שני פרסומי מאמרים חדשים לד"ר ווילי אברהם, ראש המחלקה לשיווק טכנולוגי, בכתב העת האקדמי היוקרתי והמוביל בחקר התיירות, Tourism Review

המאמר הראשון, שחיבר ד"ר אברהם יחד עם ד"ר ליאור סולומונוביץ מהמחלקה לשיווק טכנולוגי בספיר אף הוא, חוקר את הקשר בין גורמי אישיות, המוכרים כחמשת התכונות הגדולות (פתיחות מחשבתית, נעימות, מצפוניות, נוירוטיות, ומוחצנות) ואמון בטכנולוגיה, לבין הנכונות לאמץ צ׳טבוטים המבוססים על ChatGPT, כאמצעי לתכנון נופשים בחו"ל.

נמצא כי מאפיין אישיות אחד, מוחצנות, משפיע על הנכונות לאמץ צ׳טבוטים המבוססים על ChatGPT כאמצעי לתכנון נופשים בחול. תיירים מוחצנים נטו לתפוס את הטכנולוגיה כקלה לשימוש וכתוצאה מכך היו נכונים לאמץ אותה. כמו-כן, ככל שהתייר מאמין יותר בטכנולוגיה, כך הוא נוטה לתפוס אותה כשימושית יותר. הממצאים מצביעים על כך שהאמון בטכנולוגיה מושפע מהמידה בה היא נתפסת כקלה לשימוש. ממצא אחרון חביב מראה שלגיל ישנה השפעה משמעותית על הנכונות לאמץ את הטכנולוגיה. למרות שבאופן כללי נמצא קשר חיובי בין המידה שבה טכנולוגיה נתפסת כשימושית והנכונות לאמץ אותה, בקרב האוכלוסייה המבוגרת יותר, הקשר הזה נחלש. כלומר, ככל שהתייר מבוגר יותר, עוצמת הקשר בין המידה בה הטכנולוגיה נתפסת כקלה לשימוש והנכונות לאמץ אותה - חלש יותר.

למאמר המלא

מטרת המחקר השני של ד״ר אברהם, הייתה לסקור את הספרות בנושא איבה צרכנית, על-מנת לגשר על הפער הספרותי שזוהה (לדוגמה, מדוע בחלק מהמחקרים נמצא קשר בין איבה לתדמית של מדינה ובמקרים אחרים לאו?) ולהציע כיווני מחקר עתידיים.

איבה צרכנית הינו תחום מחקר חדש יחסית, אשר החל לקבל ביטוי בשיח האקדמי רק בסוף שנות ה-90 של המאה הקודמת. הנחת המוצא של רעיון זה היא שאמוציות שליליות מצד הצרכן משפיעות באופן ישיר על הימנעותו מרכישת מוצרים או שירותים ממדינה/חברה מסוימות.  החל משנת 2014 תחום האיבה הצרכנית התרחב ובשנים האחרונות פורסמו למעלה מ-20 מחקרים, אשר בוחנים רעיון זה בהקשר של תיירות. מחקרים אלה מעידים על ההשפעה השלילית של האיבה על תדמיתם של יעדים ומוכנות לבקר בהם.

למאמר המלא

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

בחזית החדשנות בתחום האימון הארגוני
המכללה האקדמית ספיר מציגה בחזית החדשנות בתחום האימון הארגוני, עם מחקר פורץ דרך ויישומי של ד"ר גיל בוצר מהמחלקה לניהול המשאב האנושי. המחקר, שהוצג בכנס EAWOP היוקרתי שנערך בפראג, התבצע בשיתוף פעולה אסטרטגי עם חברת האימון הבינלאומית CoachA – חברת אימון גלובלית מובילה הנסחרת בבורסת טוקיו.
לראות את ההר
אנו נאלצים להודיע שפסטיבל קולנוע דרום הבינ"ל ה-24, שתוכנן להתקיים בין התאריכים 3–10 ביולי 2025, נדחה ויתקיים ב-6–13 בנובמבר 2025. תכנית הפסטיבל הבינלאומי ה-24 שתוכננה לחודש יולי ופורסמה לפני מספר ימים, תתמזג בחודש נובמבר עם תחרות "קולנוע דרום חדש" – תחרות סרטי הגמר של בית הספר לאמנויות הקול והמסך במכללת ספיר –על כל 49 הסרטים הקצרים החדשים שבתחרות. תודתנו מעומק הלב לעשרות השותפים והשותפות שנרתמו להפקת מהדורת הפסטיבל, שתוכננה להיות הגדולה בתולדותיו – ועוד תהיה. ליוצרות/ים מישראל ומהעולם שבחרו בנו כבית ליצירתם – נמשיך לעשות הכל כדי לחגוג את הסרטים שלכם כאן, בדרום, יחד אתכם, בנובמבר הקרוב והלאה