מלחמה נוספת פרצה עלינו, וגם התערוכה שכבר עמדה לה בגלריה נותרה סגורה ונעולה. בימים אלה חזרנו לקמפוס, והגלריה והתערוכה נפתחות שוב לקהל, מחר יום שלישי ה-1.7. 
אירוע הפתיחה שנדחה, יתקיים ביום ראשון ה-6.7 בשעה 12:00.

אז שוב, ובאיחור של שבועיים, שמחות להזמין לפתיחת תערוכת היחיד של מור פלד "חדר במלון קיסר", ביום ראשון ה-6.7 בשעה 12:00 בגלריה לאמנות. 
תערוכה זו היא התערוכה השלישית בסדרת תערוכות היחיד "דרום מערב" לאמני.ות הנגב המערבי, בשיתוף עם עמותת 'אום קולטור'.

"לילות רבים, אחרי שנרדמת ואת נראית כה שלווה, אני תוהה אם אמרתי לך שאני אוהבת אותך."

כשברקע נשמע קול שירה של אם לבתה הבוקע מעבודת וידיאו בחדר האחורי, לצידה של עבודת קולאז' של מונוטייפים צבעוניים הנפרשת כציור נוף, ניצב במרכז החלל של "חדר במלון קיסר" מיצב פסלים קטנים שכמו נעים מבלי לנוע על מסילת אלומיניום, ספק מסוע ספק שרשרת פנינים העשוייה להיפרם. 'בית פרווה', 'בלרינה', 'רפונזל', 'צלמית' 'אשת מנורה' או 'מחזיקות מלפפונים' - אלה הן חלק ממארג דימויים ודמויות נשיות, צלמיות, תבליטים ופסלונים היברידיים קטנים, נשיים וסיפוריים, העשויים ומשלבים חומרי יצירה פשוטים, חפצים ממקס סטוק, צעצועים ומלאכת יד, או וכמו-גם מודפסות במדפסת תלת מימד.

במרחק הזמן והמקום בין בתי הילדים של ילדותה, ובין בתי הילדים, שבו נאלצו להיתכנס חברי הקהילה בהוראת הצבא, לבין השגחה על שנתו של בנה הפעוט בחדר במלון קיסר אליו התפנתה עם בני משפחתה, מבקשת מור פלד לשאול ולנוע בין זמנים זכרונות וקולות נשיים, בין טכניקות ומדיומים, ובתוך רווח המתקיים ביחסים של יחיד.ה וקהילה וביחסי אם-בת ויחידה ומשפחה. תנועה מתמדת המבקשת להרכיב מחדש, כל פעם מחדש, את שהתפרק ומתפרק, לאחות את שנשבר, להרגיע ולנחם את שדואב. 

סמדר לוי, אוצרת הגלריה לאמנות
ביה"ס לאמנות, מכללת ספיר

מור פלד, נולדה וחיה בקיבוץ ניר יצחק. בוגרת הפקולטה לאמנות 'המדרשה' מכללת בית ברל, לימודי תואר שני בעיצוב תעשייתי באקדמיה לאמנות ועיצוב 'בצלאל', ודוקטורנטית בחוג למדע, טכנולוגיה וחברה באוניברסיטת בר אילן. מרצה לקורס תלת מימד ב'מדרשה', בית ברל.

לאחר שהתפנתה מניר יצחק, מתגוררת כיום באשלים. מור הציגה תערוכות יחיד במרכז אדמונד דה-רוטשילד ת"א "הרוח המערבית" (אוצרת: רותם קפלן), בגלריה ברבור בירושלים "עץ ירוק מפלאסטיק" (אוצר: אבי קריצמן), ובמספר תערוכות זוגיות בגלריה הקוביה בירושלים, בגלריה בנימין ובמרכז אדמונד דה-רוטשילד בת"א. השתתפה בתערוכות קבוצתיות בארץ.

הגלריה לאמנות (בניין הספרייה האקדמית)
שעות פתיחה: ימים א' - ה'  09:00 - 18:30

דימוי: מור פלד, אשת המנורה, רדי מייד מטופל, גבס, מבט תקריב

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

HR LAB
קורס HR Lab הנו קורס בחירה חדשני במחלקה לניהול משאבי אנוש במכללה האקדמית ספיר. הקורס, שפועל בתמיכת פרויקט פועלים לעתיד של בנק הפועלים, מזמן לסטודנטיות וסטודנטים בשנה ג' התנסות ייחודית ובלתי שגרתית בתהליכי יזמות אמיתיים, חדשנות, יצירתיות וחשיבה עיצובית (Design Thinking) בעולמות התוכן של משאבי אנוש. חדשנות, יזמות וקהילה: פתרונות טכנולוגיים בתחום ה-HR ליצירת אימפקט קהילתי הסטודנטיות והסטודנטים במעבדה לומדים לאפיין ולפתח מוצרים דיגיטליים וסוכני AI מתקדמים בשפה טבעית, ללא צורך ברקע קודם בתכנות, תוך שימוש בשיטת ה-Vibe Coding וכלי בינה מלאכותית יוצרת.
מגישת חדשות
פרופ' עינת לחובר, פרופ' חברה במחלקה לתקשורת, פרסמה בשיתוף ליאת גרנות דדון, עו"ד ענת טהון אשכנזי, תמר צבי את דו"ח המחקר ייצוג נשים בחדשות בישראל, במסגרת פרויקט ניטור המדיה העולמי [GMMP] לשנת 2025. פרופ' עינת לחובר, מרצה בכירה במחלקה לתקשורת, אשר תחום המומחיות וההוראה שלה הוא מגדר ותקשורת - ניתוח ביקורתי של הזיקות בין מגדר והקשרים שונים של מדיה, מנהלת את המחקר על ייצוג נשים בחדשות בישראל מאז שנת 2010. המחקר הישראלי הוא חלק ממחקר בינלאומי על ייצוג נשים בחדשות, שמתקיים מאז ועידת בייג'ין ב-1995 על מצבן של נשים בעולם.