המחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר גאה לקחת חלק בפיתוח המצוינות של תלמידי העיר אופקים

העיר אופקים זכתה בפרס החינוך הארצי כאחת משש רשויות בכל הארץ

היום (ג' 17.3), העיר אופקים זכתה בפרס החינוך הארצי. זו הפעם הראשונה שהעיר מועמדת וזוכה בפרס היוקרתי כאחת מ-6 רשויות בכל הארץ.

המחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר גאה בתלמידי התיכון הרב תחומי באופקים 'עמל אמירים', אשר לקחו חלק במיזם 'הזנק לאקדמיה'. מיזם משותף של המחלקה לתקשורת בספיר, התיכון הרב תחומי באופקים 'עמל אמירים', עיריית אופקים ועמותת הזנק לעתיד. הפרויקט קיים כבר 5 שנים רק בבית הספר הרב תחומי 'עמל אמירים' באופקים.
במסגרת הפרויקט לומדים כ-30 תלמידים מכיתות י' ו-יא' קורסים אקדמיים בתקשורת המקנים להם שתי נקודות זכות שנשמרות ונזקפות לזכותם כאשר יגיעו לאקדמיה ללימודי תואר ראשון.

במסגרת שיתוף הפעולה עם המחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר, התלמידים עוברים במהלך שנתיים שני קורסים אקדמיים אשר מהווים את התשתית המקצועית לשידור רדיו איכותי: קריינות והגשה ברדיו וסדנת עיתונאות רדיו. במסגרת הקורסים התלמידים לומדים ומתנסים בתפעול אולפן רדיו, כתיבה לרדיו, עריכה והגשת מוסיקה, יצירת משדרי רדיו מורכבים הכוללים ראיונות, פינה, טור אישי וסיומת.

ד"ר מוטי גיגי, ראש המחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר: "שמענו הבוקר בשמחה ובגאווה שהעיר אופקים זכתה בפרס חינוך ארצי יחד עם שש רשויות בכל המדינה. אנחנו במחלקה לתקשורת במכללה ספיר, במסלול רדיו ושידורים דיגיטליים, בהובלתה של ד״ר אלה בן-עטר, שמחים לקחת חלק בפיתוח המצוינות של תלמידי העיר ובחשיפתם לאקדמיה במסגרת פרויקט "הזנק לאקדמיה", וכמו שראש עיריית אופקים אמר זו בהחלט קרן אור בתוך המציאות הנוכחית. יישר כוח, גאים בכם".

המחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר, בראשות ד"ר מוטי גיגי, מכשירה סטודנטים בתחומי התקשורת השונים: עיתונות, רדיו ושידורים דיגיטליים ותקשורת שיווקית ומדיה דיגיטלית. הלימודים משלבים בין תיאוריה ועשייה עיתונאית. הסטודנטים במחלקה מפעילים אתר חדשות "ספירלה", ואת רדיו "קול הנגב". בוגרים רבים של המחלקה משולבים

במסלול רדיו שידורים דיגיטליים, בראשות ד"ר אלה בן עטר הסטודנטים לומדים באופן סדנאי, תוך כדי תפעול פעיל של תחנת הרדיו החינוכי קול הנגב והתנסות במגוון המקצועות בתחום: הפקה, תחקיר, טכנאות, עריכת מוזיקה, הגשת תכניות אישיות, דיווח מהשטח, ביצוע ראיונות והעלאת פודקאסטים לרשת.

סטודיו דרום (.קום)

חממת סרטי הביכורים של פסטיבל קולנוע דרום: סטודיו דרום (.קום) בסוף חודש ינואר, בין התאריכים 31.1-5.2, תתקיים חממת 'סטודיו דרום' זו השנה השישית, המוקדשת לבמאים/יות ומפיקים/ות בישראל, המעוניינים לקדם פרויקט עלילתי ארוך ראשון או שני. לעמוד החממה החממה בת 5 הימים מתקיימת ביוזמת המכללה האקדמית ספיר, בית הספר לאמנויות הקול והמסך ופסטיבל קולנוע דרום, בשיתוף חממת Produire au Sud של פסטיבל שלוש היבשות בנאנט, צרפת, המכון הצרפתי בישראל ופרוייקט הקולנוע הישראלי – קרן רבינוביץ לאמנויות ומשרד התרבות והספורט. חממת “סטודיו דרום” תתקיים במתכונת קורונה, בהובלת מומחים בינלאומיים וישראליים.

חדש על המדף:  תרבות אדריכלית בירושלים בתקופת המנדט הבריטי

"Architectural Culture in British Mandate Jerusalem, 1917-1948"- ספר חדש לד"ר ענבל בן-אשר גיטלר, מרצה במחלקה לתקשורת, במחלקה לתרבות - יצירה והפקה ובמחלקה ללימודים רב-תחומיים הספר "תרבות אדריכלית בירושלים בתקופת המנדט הבריטי, 1917-1948", עוסק בתקופה מרתקת וקריטית בהיסטוריה האדריכלית של ירושלים. הספר מציג את אדריכלות תקופת המנדט מזווית חדשה, ובוחן אותה דרך מחקר של ארבעה בניינים להם נודעה השפעה ארוכת-טווח על המרחב הבנוי של העיר. המחברת מראה כיצד בנייתם נוצרה מתוך השפעות בין-תרבותיות ויחסים בין קהילות הבריטים, האמריקאים, הציונים והפלסטינים המוסלמים.