מגמה להנדסה רפואית בהתמחות במכשור רפואי, בשיתוף בי"ח אוניברסיטאי אסותא אשדוד.

תכנית לימודים חדשה במרכז הטכנולוגי להנדסאים ספיר - מגמה להנדסה רפואית, שתכשיר הנדסאים במכשור רפואי, בשיתוף אסותא אשדוד. בוגרי התכנית יוכשרו לטפל בציוד רפואי ובתפעולו בבתי חולים, במכונים ובחברות טכנולוגיות העוסקות בפיתוח והרכבת מכשור רפואי ויוכלו לעסוק בתפקידים המשלבים בין ידע רפואי לידע טכנולוגי.

כיום, כל בית חולים וארגון רפואי זקוקים להנדסאי-הנדסה רפואית על מנת לטפל במכשירים הרפואיים שחיוניים לבדיקות, ניתוחים ופרוצדורות רפואיות, הן בפן הטכני והן בפן הקליני. לבוגרי המסלול החדש יש חשיבות רבה, משום שנוכחותם בתפעול נכון של המכשירים הרפואיים תאפשר לבצע בדיקות רפואיות, ניתוחים ופרוצדורות רפואיות נוספות.

בוגרי התכנית יוכלו להשתלב בתפקידי מפתח בבתי חולים, קופות חולים, מכונים רפואיים, מרפאות מקצועיות וסטרטאפים-טכנולוגיים, העוסקים בתחום התכנון והייצור של המכשור הרפואי.

התכנית מורכבת משני מסלולים:
מסלול קליני - להשתלבות בתחום ההנדסה רפואית כטכנולוגים רפואיים, תוך התנסויות פרא רפואיות במכשור רפואי. המסלול הינו בשיתוף בית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד וסטאז' בבתי חולים.
מסלול טכני - להשתלבות בתפקידי מפתח בפן הטכני בבתי חולים, קופות חולים, מכונים רפואיים ומרפאות מקצועיות. בנוסף, יוכלו בוגרי המסלול הטכני גם לעסוק בפיתוח מוצרים בתחום הציוד הרפואי - תחום המתפתח בישראל באופן מואץ.

לדברי דודו שלמה, מנהל המרכז הטכנולוגי להנדסאים בספיר: "המכללה האקדמית ספיר ממשיכה לדהור קדימה בפיתוח ויישום תכניות ללימודים טכנולוגים מתקדמים, אשר  יסייעו לצעירים וצעירות לקראת שילובם בתעסוקה איכותיות במוסדות רפואיים. אנו מציגים פתרונות לכח אדם טכנולוגי איכותי בעולמות הרפואה, נוכח צמיחה וגידול בענף,  וגאים על שיתוף הפעולה עם בי"ח אסותא".

האם מקדונלד'ס עלולה לסגור את סניפיה בארץ בגלל המלחמה? "ההחלטה של מקדונלד'ס העולמית לרכוש את המסעדות שלה מהזכיין הישראלי עמרי פדן אינה תמרון אסטרטגי בודד. על סמך החלטותיה בעבר, יש סיכוי סביר שהשלב הבא יהיה סגירת סניפי החברה בארץ." מאמר חדש לד"ר וילי אברהם, ראש המחלקה לשיווק טכנולוגי ולנועה ברנע לוי, מרצה במחלקה למנהל ומדיניות ציבורית. למאמר המלא במעריב עסקים
המדינה תעביר 200 מיליון ש״ח למכללה האקדמית ספיר, המוסד האקדמי החשוב בנגב המערבי והמעסיק הגדול ביותר בעוטף ישראל. בהמשך להחלטת הממשלה, יועברו למכללה האקדמית ספיר 200 מיליון ש״ח. הכספים נועדו לשיקום אקדמי וקהילתי שיבטיח את חיזוק הנגב המערבי בעקבות השבת הרצחנית ואת החזרה הבטוחה ללימודים בספיר. נשיא המכללה, פרופ' קידר: "אנו מברכים על החלטת הממשלה. התכנית האסטרטגית שאושרה על ידי הממשלה היא שאפתנית וחשובה.