מגמה להנדסה רפואית בהתמחות במכשור רפואי, בשיתוף בי"ח אוניברסיטאי אסותא אשדוד.

תכנית לימודים חדשה במרכז הטכנולוגי להנדסאים ספיר - מגמה להנדסה רפואית, שתכשיר הנדסאים במכשור רפואי, בשיתוף אסותא אשדוד. בוגרי התכנית יוכשרו לטפל בציוד רפואי ובתפעולו בבתי חולים, במכונים ובחברות טכנולוגיות העוסקות בפיתוח והרכבת מכשור רפואי ויוכלו לעסוק בתפקידים המשלבים בין ידע רפואי לידע טכנולוגי.

כיום, כל בית חולים וארגון רפואי זקוקים להנדסאי-הנדסה רפואית על מנת לטפל במכשירים הרפואיים שחיוניים לבדיקות, ניתוחים ופרוצדורות רפואיות, הן בפן הטכני והן בפן הקליני. לבוגרי המסלול החדש יש חשיבות רבה, משום שנוכחותם בתפעול נכון של המכשירים הרפואיים תאפשר לבצע בדיקות רפואיות, ניתוחים ופרוצדורות רפואיות נוספות.

בוגרי התכנית יוכלו להשתלב בתפקידי מפתח בבתי חולים, קופות חולים, מכונים רפואיים, מרפאות מקצועיות וסטרטאפים-טכנולוגיים, העוסקים בתחום התכנון והייצור של המכשור הרפואי.

התכנית מורכבת משני מסלולים:
מסלול קליני - להשתלבות בתחום ההנדסה רפואית כטכנולוגים רפואיים, תוך התנסויות פרא רפואיות במכשור רפואי. המסלול הינו בשיתוף בית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד וסטאז' בבתי חולים.
מסלול טכני - להשתלבות בתפקידי מפתח בפן הטכני בבתי חולים, קופות חולים, מכונים רפואיים ומרפאות מקצועיות. בנוסף, יוכלו בוגרי המסלול הטכני גם לעסוק בפיתוח מוצרים בתחום הציוד הרפואי - תחום המתפתח בישראל באופן מואץ.

לדברי דודו שלמה, מנהל המרכז הטכנולוגי להנדסאים בספיר: "המכללה האקדמית ספיר ממשיכה לדהור קדימה בפיתוח ויישום תכניות ללימודים טכנולוגים מתקדמים, אשר  יסייעו לצעירים וצעירות לקראת שילובם בתעסוקה איכותיות במוסדות רפואיים. אנו מציגים פתרונות לכח אדם טכנולוגי איכותי בעולמות הרפואה, נוכח צמיחה וגידול בענף,  וגאים על שיתוף הפעולה עם בי"ח אסותא".

More News

חדש על המדף
צדיקות למהדרין: נשים מהאמיש ונשים חרדיות מתדיינות עם המדיה Strictly Observant: Amish and Ultra-Orthodox Jewish Women Negotiating Media "מקובל לחשוב שנשים מהאמיש ונשים חרדיות הן שמרניות, צייתניות וכנועות. המחקר המשווה שערכתי מלמד שהמציאות מורכבת הרבה יותר." הספר שיצא השנה, מציג מחקר אתנוגרפי, שנערך במקביל בלנקסטר, פנסילבניה, ובמרחבים חרדיים בישראל. הוא מתאר דינמיקה עשירה של עבודת גבול במערכת היחסים בין נשים אלו למדיה ולחברה החילונית שסובבת אותן. הנשים יוצרות ערך חברתי, תרבותי ודתי, באמצעות אינספור החלטות יומיומיות, גדולות וקטנות, שמשמרות ומאתגרות את הגבולות הקהילתיים שלהן.
ליאת שטייר לבני
עבור התלמידים ביפן, הצעירים היהודים בעולם, ואפילו המפגינים באוניברסיטת קולומביה - אנה פרנק היא הרבה מעבר לנערה יהודייה שכתבה יומן במהלך השואה. מה הסוד של היומן של אנה פרנק? למה הפכה לסמל של החיים שנגדעו באחת בעקבות השואה? עד כמה הסיפור שלה רלוונטי לדור ה-Z? ואיך אנה פרנק הגיעה להפגנות פרו-פלסטיניות?. איך היומן האישי הפך לרב מכר? עד כמה הוא רלוונטי לדור Z? ואיך אנה פרנק הגיעה להפגנות של פרו-פלסטינים באוניברסיטאות נגד ישראל? האזינו לפרופ' ליאת שטייר-לבני, חוקרת שואה, קולנוע ותרבות במכללה האקדמית ספיר והאוניברסיטה הפתוחה בפרק של הכותרת - פודקאסט החדשות היומי של ynet.