ד״ר שגית אזארי-ויזל וד״ר שרון חדד זכו במענק בין מוסדי להקמת מכון ידע יישומי לפיתוח אזורי

בחצי השנה האחרונה הובילו ד״ר שגית אזארי-ויזל מהמחלקה למנהל ומדיניות ציבורית והמחלקה לכלכלה וחשבונאות וד״ר שרון חדד, ראש המחלקה לכלכלה, מהלך של הקמת מכון מחקר לפיתוח אזורי. מטרת המכון היא לתמוך בנתונים, ידע וקידום מדיניות של פיתוח חברתי-כלכלי אפקטיבי ובר-קיימא באזורי הנגב המערבי, והצפון (הגליל המזרחי והגליל המערבי) תוך הסתמכות על עקרונות מדיסציפלינת הפיתוח האזורי. המכון יפעל כגוף מקצועי, עצמאי ומוביל, המייצר ומנגיש נתונים וידע יישומי לתמיכה בקבלת החלטות של מגוון שחקנים במרחב, ומסייע בעיצוב מהלכים לפיתוח חברתי-כלכלי באזורים הרלוונטיים - למען תושביהם ולמען כלל החברה בישראל.

המכון מוקם כשותפות של הגופים הבאים: אשכול גליל-מערבי, אשכול נגב-מערבי, מכללת ספיר, אוניברסיטת בן-גוריון ומרכז טאוב. הגוף הממן הינו קרן עוגנים, והמענק הינו בסכום כולל של 30 מליון ש״ח לחמש שנים.

פרט למשמעות החשובה לאזור, הרעיון הוא לאפשר לחוקרים מהמכללה לחקור בנושאים של אזוריות ולקבל תקציבי מחקר משמעותיים לצורך כך.

ד"ר שגית אזארי-ויזל
ד״ר שגית אזארי-ויזל
שרון חדד
ד"ר שרון חדד

ברכות לשגית ולשרון על הישג חשוב זה ומאחלות שהמכון יפרח ויקדם את המחקר!

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

תערוכה מעטפות
הגלריה לאמנות במכללת ספיר, הפועלת במסגרת המחלקה לאמנות, מתחדשת ופותחת את שעריה. פעילות הגלריה נתמכת ע"י בנק הפועלים במסגרת מיזם פועלים לעתיד. על תכנית התערוכות החדשה אמונה האוצרת לאה אביר, מרצה במחלקה. התערוכה הפותחת היא ראשונה בסדרת התערוכות מעטפות, שבה בכל תערוכה מדמיין/ת יוצר או יוצרת את חלל הגלריה מחדש, ומזמין אמניות ואמנים נוספים להתארח בו ולהציג בו מעבודותיהם/ן. כל תערוכה משמשת מסד רעיוני ופיזי לאירוח ולשיתוף פעולה, והעבודות נשזרות זו בזו ויוצרות מרקם עשיר ומרובד.
שיח גלריה בתערוכה זיכרון מתקדם לעתיד
התערוכה "זיכרון מתקדם לעתיד" (כשם שירו של יהודה עמיחי) הוצגה בגלריה הלימודית בחודש האחרון. קיום התערוכה התקיים בזכות תמיכת מיזם "פועלים לעתיד" - יוזמה משותפת של המכללה האקדמית ספיר ובנק הפועלים, שנועדה לחזק את החיבור בין הסטודנטים, הקהילה והאזור, ולתמוך בצמיחה, חוסן והזדמנויות חדשות בעוטף. התערוכה עסקה במתח שבין זיכרון לעתיד, בין ההתמודדות עם מציאות פצועה לבין היכולת להמשיך ליצור, לדמיין ולפעול.