מידע על הפרויקט

פרויקט שבאמצעות שפת האומנות מאפשר לאוכלוסיית המשתקמים, מסגרת ליצירה משותפת עם סטודנטיות ממסלול "מדריך מוסמך בכיר באמנות" – הלומדות בבית הספר לאמנויות ספיר.
במסגרת זו הם מכירים, נחשפים אחד לעולמו של השני. יחד עוברים תהליך חברתי משמעותי והופכים לקבוצה יוצרת ללא הבדלים. מפגשים אלו תורמים להפחתת הסטיגמה על נכי הנפש באמצעות חשיפתם כיוצרים ואומנים בקהילה. אומנות זהו כלי שמאפשר שיח בגובה העניים והכרות הדדית כנה ואמיתית. אופייה הייחודי של האומנות מאפשר למשתקמים להתחבר לעצמם מחד ולסביבה מאידך, ובכך תורם להם לחזור למסגרת חברתית נורמטיבית. הסטודנטיות הפעילות- פוגשות בכל יום ראשון חברי אנוש וגוונים המגיעים לבית הספר לאמנות במרכז ללימודי חוץ של המכללה. בלב המפגש – עשייה אמנותית, במהלכה נחשפים המשתקמים למגוון רחב של סוגי אמנות וטכניקות עבודה, שפותחות צוהר חדש לביטוי עצמי. מדי שנה מקיימות הסטודנטיות וחברי אנוש תערוכת אומנות, בה מוצגות לקהל הרחב מיטב היצירות עליהן עבדו במהלך השנה.

שותפים

ביה"ס לאמנות ספיר