ברכות לבמאי נבט מזור, בוגר ביה"ס לאמנויות הקול והמסך, על זכייתו בפרס הסדרה הטובה ביותר של פורום היוצרים הדוקומנטרי.

נבט מזור, בוגר מסלול טלוויזיה, התחיל את המסע שלו ליצירת הסדרה כבר בשנה א' במסגרת הלימודים. עם השנים הוא פיתח את הרעיון ומכאן נולדה הסדרה הדקומנטרית הזוכה "גיים צ'יינג'ר".

נבט מזור, אוטיסט צעיר ממושב נידח בעוטף עזה, יוצא למסע בין אנשים מרקעים שונים בישראל, שמנסים להשתמש בכלים שהם למדו ממשחקים כדי להתמודד עם הקשיים בחייהם. נבט, שהיה מנותק מהסביבה, למד על העולם רק דרך משחקי וידיאו. התקשורת הבינאישית שלו נרכשה רק מכך ששיחק בגיל 19 משחק שבו השחקנים צריכים "ליצור חברים" עם דמויות אחרות. כל אחת מהדמויות בסדרה מנסה להשתמש בהיגיון של משחקי וידיאו כדי להתמודד עם האתגרים בחייה. המטרה העיקרית היא להעביר בעזרת סיפורים אלו את החוויה האוניברסלית של להיות אאוטסיידר ואת הדרך שבה אנשים יכולים לעזור זה לזה.

בית הספר לאמנויות הקול והמסך מזמין את כולכם להקרנה חגיגי של פרק 3 בסדרה ומפגש עם הבמאי ביום שני ה-26.1 בשעה 19:30 באולם קולנוע 1201, בניין 1 בספיר.

למה דווקא פרק 3? כי בפרק הזה ישנה סצנה שצולמה כשהיה סטודנט בשנה א' כחלק מתרגיל - ולימים החליט להכניס אותה לתוך הסדרה. לפני שהסדרה פורצת אל המסכים האישיים רצינו לנצל את הבמה ולהביא את נבט לשיחה מעשירה על תהליכי העבודה והמפגש עם "העולם שבחוץ" לאחר הלימודים בספיר. כמובן גם על מהות הסדרה, שמטרתה בין השאר היא לחשוף את הצופים לעולם הגיימינג והאוטיזם ועל הקשר בניהם.

היצירה הזוכה באה לעולם תוך שיתוף פעולה יצירתי עם סוללה ארוכה של בוגרות ובוגרי בית הספר, להם.ן חלק משמעותי בזכייה: יוצר, במאי ותסריטאי - נבט מזור, צילום- נועה שרביט, מוזיקה מקורית - ספיר מתתיהו, עיצוב פסקול - לישי מבורך ברנס, עריכת אונליין - ולדי טריקידי, עריכת סאונד - אנדרס רפפורט, צילום טריילר - יניב דואק, עריכת טריילר - עוז קאופמן.

הסדרה עתידה להיות משודרת בשבועות הקרובים בכאן 11.

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

תערוכה מעטפות
הגלריה לאמנות במכללת ספיר, הפועלת במסגרת המחלקה לאמנות, מתחדשת ופותחת את שעריה. פעילות הגלריה נתמכת ע"י בנק הפועלים במסגרת מיזם פועלים לעתיד. על תכנית התערוכות החדשה אמונה האוצרת לאה אביר, מרצה במחלקה. התערוכה הפותחת היא ראשונה בסדרת התערוכות מעטפות, שבה בכל תערוכה מדמיין/ת יוצר או יוצרת את חלל הגלריה מחדש, ומזמין אמניות ואמנים נוספים להתארח בו ולהציג בו מעבודותיהם/ן. כל תערוכה משמשת מסד רעיוני ופיזי לאירוח ולשיתוף פעולה, והעבודות נשזרות זו בזו ויוצרות מרקם עשיר ומרובד.
שיח גלריה בתערוכה זיכרון מתקדם לעתיד
התערוכה "זיכרון מתקדם לעתיד" (כשם שירו של יהודה עמיחי) הוצגה בגלריה הלימודית בחודש האחרון. קיום התערוכה התקיים בזכות תמיכת מיזם "פועלים לעתיד" - יוזמה משותפת של המכללה האקדמית ספיר ובנק הפועלים, שנועדה לחזק את החיבור בין הסטודנטים, הקהילה והאזור, ולתמוך בצמיחה, חוסן והזדמנויות חדשות בעוטף. התערוכה עסקה במתח שבין זיכרון לעתיד, בין ההתמודדות עם מציאות פצועה לבין היכולת להמשיך ליצור, לדמיין ולפעול.