיקר לעימוד מתקדם המאפשר לגרפיקאי לעצב חוברות, עיתונים, פרוספקטים ועיתונים תוך שילוב גרפיקה, תמונות ומלל.
הקורס מקנה ידע באינדיזיין ומכין את הסטודנטים לעבודה במשרדי עיצוב, פרסום בתי דפוס וכל עסק המתבסס על התוכנות הגרפיות ככלי עבודה.

40 שעות אקדמאיות

חידוד ההבחנה בין עיצוב לאמנות, תכונותיהם של האמצעים האמנותיים השונים ושימוש במעשה העיצוב, יצירת קונספציה עיצובית בעלת אמירה אישית באמצעות חומרי האמנות.
לימוד ותרגול יצירת קומפוזיציות בסיסיות ומורכבות, שימוש נכון בצבע והתייחסות לחלל.
השיעורים מתנהלים במתכונת של סדנא, תוך לימוד חומר תיאורטי, היחשפות למגמות עיצוביות שונות, וביצוע תרגילים גרפיים. במהלך הקורס יערכו ביקורות על עבודות הסטודנטים, תוך פיתוח החוש הביקורתי של הסטודנט.
הקורס יקנה כלים בסיסיים לחשיבה עיצובית ויחדד את הרגישות בנושאים עיצוביים.

40 שעות אקדמאיות

אחד מהמקצועות המתפתחים והמבוקשים ביותר כיום. מסלול הלימודים מיועד להכשיר את הסטודנטים לתפקיד עיצובי ומאתגר בעולם ההייטק, הסלולר והאינטרנט במחלקות אינטראקטיב וכעצמאיים, בהתאמה לדרישות הקיימות בשוק. לספק לתלמידים ידע תיאורטי ומעשי בעיצוב עם תוכנות מבוססות ענן
במהלך השיעורים בקורס ילמדו הסטודנטים על עולם עיצוב הממשקים, וכיצד לממש עיצובים שיצרו בכלי ענן שונים כדוגמת Marvel App ו- Adobe XD. במהלך השיעורים יתבצע תרגול, לאחר מכן יקבלו הסטודנטים מטלות, הנחיות להגשת עבודות וביקורת על עבודות.

45 שעות אקדמאיות

הקניית כלים לעיצוב ממשקים, הבנת תהליך אפיון ממשק, חשיבותו ויישומו. הקורס בחלקו פרונטאלי וברובו מעשי - במהלך השיעורים יקבלו הסטודנטים מטלות, הנחיות להגשת עבודות וביקורת על העבודות שהוגשו.
נוכחות בקורס והגשת עבודות בזמן השיעור הינה חובה.
הסטודנט יכיר את עולם עיצוב הממשקים הדיגיטלי וידע לפתח אתר ואפליקציה. הסטודנט ילמד על עיצוב ממשקים דיגיטליים, ייחשף לתחום הפיתוח ויעצב לעצב אתרים ואפליקציות בצורה ברת פיתוח. נכיר את מסמכי הדוקומנטציה של החברות השונות, ונלמד את כל המושגים השכיחים בעולם הדיגיטל ומשמעותם. בין נושאי הלימוד: UX  -אפיון חווית משתמש, UI  - עיצוב ממשק משתמש, עיצוב ובניית אתרים.
נוכחות בקורס והגשת עבודות בזמן השיעור הינה חובה.

אורני סלע

אורנית סלע

• רכזת פדגוגית
יניר שוקרון

• מרצה במרכז ללימודי חוץ והמשך

שלב 1: מתעניינים

מתעניינים באתר החוגים בוחרים את המסלול המתאים לכם.
מספר הטלפון במרכז הייעוץ למועמדים חדשים: 077-9802802 שלוחה 3
דוא"ל: infost@sapir.ac.il
מזכירות כללית

שלב 2: נרשמים ללימודים

נרשמים לספיר באמצעות הטלפון, או דרך פורטל ההרשמה באתר

שלב 3: קוראים ומתעדכנים

מקבלים איגרת לתלמיד בה יפורט מה הציוד הדרוש ללימודים.

שלב 4: תחילת המסע

מתחילים במסע מרתק המשלב ידע, מחקר וחיי קמפוס תוססים במכללת ספיר

הלימודים יתקיימו בחלקם במרכז ללימודי חוץ והמשך, המכללה האקדמית ספיר ובזום.

מרכז מידע, ייעוץ והרשמה

077-9802802 שלוחה 3