לאחרונה, אירחנו במכללה את הנהלת קרן גרמניה-ישראל (GIF), אחת מהקרנות החשובות והבולטות הפועלות לחיזוק הקשרים האקדמיים-מדעיים בין גרמניה וישראל.

הביקור המיוחד של ורנה שיפרמן, מנכ"לית הGIF ומירית לירן, מנהלת המחקר הוקדש למרחב הנגב המערבי ולמכללה בפרט, והסתכם בהצלחה. במהלכו, נערך סיור מרגש באתר ההנצחה "כתב ושם" בסמוך לקיבוץ כפר-עזה בהדרכתה של ד"ר נוגה ראב"ד, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, ביקור בלב שדרות ובאתר ההנצחה והגבורה של תחנת-משטרת שדרות. בהמשך, נערכה פגישה עם הנהלת בית-הספר למשפטים בהובלתו של הדיקן, ד"ר עידו עשת, וחברות וחברי הסגל: ד"ר בעז סגל, סגן הדיקן, פרופ' אורנה אליגון-דר, דיקאנית להוגנות מגדרית, שוויון ומגוון, ד"ר שרון בר-זיו, ראש התכניות לתואר שני וד"ר עומר אלוני, מרצה בכיר בבית-הספר ויוזם שיתוף-הפעולה עם ה-GIF. את הביקור ליוו ד"ר אלוני ולימור פלנטר פרן, ראש המשרד הבינלאומי של המכללה.

במהלך היום הגדוש, הודגשו ייחודיותה ותפקידה האקדמי והמרחבי של המכללה בנגב המערבי ואת תרומתה כמוסד אקדמי מוביל, נרקמו קשרים אישיים ונדונו אפשרויות של ממש לשיתופי-פעולה עתידיים בין מכללת ספיר בכלל ובית-הספר למשפטים בפרט לבין מוסדות וחוקרים/ות בגרמניה, ובתמיכת הקרן. על הפרק כבר עומדות סדנה ייעודית כדי לקדם היערכות מיטבית לקראת "הקול הקורא" הקרוב מטעם הקרן וכן פגישת-המשך נוספת בקרוב בין הנהלת הקרן לבין נשיא המכללה, פרופ' ניר קידר.

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

תערוכה מעטפות
הגלריה לאמנות במכללת ספיר, הפועלת במסגרת המחלקה לאמנות, מתחדשת ופותחת את שעריה. פעילות הגלריה נתמכת ע"י בנק הפועלים במסגרת מיזם פועלים לעתיד. על תכנית התערוכות החדשה אמונה האוצרת לאה אביר, מרצה במחלקה. התערוכה הפותחת היא ראשונה בסדרת התערוכות מעטפות, שבה בכל תערוכה מדמיין/ת יוצר או יוצרת את חלל הגלריה מחדש, ומזמין אמניות ואמנים נוספים להתארח בו ולהציג בו מעבודותיהם/ן. כל תערוכה משמשת מסד רעיוני ופיזי לאירוח ולשיתוף פעולה, והעבודות נשזרות זו בזו ויוצרות מרקם עשיר ומרובד.
שיח גלריה בתערוכה זיכרון מתקדם לעתיד
התערוכה "זיכרון מתקדם לעתיד" (כשם שירו של יהודה עמיחי) הוצגה בגלריה הלימודית בחודש האחרון. קיום התערוכה התקיים בזכות תמיכת מיזם "פועלים לעתיד" - יוזמה משותפת של המכללה האקדמית ספיר ובנק הפועלים, שנועדה לחזק את החיבור בין הסטודנטים, הקהילה והאזור, ולתמוך בצמיחה, חוסן והזדמנויות חדשות בעוטף. התערוכה עסקה במתח שבין זיכרון לעתיד, בין ההתמודדות עם מציאות פצועה לבין היכולת להמשיך ליצור, לדמיין ולפעול.