המכללה האקדמית ספיר מציגה בחזית החדשנות בתחום האימון הארגוני, עם מחקר פורץ דרך ויישומי של ד"ר גיל בוצר מהמחלקה לניהול המשאב האנושי.

המחקר, שהוצג בכנס EAWOP היוקרתי שנערך בפראג, התבצע בשיתוף פעולה אסטרטגי עם חברת האימון הבינלאומית CoachA – חברת אימון גלובלית מובילה הנסחרת בבורסת טוקיו. המחקר בוחן את הפוטנציאל והשימושיות של "CoachAmit", כלי אימון חדשני מבוסס בינה מלאכותית, ומציג תובנות קריטיות על אופן שילובו בעולם הארגוני.

התובנה המרכזית מהמחקר היא, שאימון מבוסס בינה מלאכותית אינו נועד להחליף מאמנים אנושיים, אלא לתמוך בהם ולשפר את שיטות האימון הקיימות, תוך התמקדות המאמנים האנושיים בנושאים מורכבים ועדינים יותר.

תובנות וממצאים מרכזיים נוספים מהמחקר:

  • ההשקעה בבינה מלאכותית בזירה הארגונית צומחת באופן אקספוננציאלי, עם גידול מ-14.6 מיליארד דולר ב-2013 ל-189.2 מיליארד דולר ב-2023.
  • אימון מבוסס בינה מלאכותית בארגונים נפוץ ומשנה את פרקטיקות פיתוח משאבי האנוש.
  • אימון מבוסס בינה מלאכותית מצטיין ב"אימון ה'איך'", כלומר בסיוע בקידום והתארגנות מחשבות, בעוד אימון אנושי עדיף ב"אימון ה'מי'", כלומר בהתמודדות עם דינמיקות מורכבות והאדם כמכלול.
  • אימון מבוסס בינה מלאכותית מספק למתאמנים מרחב בטוח ונטול שיפוטיות לביטוי, וזמין בכל זמן ובכל מקום.
  • מאמנים אנושיים רואים באימון מבוסס בינה מלאכותית כלי שיכול לשמש כמנטור אימוני, מודל לחיקוי לטכניקות אימון, ואף כ"מתאמן" המאפשר להם לפתח ולחדד את כישוריהם.

אימוץ נרחב של טכנולוגיה זו יאפשר להרחיב את הנגישות לשירותי אימון למגוון רחב יותר של אנשים, הן בתוך ארגונים והן מחוצה להם, ובכך צפוי להעלות את הערך הכולל של האימון ולעורר עניין וביקוש נוספים לאימון אנושי.

המחקר נעשה בשיתוף פעולה בינלאומי עם פרופסור Silja Kotte מגרמניה וד"ר רעיה סלומה מפינלנד ובשיתוף חברת Pandatron, חברת הזנק פינית חלוצה בתחום פיתוח אימון אירגוני מבוסס בינה מלאכותית בצורת צ'אטבוטים.

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

קבוצת מחקר עו"סים שינוי
השבוע הושקה קבוצת מחקר עוס"ים חוקרים ומיישמים, ביוזמת מרכז מידע וחקר החברה הבדואית בנגב, בראשותה של פרופ' נוזהה אלאסד אלהוזייל. הקבוצה מאגדת 14 עובדות ועובדים סוציאליים, מרביתם בעלי תואר שני, אשר חברו יחד לקידום עשייה מחקרית משמעותית מתוך מחויבות עמוקה לשדה העבודה הסוציאלית ולפיתוחו. מטרתה לקדם מחקר מעוגן בשדה העבודה הסוציאלית בחברה הערבית בדרום, לעודד פיתוח של פרקטיקות חדשניות וממוקדות קהילה, הנשענות על ידע ילידי ומקומי ולחזק את מקומה של החשיבה הביקורתית והרפלקטיבית בקרב אנשי המקצוע. במהלך מפגש ההשקה הוצגו עקרונות התוכנית, מבנה הפעילות והתוויית הכיוונים המרכזיים להמשך הדרך.
3 שנות פעילות למיזם הלאומי אקדמיה - תעסוקה
נציגות מכובדת למכללה ההאקדמית ספיר בכנס לציון 3 שנות פעילות למיזם הלאומי אקדמיה - תעסוקה. המיזם הלאומי הייחודי של מרכז אדמונד דה רוטשילד לחיבור השכלה גבוהה ותעסוקה ומנהל תעסוקת אוכלוסיות במשרד העבודה פועל במכללת ספיר בהצלחה רבה כבר 3 שנים. במסגרתו נערכו פעולות רבות לקידום תעסוקתיות במחלקות הפיילוט, מפגשי סגל עם מעסיקים ובוגרים, שלוב סיורים, סדנאות הכנה לעולם העבודה במסגרת השיעורים, כנסים עם שותפים מהתעשייה והוטמעו קורסי רוחב לכלל הסטודנטים במיומניות הליבה. השנה, התקיים לראשונה שבוע קריירה עם עשרות סדנאות, פאנלים ויריד תעסוקה בו לקחו חלק למעלה מ-70 מעסיקים.