המחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר גאה לקחת חלק בפיתוח המצוינות של תלמידי העיר אופקים

העיר אופקים זכתה בפרס החינוך הארצי כאחת משש רשויות בכל הארץ

היום (ג' 17.3), העיר אופקים זכתה בפרס החינוך הארצי. זו הפעם הראשונה שהעיר מועמדת וזוכה בפרס היוקרתי כאחת מ-6 רשויות בכל הארץ.

המחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר גאה בתלמידי התיכון הרב תחומי באופקים 'עמל אמירים', אשר לקחו חלק במיזם 'הזנק לאקדמיה'. מיזם משותף של המחלקה לתקשורת בספיר, התיכון הרב תחומי באופקים 'עמל אמירים', עיריית אופקים ועמותת הזנק לעתיד. הפרויקט קיים כבר 5 שנים רק בבית הספר הרב תחומי 'עמל אמירים' באופקים.
במסגרת הפרויקט לומדים כ-30 תלמידים מכיתות י' ו-יא' קורסים אקדמיים בתקשורת המקנים להם שתי נקודות זכות שנשמרות ונזקפות לזכותם כאשר יגיעו לאקדמיה ללימודי תואר ראשון.

במסגרת שיתוף הפעולה עם המחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר, התלמידים עוברים במהלך שנתיים שני קורסים אקדמיים אשר מהווים את התשתית המקצועית לשידור רדיו איכותי: קריינות והגשה ברדיו וסדנת עיתונאות רדיו. במסגרת הקורסים התלמידים לומדים ומתנסים בתפעול אולפן רדיו, כתיבה לרדיו, עריכה והגשת מוסיקה, יצירת משדרי רדיו מורכבים הכוללים ראיונות, פינה, טור אישי וסיומת.

ד"ר מוטי גיגי, ראש המחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר: "שמענו הבוקר בשמחה ובגאווה שהעיר אופקים זכתה בפרס חינוך ארצי יחד עם שש רשויות בכל המדינה. אנחנו במחלקה לתקשורת במכללה ספיר, במסלול רדיו ושידורים דיגיטליים, בהובלתה של ד״ר אלה בן-עטר, שמחים לקחת חלק בפיתוח המצוינות של תלמידי העיר ובחשיפתם לאקדמיה במסגרת פרויקט "הזנק לאקדמיה", וכמו שראש עיריית אופקים אמר זו בהחלט קרן אור בתוך המציאות הנוכחית. יישר כוח, גאים בכם".

המחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר, בראשות ד"ר מוטי גיגי, מכשירה סטודנטים בתחומי התקשורת השונים: עיתונות, רדיו ושידורים דיגיטליים ותקשורת שיווקית ומדיה דיגיטלית. הלימודים משלבים בין תיאוריה ועשייה עיתונאית. הסטודנטים במחלקה מפעילים אתר חדשות "ספירלה", ואת רדיו "קול הנגב". בוגרים רבים של המחלקה משולבים

במסלול רדיו שידורים דיגיטליים, בראשות ד"ר אלה בן עטר הסטודנטים לומדים באופן סדנאי, תוך כדי תפעול פעיל של תחנת הרדיו החינוכי קול הנגב והתנסות במגוון המקצועות בתחום: הפקה, תחקיר, טכנאות, עריכת מוזיקה, הגשת תכניות אישיות, דיווח מהשטח, ביצוע ראיונות והעלאת פודקאסטים לרשת.

המחלקה לתקשורת מתרחבת

המחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר מתרחבת עם שתי תכניות חדשות: תואר (B.A) דו-חוגי בתקשורת ושיווק טכנולוגי ותואר דו-חוגי (B.A) בתקשורת ולימודים רב-תחומיים. התכניות החדשות הן תולדה של ביקוש ודרישות שוק התעסוקה בתחום התקשורת. דו-חוגי בתקשורת ושיווק טכנולוגי - השיווק הדיגיטלי במתפתח ומתעצם בעידן זה, מביא איתו ביקוש וצורך בשילוב תחומים ותכנים משני העולמות: תקשורת ושיווק טכנולוגי. העולם התעסוקתי המתפתח של השיווק הדיגיטלי דורש פעמים רבות שילוב של הנושאים הנלמדים בתכנית לתקשורת ובתכנית לשיווק טכנולוגי.

זוכי פרס האקדמיה

שלל זכיות משמחות לבוגרי ומרצי בית הספר לאמנויות הקול והמסך בטקס פרסי האקדמיה ברכות מעומק הלב לישי אדר, ראש מסלול פסקול – מוזיקה וסאונד לקולנוע, פרס המוזיקה המקורית בסדרה "הנערים" למודי בראון וענת זלצר, מרצים וותיקים בבית הספר, על זכייתם בפרס הבימוי של הסדרה התיעודית "שיעור מולדת" ליעל הדיה, מרצה בכירה במסלול קולנוע, שהסדרה שהגתה, יצרה וכתבה "חמישים" הניבה שני פרסים יוקרתיים בימוי ושחקנית ראשית ולבוגרי בית הספר דן סחר ודניאל פליק פרס האפקטים המיוחדים (שנה שנייה ברציפות) על הסדרה "הנערים" גאים בכם! לבית הספר לאמנויות הקול והמסך