המחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר מתרחבת עם שתי תכניות חדשות: תואר (B.A) דו-חוגי בתקשורת ושיווק טכנולוגי ותואר דו-חוגי (B.A) בתקשורת ולימודים רב-תחומיים.

התכניות החדשות הן תולדה של ביקוש ודרישות שוק התעסוקה בתחום התקשורת.

דו-חוגי בתקשורת ושיווק טכנולוגי - השיווק הדיגיטלי במתפתח ומתעצם בעידן זה, מביא איתו ביקוש וצורך בשילוב תחומים ותכנים משני העולמות: תקשורת ושיווק טכנולוגי. העולם התעסוקתי המתפתח של השיווק הדיגיטלי דורש פעמים רבות שילוב של הנושאים הנלמדים בתכנית לתקשורת ובתכנית לשיווק טכנולוגי. בהתאם לכך, נפתח התואר הדו החוגי החדש בתקשורת ושיווק טכנולוגי ומטרת הלימודים בתכנית החדשה היא להעניק לסטודנטים את הבסיס התאורטי, העסקי, הטכנולוגי והמעשי להשתלבות בתחום חדשני ומתפתח של עולם השיווק הדיגיטלי. תכנית הלימודים מתפרסת על פני שלוש שנות לימוד ומעניקה 120 נקודות זכות: מחציתן משיווק טכנולוגי ומחציתן מתקשורת. הלימודים בשיווק טכנולוגי יעניקו לסטודנטים הבנה והכשרה בתחומים השיווקיים, עסקיים וטכנולוגיות שיווק דיגיטלי מתקדמות. הלימודים בתקשורת יעניקו לסטודנטים פרקטיקה והעמקה בתקשורת שיווקית ומדיה דיגיטלית.

התכנית הדו-חוגית בתקשורת ולימודים רב-תחומיים מספקת יריעה לימודית מרתקת במדעי ההתנהגות המאפשרת לבוגרים להבין את נפש האדם על היבטיה השונים ואת עולם התקשורת (אקדמית ומעשית) לצד היבטים מעשיים של עולם התקשורת ועולם הפסיכולוגיה. תכנית הלימודים תעסוק רבות בחיבורים בין ההבנות מתחום הפסיכולוגיה (כמו הבנת תופעת הדיכאון או החרדות) לבין עולם הרשתות החברתיות או הטכנולוגיה התקשורתית החדשה.

ד"ר מוטי גיגי, ראש המחלקה לתקשורת: "אנחנו שמחים על פתיחת שתי תכניות דו-חוגיות על מנת לאפשר למועמדים בחירות נוספות לצד לימודי ליבת התקשורת. כמו גם הרצון להשתלב במערכת החינוך העל יסודית כמורים או כרכזים של תחום התקשורת. כל זאת לצד שינוי תכנית הלימודים שנעשתה שנה שעברה שהפכה את הלימודים במחלקה  לכל שיעור שלישי מעשי".

זוכי פרס האקדמיה

שלל זכיות משמחות לבוגרי ומרצי בית הספר לאמנויות הקול והמסך בטקס פרסי האקדמיה ברכות מעומק הלב לישי אדר, ראש מסלול פסקול – מוזיקה וסאונד לקולנוע, פרס המוזיקה המקורית בסדרה "הנערים" למודי בראון וענת זלצר, מרצים וותיקים בבית הספר, על זכייתם בפרס הבימוי של הסדרה התיעודית "שיעור מולדת" ליעל הדיה, מרצה בכירה במסלול קולנוע, שהסדרה שהגתה, יצרה וכתבה "חמישים" הניבה שני פרסים יוקרתיים בימוי ושחקנית ראשית ולבוגרי בית הספר דן סחר ודניאל פליק פרס האפקטים המיוחדים (שנה שנייה ברציפות) על הסדרה "הנערים" גאים בכם! לבית הספר לאמנויות הקול והמסך

יוזמת סטודנטים להנגשת עולם המשפט לציבור הרחב

יוזמה של סטודנטים למשפטים להנגשת עולם המשפט לציבור הרחב עונה על צורך ממשי בתקופת הקורונה Quick Law – פלטפורמה אינטרנטית שתחבר בין עורכי דין לבין לקוחות עם שאלות משפטיות פשוטות המיזם פותח במסגרת המרכז לחדשנות ויזמות  - ח"י בספיר סקר שנערך בתחילת השנה במכללה האקדמית ספיר בקרב למעלה מ-150 אנשים באזור הדרום הראה כי אזרחים רבים נמנעים מצריכת שירותים משפטיים כאשר הם נתקלים בבעיה משפטית פשוטה.