ד"ר עמית מרנץ גל, ראש היחידה לפיתוח תכניות בינלאומיות, רו"ח עמיעד גורביץ' מרצה במחלקה לכלכלה וגב' רויטל בן עמי מרצה במחלקה לשיווק טכנולוגי, נפגשו באוניברסיטת היידלברג בגרמניה עם מרצים עמיתים, במסגרת הפרויקט IFI. פרויקט IFI עוסק בפיתוח ועידוד כלכלה מקיימת בישראל, דרך קשרי אקדמיה - שדה ויצירת תשתית באקדמיה, במימון תכנית ארסמוס+ של האיחוד האירופי. המפגש באוניברסיטת היידלברג התקיים ב-CSI - Centre for Social Investment והוקדש למפגש עם נציגים של גופי השקעה, אשר הציגו פרספקטיבה גרמנית בנושא של מימון בר קיימא.

ד״ר עינב שגב, מרצה בבית הספר לעבודה סוציאלית, הוזמנה להרצות במסגרת קורס בינלאומי לסטודנטים באוניברסיטה במדריד, בפקולטה לעבודה סוציאלית על עבודה סוציאלית בישראל בדגש על סוגיות יחודיות. בהרצאה נכחו סטודנטיות וסטודנטים ממדינות רבות: ספרד, הולנד, אוסטריה, דנמרק, מקסיקו ועוד, אשר הביעו עניין רב בהכשרה לע"ס ודנו בדמיון ובשוני בגישות ובמגמות השונות של המקצוע בהתייחס לארצות השונות מהן הגיעו.  במסגרת ביקורה נפגשה ד"ר שגב עם סגנית הדיקן לנושאים בינלאומיים, שהביעה עניין בקשרים בין בית הספר לעבודה סוציאלית במכללה האקדמית ספיר לבין הפקולטה המקבילה במדריד.

פרופ' אורית נוטמן-שורץ הוזמנה על ידי האוניברסיטה הגלובאלית של לונדון לתת הרצאה במסגרת סמינר מומחים המתמקד במצבי חרום ואסון. הסמינר הוא תכנית יוקרתית, בה לומדים סטודנטים מכל העולם ואליה מוזמנים מיטב העוסקים בתחום. המומחים, אשר לוקחים חלק בתכנית, שמים דגש על תפיסות סלוטוגניות בשילוב ראיה רחבה הכוללת היבטים פסיכולוגיים, חברתיים ותרבותיים. פרופ' נוטמן-שורץ חשפה את קהל שומעיה למושג מציאות טראומטית משותפת, אותו פתחה עם עמיתיה בעקבות עבודתה בעוטף עזה וכן התמקדה בממצאי מחקר חדש שערכה המתמקד בהמשגה של תופעת החוסן המשותף במציאות זו.

בית הספר לעבודה סוציאלית במכללה האקדמית ספיר מתגייס למען הפליטים מאוקראינה ד"ר מני מלכה, חבר סגל בבית הספר לעבודה סוציאלית במכללה האקדמית ספיר ונטע חסקין סטודנטית שנה ג', בבית הספר יצטרפו למשלחת ארגון "נתן - סיוע חובק עולם"  שתצא בחמישי הקרוב  למשך שבועיים לעיר פשמישל שבפולין לסיוע לפליטים החוצים את הגבול מאוקראינה. בית הספר לעבודה סוציאלית בספיר מתגייס לסייע במצבי משבר עולמיים כך היה לאחר המלחמה בגיאורגיה, באסון רעידת האדמה בהאיטי וכך גם הפעם. המשלחת הנוכחית תמנה 10 אנשי צוות: רופאים, אחיות ועובדים סוציאליים.

ד"ר גיל בוצר, מהמחלקה לניהול המשאב האנושי הוביל כנס מדעי בינלאומי בברלין. בחודש שעבר הסתיים כנס מדעי בינלאומי בין יומיים וחצי שהוקדש לחקר תחום האימון בארגונים. הכנס נערך בקמפוס של אוניברסיטת HMKW בברלין במתכונת היברידית (פנים מול פנים ואון-ליין) וכלל 30 מציגים ודוברים מ-11 מדינות. הכנס אורגן על ידי ד"ר גיל בוצר, מהמחלקה לניהול המשאב האנושי במכללת ספיר, בשיתוף עמיתותיו למחקר מגרמניה Prof, Silja Kotte & Prof. Carolin Graßmann ואנגליה Dr.

ד"ר מוטי גיגי, ראש המחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר, לוקח חלק בימים אלה בסדנה העוסקת בתכניות חילופי נוער וסטודנטים תוצר של שיתופי פעולה בין גרמניה לישראל. הסדנה נערכת בברלין בין התאריכים 15-19.11 ומתקיימת ביוזמת ConAct - מרכז התיאום לחילופי נוער גרמניה – ישראל, בסימן חזרה לחיים האמתיים ולמפגשים פנים אל פנים. במהלך הסדנה נציגי מכללות ואוניברסיטאות, ארגוני מגזר שלישי, תנועות נוער וספורט מישראל ומגרמניה נפגשים על מנת ליזום פרויקטים ושיתופי פעולה רלוונטיים. בעקבות השתתפות במפגשים אלה בעבר, נוצרו מספר שיתופי פעולה בינלאומיים של המכללה האקדמית ספיר, ביניהם קורס בהנחיית פרופ' נעמה שפי בשיתוף אונ