23-25.5.2022, ברחבי העיר אופקים.

פסטיבל מדרום לאמנות רב תחומית מבוסס על שיתוף פעולה שהחל ב-2011 בין המחלקה לתרבות - יצירה והפקה במכללה האקדמית ספיר, המציעה לימודי תואר ראשון ושני בתרבות, המשלבים לימודים תיאורטיים עם התנסות מעשית, לבין העיר אופקים.

הפסטיבל מקדם עשייה אמנותית, תרבותית וחברתית הנובעת ומושפעת מהעיר אופקים על תושביה, קהילותיה ואמניה.

הפסטיבל יציג יצירה מקורית, מופעים ואירועים בתחומים שונים: מוזיקה, תיאטרון, מחול ואמנות פלסטית. בין האירועים הבולטים: יאיר דלאל ואנסמבל כולנא, סיור אופניים פרפורמטיבי, אנסמבל אקוט במופע שירי ילדים מזרחי מקורי, פסל סביבתי-קהילתי בשיתוף התושבים, מיצב של האמנית אילנה סלמה-אורתר - ממחנה היהודים ארנאס, מרסיי, לאופקים, עיבוד מיוחד לעבודת המחול "דירת שני חדרים", איתמר פלוגה מעצב מרחב ייחודי שנבנה על ידי חניכות וחניכי כל תנועות הנוער ועוד. 

לדברי נואית זכאי מנהלת הפסטיבל ויאיר ורדי המנהל האמנותי של הפסטיבל: "אחרי שבוטל הפסטיבל בשנה שעברה, בעקבות המלחמה בדרום, אנחנו מתרגשים לקיים סוף סוף את הפסטיבל, יחד עם מאות תושבים ותושבים, השותפים לעשיית הפסטיבל, העוסק בערבות הדדית ועבודה משותפת. פסטיבל מדרום לאמנות רב תחומית באופקים פועל בתפר העדין המחבר בין אמנות, תרבות וקהילה, ומבקש ליצור שיתופי פעולה מפתיעים ולזמן אפשרויות חדשות של מפגש. היצירות בפסטיבל העוסקות ונבנות בשיתופיות, הופכות את הפעולה האמנותית לפעולה המייצרת מציאות בתוך החברה. אמנות השתתפותית פועלת בחיבורים ומבקשת לערער על ההפרדה שבין אמן וקהל, ומציעה אלטרנטיבות שלא היו יכולות להתקיים אחרת".

https://www.medaromfestival.co.il

הכניסה לכל האירועים ללא תשלום

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

HR LAB
קורס HR Lab הנו קורס בחירה חדשני במחלקה לניהול משאבי אנוש במכללה האקדמית ספיר. הקורס, שפועל בתמיכת פרויקט פועלים לעתיד של בנק הפועלים, מזמן לסטודנטיות וסטודנטים בשנה ג' התנסות ייחודית ובלתי שגרתית בתהליכי יזמות אמיתיים, חדשנות, יצירתיות וחשיבה עיצובית (Design Thinking) בעולמות התוכן של משאבי אנוש. חדשנות, יזמות וקהילה: פתרונות טכנולוגיים בתחום ה-HR ליצירת אימפקט קהילתי הסטודנטיות והסטודנטים במעבדה לומדים לאפיין ולפתח מוצרים דיגיטליים וסוכני AI מתקדמים בשפה טבעית, ללא צורך ברקע קודם בתכנות, תוך שימוש בשיטת ה-Vibe Coding וכלי בינה מלאכותית יוצרת.
מגישת חדשות
פרופ' עינת לחובר, פרופ' חברה במחלקה לתקשורת, פרסמה בשיתוף ליאת גרנות דדון, עו"ד ענת טהון אשכנזי, תמר צבי את דו"ח המחקר ייצוג נשים בחדשות בישראל, במסגרת פרויקט ניטור המדיה העולמי [GMMP] לשנת 2025. פרופ' עינת לחובר, מרצה בכירה במחלקה לתקשורת, אשר תחום המומחיות וההוראה שלה הוא מגדר ותקשורת - ניתוח ביקורתי של הזיקות בין מגדר והקשרים שונים של מדיה, מנהלת את המחקר על ייצוג נשים בחדשות בישראל מאז שנת 2010. המחקר הישראלי הוא חלק ממחקר בינלאומי על ייצוג נשים בחדשות, שמתקיים מאז ועידת בייג'ין ב-1995 על מצבן של נשים בעולם.