ההירתמות של שותפים רבים למעבדה הראשונה בארץ ליזמות וחדשנות משפטית היא חסרת תקדים. השקעה של זמן ואכפתיות לייעוץ, שיחות עם הסטודנטים, הגעה למכללת ספיר, אירוח ועוד - כל אלה סייעו לפתח,למקד ולקדם את מה שקורה בימים אלה במעבדה.
ד"ר עמוס ישראל, ראש המעבדה מספר כי כיום יש במעבדה שישה צוותים שעובדים על יוזמות:

1. "עוזר קבלת החלטות" לייעול קבלת החלטה במעבר תיקים מהמשטרה לפרקליטות (דוד וחיים)
  2. הנגשת פנקס תביעות ייצוגיות (ארז והדר)
  3. עו"ד בתיאום אישי – פלטפורמה לייעוץ משפטי לתושבי עוטף עזה וייעוץ נגיש (אסף, לין ובטי)
  4. Get תצהיר – פלטפורמה לייעול תצהירים (ירדן, תום ועומר)
  5. פיתוח כיוון חדשני בתחום התביעות הייצוגיות (אושרית ותומר)
  6. מסמכי – ריכוז, ניתוח וטיפול בדו"חות וחשבונות של אנשים פרטיים (יבגני ויאסין)

מיזמים אלה הם פרי תהליך שהתחיל באוקטובר האחרון, במהלכו פגשו משתתפי המעבדה את עינת גבאי, ממשרד ארד-אופיר, ושמעו על lexis-nexis; הילה אהרוני מ-righty.io סיפרה לנו על המיזם שלה, על יזמות ועל האתגרים שבדרך; עדו בר גיל (lawlflex) לימד אותנו על Legal operations והצטרף אלינו כמנטור בשוק הרעיונות וגיבוש הצוותים ומלווה אותנו מאז כמנטור; ורון הדר (Ettorney) הציג את החברה שלו, את סיפור היזמות ואת ההתלבטויות העסקיות והצוותיות בשלב הנוכחי.

בנוסף, ביקרנו במשרדי יגאל ארנון, בו אירחה אותנו עו"ד רונית אמיר-יניב לסדנת למידה מרתקת; סגנית נשיא בית משפט השלום בתל אביב, כב' השופטת סיגל רסלר-זכאי, שיתפה אותנו באתגרים של עולם המשפט כפי שהם נראים מכס השיפוט (ואפילו אירחה אותנו במועדון השופטים); ואתי דדיאשווילי (כהן פרל ושות') אירחה אותנו, וממנה למדנו על כל ההתפתחויות בתחום המשפט והטכנולוגיה בישראל ובעולם.

כל זאת, כמובן, בצד הלמידה המסודרת, הרצאות החוץ ותהליכי הליווי במעבדות ח"י ספיר ב Ex-Lab שלנו. המעבדה מהווה חלק בלתי נפרד בבית הספר למשפטים, וכבר בחודשיים הראשונים לקיומו שולב בפעילויות.

באירוע פתיחת של שנת הלימודים של בית הספר למשפטים השתתפו יותר מ-100 סטודנטים וחברי סגל. האירוע הוקדש ל"עולם המשפט 2030", והשתתפו בו עו"ד זוהר פישר, ממשרד רובוס, שסקר את ההתפתחויות בליגל-טק (Legaltech); ועו"ד בלה ליטוינוב, ממשרד רובוס, סקרה את ההתפתחויות בשוק עריכת הדין ותחומי המשפט הנושקים.

באירוע למרצים מן החוץ בבית הספר, סקר ד"ר עמוס ישראל את אתגרי הליגל-טק והציג את עבודת המעבדה.

הסטודנטים מספרים על ביקורם במהלך חופשת הסמסטר באחת מחברות הליגל-טק:  "נסענו, תשעה סטודנטים מארבעה מיזמים, ל-lawgeex,  חברת ליגל-טק ישראלית מובילה. שמענו על החברה מהמנכ"ל, אילן, על הטכנולוגיה, וממנהלת המוצר, מיכל מעוררת ההשראה. לאחר חצי שעה של הכנה, כל צוות נתן פיץ' - וקיבל פידבק. למדנו להקשיב, לפרגן, להשקיע באחרים ולהסביר בסבלנות כל מושג. הבנו כמה חשוב לשלב בין חוכמת חיים וניסיון יזמי, וזכינו לעצות טובות".

כלכלה מצטיינת

הסטודנטים במחלקה לכלכלה וחשבונאות במכללה האקדמית ספיר בראש טבלת שיעור מסיימי הבחינה בחשבונאות פיננסית מתקדמת. מנתוני מועצת רואי החשבון שפורסמו באחרונה, עולה כי 87% מהסטודנטים מהמחלקה לכלכלה במכללה האקדמית ספיר עברו את הבחינה בחשבונאות פיננסית מתקדמת במועד סתיו 2020, שיעור המעבר של המכללה האקדמית ספיר הוא הגבוה מבין כל מוסדות הלימוד בישראל. נתון זה מציב את המכללה האקדמית ספיר בראש טבלת עוברי הבחינה האימתנית מבין כלל המוסדות האקדמיים בארץ. מתוך 15 סטודנטים, 14 מהם ניגשו לבחינה בפעם הראשונה ועברו את הבחינה 13 סטודנטים.

חדש על המדף: שמש בכיסים

שמש בכיסים, ספר חדש לד"ר מיכל גטניו־קאלוש, מרצה בביה"ס לעבודה סוציאלית הספר הוא שילוב של סיפור אישי וסיפור הדרכה להתמודדות מיטבית עם משברים. ד"ר מיכל גטניו־קאלוש מתארת כיצד התמודדה עם נפילתו של חבר בפעילות מבצעית בלבנון ב־28.2.1999. באמצעות קטעי יומן שכתבה במשך 20 השנים שעברו מאז, היא מנסה להתחקות אחר התנהלותה, ולהבין כיצד התגברה על המשבר; בכנות וברגישות היא חושפת את תהליך הגילוי, הטיפול וההחלמה. הכותבת משלבת בין כתיבת פרוזה לכתיבה מדעית, בין רגשות ומחשבות לממצאי מחקרים.