פרופ' אורית נוטמן-שורץ הוזמנה על ידי האוניברסיטה הגלובאלית של לונדון לתת הרצאה במסגרת סמינר מומחים המתמקד במצבי חרום ואסון.
הסמינר הוא תכנית יוקרתית, בה לומדים סטודנטים מכל העולם ואליה מוזמנים מיטב העוסקים בתחום. המומחים, אשר לוקחים חלק בתכנית, שמים דגש על תפיסות סלוטוגניות בשילוב ראיה רחבה הכוללת היבטים פסיכולוגיים, חברתיים ותרבותיים.

פרופ' נוטמן-שורץ חשפה את קהל שומעיה למושג מציאות טראומטית משותפת, אותו פתחה עם עמיתיה בעקבות עבודתה בעוטף עזה וכן התמקדה בממצאי מחקר חדש שערכה המתמקד בהמשגה של תופעת החוסן המשותף במציאות זו. הממצאים מצביעים כי קימיים צמיחה וחוסן משותפים בין העובדים לבין קהל המסתייעים, כתוצאה מהמפגש המסייע המתקיים במצבי מציאות טראומטית משותפים.
מידע נוסף שיכול לעניין אותך

ספיר בחזית החדשנות בתחום האימון הארגוני
המכללה האקדמית ספיר מציגה בחזית החדשנות בתחום האימון הארגוני, עם מחקר פורץ דרך ויישומי של ד"ר גיל בוצר מהמחלקה לניהול המשאב האנושי.
המחקר, שהוצג בכנס EAWOP היוקרתי שנערך בפראג, התבצע בשיתוף פעולה אסטרטגי עם חברת האימון הבינלאומית CoachA – חברת אימון גלובלית מובילה הנסחרת בבורסת טוקיו.

פסטיבל קולנוע דרום יתקיים ב-6–13 בנובמבר 2025
אנו נאלצים להודיע שפסטיבל קולנוע דרום הבינ"ל ה-24, שתוכנן להתקיים בין התאריכים 3–10 ביולי 2025, נדחה ויתקיים ב-6–13 בנובמבר 2025.
תכנית הפסטיבל הבינלאומי ה-24 שתוכננה לחודש יולי ופורסמה לפני מספר ימים, תתמזג בחודש נובמבר עם תחרות "קולנוע דרום חדש" – תחרות סרטי הגמר של בית הספר לאמנויות הקול והמסך במכללת ספיר –על כל 49 הסרטים הקצרים החדשים שבתחרות.
תודתנו מעומק הלב לעשרות השותפים והשותפות שנרתמו להפקת מהדורת הפסטיבל, שתוכננה להיות הגדולה בתולדותיו – ועוד תהיה.
ליוצרות/ים מישראל ומהעולם שבחרו בנו כבית ליצירתם – נמשיך לעשות הכל כדי לחגוג את הסרטים שלכם כאן, בדרום, יחד אתכם, בנובמבר הקרוב והלאה