ההירתמות של שותפים רבים למעבדה הראשונה בארץ ליזמות וחדשנות משפטית היא חסרת תקדים. השקעה של זמן ואכפתיות לייעוץ, שיחות עם הסטודנטים, הגעה למכללת ספיר, אירוח ועוד - כל אלה סייעו לפתח,למקד ולקדם את מה שקורה בימים אלה במעבדה.
ד"ר עמוס ישראל, ראש המעבדה מספר כי כיום יש במעבדה שישה צוותים שעובדים על יוזמות:

1. "עוזר קבלת החלטות" לייעול קבלת החלטה במעבר תיקים מהמשטרה לפרקליטות (דוד וחיים)
  2. הנגשת פנקס תביעות ייצוגיות (ארז והדר)
  3. עו"ד בתיאום אישי – פלטפורמה לייעוץ משפטי לתושבי עוטף עזה וייעוץ נגיש (אסף, לין ובטי)
  4. Get תצהיר – פלטפורמה לייעול תצהירים (ירדן, תום ועומר)
  5. פיתוח כיוון חדשני בתחום התביעות הייצוגיות (אושרית ותומר)
  6. מסמכי – ריכוז, ניתוח וטיפול בדו"חות וחשבונות של אנשים פרטיים (יבגני ויאסין)

מיזמים אלה הם פרי תהליך שהתחיל באוקטובר האחרון, במהלכו פגשו משתתפי המעבדה את עינת גבאי, ממשרד ארד-אופיר, ושמעו על lexis-nexis; הילה אהרוני מ-righty.io סיפרה לנו על המיזם שלה, על יזמות ועל האתגרים שבדרך; עדו בר גיל (lawlflex) לימד אותנו על Legal operations והצטרף אלינו כמנטור בשוק הרעיונות וגיבוש הצוותים ומלווה אותנו מאז כמנטור; ורון הדר (Ettorney) הציג את החברה שלו, את סיפור היזמות ואת ההתלבטויות העסקיות והצוותיות בשלב הנוכחי.

בנוסף, ביקרנו במשרדי יגאל ארנון, בו אירחה אותנו עו"ד רונית אמיר-יניב לסדנת למידה מרתקת; סגנית נשיא בית משפט השלום בתל אביב, כב' השופטת סיגל רסלר-זכאי, שיתפה אותנו באתגרים של עולם המשפט כפי שהם נראים מכס השיפוט (ואפילו אירחה אותנו במועדון השופטים); ואתי דדיאשווילי (כהן פרל ושות') אירחה אותנו, וממנה למדנו על כל ההתפתחויות בתחום המשפט והטכנולוגיה בישראל ובעולם.

כל זאת, כמובן, בצד הלמידה המסודרת, הרצאות החוץ ותהליכי הליווי במעבדות ח"י ספיר ב Ex-Lab שלנו. המעבדה מהווה חלק בלתי נפרד בבית הספר למשפטים, וכבר בחודשיים הראשונים לקיומו שולב בפעילויות.

באירוע פתיחת של שנת הלימודים של בית הספר למשפטים השתתפו יותר מ-100 סטודנטים וחברי סגל. האירוע הוקדש ל"עולם המשפט 2030", והשתתפו בו עו"ד זוהר פישר, ממשרד רובוס, שסקר את ההתפתחויות בליגל-טק (Legaltech); ועו"ד בלה ליטוינוב, ממשרד רובוס, סקרה את ההתפתחויות בשוק עריכת הדין ותחומי המשפט הנושקים.

באירוע למרצים מן החוץ בבית הספר, סקר ד"ר עמוס ישראל את אתגרי הליגל-טק והציג את עבודת המעבדה.

הסטודנטים מספרים על ביקורם במהלך חופשת הסמסטר באחת מחברות הליגל-טק:  "נסענו, תשעה סטודנטים מארבעה מיזמים, ל-lawgeex,  חברת ליגל-טק ישראלית מובילה. שמענו על החברה מהמנכ"ל, אילן, על הטכנולוגיה, וממנהלת המוצר, מיכל מעוררת ההשראה. לאחר חצי שעה של הכנה, כל צוות נתן פיץ' - וקיבל פידבק. למדנו להקשיב, לפרגן, להשקיע באחרים ולהסביר בסבלנות כל מושג. הבנו כמה חשוב לשלב בין חוכמת חיים וניסיון יזמי, וזכינו לעצות טובות".

More News

חברים למען החברה

ביום ד', ה-16.12 בשעה 17:00 יתקיים זו השנה השביעית, טקס הענקת מלגות הצטיינות מקוון של המכללה האקדמית ספיר ועמותת "חברים למען החברה". הטקס יתקיים במעמד נשיא המכללה פרופ' שי פלדמן והנהלת המכללה, חברי וידידי העמותה, הסטודנטים, המלגאים וכן תלמידי התיכון ובני משפחותיהם. במסגרת הטקס, יוענקו מלגות ל-12 סטודנטים מצטיינים ופעילים חברתיים במכללה האקדמית ספיר.

חדש על המדף - מה שאבד בזמן

"מה שאבד בזמן"- ספר חדש לפרופ' נורית גרץ, מרצה במחלקה לתרבות-יצירה והפקה "אני שוכח שכל יום אני שוכח, בשביל זה עשיתי את אהבה וחושך, גם את השיחות האלה עם שירה חדד עשיתי בשביל זה, שאני כל הזמן שוכח, גם איתך. כי גם כל מה שאני עושה זה בשביל שלא יישכח." עמוס עוז, מתוך שיחה פרטית מוקלטת. "מה שאבד בזמן" הוא רומן ביוגרפי על שני חברים, נורית גרץ ועמוס עוז, שמדברים על מה שאבד בזמן. החיים עצמם, משפחה, אהבה, מקום, נאמנות, בגידה.