ניסים בר-אל, יו"ר מרכז ח"י בספיר

האם ניתן ללמד יזמות? האם האקדמיה יכולה ליצור יזמים? כיצד חדשנות ויזמות משתלבים במקצועות הנרכשים במסלולים האקדמיים? הוראת יזמות במוסדות אקדמיים היא אתגר מורכב לפיצוח.

ובכן, אין חולק שהצלחנו לפצח את האתגר הזה. יצרנו במרכז ח"י בספיר מודל מנצח, המשלב את הוראת היזמות בתוך מכלול האתגרים עמם מתמודדים הסטודנטים, המרצים והחוקרים בכל אחת מהמחלקות. באמצעות יזמות וחדשנות, מצאנו את הדרך שבה מקבלים הסטודנטים והמרצים מענה לאתגרים בתחומי העניין שלהם.

מה שיצר מודל חדשני ומרחב פעולה ולמידה (כמעט) בלתי מוגבל הוא השילוב של הוראה מתודולוגית עם פתרון אתגרים מעשיים, לצד האפשרות שניתנה לסטודנטים ממחלקות שונות להשתלב במיזמים של מחלקות אחרות, וגיבוש כל המעבדות לעבודה משותפת פעם בשבוע במרחב האקס-לאב. בנוסף, קיימות ארבע קליניקות המסייעות ל- 11 המעבדות בתהליכי הייזום והחדשנות, ועשרות שיתופי פעולה עם גורמים חיצוניים התורמים והנתרמים מפרויקטי הייזום במכללה.

העלייה לרגל של נציגי המוסדות האקדמיים השונים הבאים ללמוד את מתווה ח"י בספיר היא מקור לגאווה. הישג חשוב לא פחות הוא האפשרות שניתנה לעובדי סגל המכללה ולתושבים מהאזור להשתלב במרכז ח"י בספיר - הישג שבכוונתנו להרחיב בשנה הבאה.

אנחנו בסיומו של הסמסטר הראשון במרכז ח"י בספיר, וחובת ההוכחה עדיין מוטלת עלינו. הסמסטר השני מאתגר אף הוא, וכולל מהלכים חדשניים בתחום שילוב יזמות וחדשנות במוסדות אקדמיים. בקרוב נעבור לשלב של גיבוש הפתרונות  ונתחיל בתהליך ראשון ליישומם. ההוראה וההנחיה תתמקד, בחלקה הגדול, במימוש הפתרונות.

הצוות המדהים המוביל את המרכז, באנרגיית נעורים בלתי נדלית, וכן התמיכה הבלתי מסויגת של ההנהלה - מעניקים לי ביטחון בדרך וגם ודאות בהצלחת מרכז ח"י בספיר. מכללת ספיר, גם הפעם, מובילה ופורצת דרך.

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

יובל גוז'נסקי בטקס לזכר התצפיתניות
מיזם הפודקאסטים להנצחת התצפיתניות שנפלו במוצב נחל עוז. 18 פרקים אינטימיים שנוצרו בשיתוף פעולה יוצא דופן בין המשפחות השכולות לסטודנטים ממסלול הרדיו והפודקאסטים בספיר, מציגים את סיפור חייהן של 16 התצפיתניות ו־2 הסמב״ציות שנרצחו במוצב נחל עוז. השבוע התכנסו משפחותיהן של 16 התצפיתניות ו־2 הסמב״ציות שנרצחו במוצב נחל עוז, לטקס חניכת מיזם הנצחה ייחודי: סדרת פודקאסטים אישיים ומטלטלים שמחזירים לחיים את דמותן של הצעירות.
טקס סיום המחלקה לתקשורת
המכללה האקדמית ספיר העניקה תארים ל-1,442 בוגרים ובוגרות, מוסמכים ומוסמכות ב-4 טקסים חגיגיים. המכללה האקדמית ספיר והמכללה הטכנולוגית ספיר קיימו את טקסי הענקת התארים והדיפלומות, במסגרתם הוענקו תארים ל־1,142 בוגרות ובוגרים, שסיימו את לימודיהם בהצלחה, בניהם 1,018 השלימו את לימודיהם לתואר ראשון, 124 הוסמכו לתואר שני, 300 הנדסאים והנדסאיות קיבלו את הדיפלומה מבניהם 170 שסיימו בשנת תשפ"ג ו-130 בשנת תשפ"ד.