המחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר גאה לקחת חלק בפיתוח המצוינות של תלמידי העיר אופקים

העיר אופקים זכתה בפרס החינוך הארצי כאחת משש רשויות בכל הארץ

היום (ג' 17.3), העיר אופקים זכתה בפרס החינוך הארצי. זו הפעם הראשונה שהעיר מועמדת וזוכה בפרס היוקרתי כאחת מ-6 רשויות בכל הארץ.

המחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר גאה בתלמידי התיכון הרב תחומי באופקים 'עמל אמירים', אשר לקחו חלק במיזם 'הזנק לאקדמיה'. מיזם משותף של המחלקה לתקשורת בספיר, התיכון הרב תחומי באופקים 'עמל אמירים', עיריית אופקים ועמותת הזנק לעתיד. הפרויקט קיים כבר 5 שנים רק בבית הספר הרב תחומי 'עמל אמירים' באופקים.
במסגרת הפרויקט לומדים כ-30 תלמידים מכיתות י' ו-יא' קורסים אקדמיים בתקשורת המקנים להם שתי נקודות זכות שנשמרות ונזקפות לזכותם כאשר יגיעו לאקדמיה ללימודי תואר ראשון.

במסגרת שיתוף הפעולה עם המחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר, התלמידים עוברים במהלך שנתיים שני קורסים אקדמיים אשר מהווים את התשתית המקצועית לשידור רדיו איכותי: קריינות והגשה ברדיו וסדנת עיתונאות רדיו. במסגרת הקורסים התלמידים לומדים ומתנסים בתפעול אולפן רדיו, כתיבה לרדיו, עריכה והגשת מוסיקה, יצירת משדרי רדיו מורכבים הכוללים ראיונות, פינה, טור אישי וסיומת.

ד"ר מוטי גיגי, ראש המחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר: "שמענו הבוקר בשמחה ובגאווה שהעיר אופקים זכתה בפרס חינוך ארצי יחד עם שש רשויות בכל המדינה. אנחנו במחלקה לתקשורת במכללה ספיר, במסלול רדיו ושידורים דיגיטליים, בהובלתה של ד״ר אלה בן-עטר, שמחים לקחת חלק בפיתוח המצוינות של תלמידי העיר ובחשיפתם לאקדמיה במסגרת פרויקט "הזנק לאקדמיה", וכמו שראש עיריית אופקים אמר זו בהחלט קרן אור בתוך המציאות הנוכחית. יישר כוח, גאים בכם".

המחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר, בראשות ד"ר מוטי גיגי, מכשירה סטודנטים בתחומי התקשורת השונים: עיתונות, רדיו ושידורים דיגיטליים ותקשורת שיווקית ומדיה דיגיטלית. הלימודים משלבים בין תיאוריה ועשייה עיתונאית. הסטודנטים במחלקה מפעילים אתר חדשות "ספירלה", ואת רדיו "קול הנגב". בוגרים רבים של המחלקה משולבים

במסלול רדיו שידורים דיגיטליים, בראשות ד"ר אלה בן עטר הסטודנטים לומדים באופן סדנאי, תוך כדי תפעול פעיל של תחנת הרדיו החינוכי קול הנגב והתנסות במגוון המקצועות בתחום: הפקה, תחקיר, טכנאות, עריכת מוזיקה, הגשת תכניות אישיות, דיווח מהשטח, ביצוע ראיונות והעלאת פודקאסטים לרשת.

More News

חברים למען החברה

ביום ד', ה-16.12 בשעה 17:00 יתקיים זו השנה השביעית, טקס הענקת מלגות הצטיינות מקוון של המכללה האקדמית ספיר ועמותת "חברים למען החברה". הטקס יתקיים במעמד נשיא המכללה פרופ' שי פלדמן והנהלת המכללה, חברי וידידי העמותה, הסטודנטים, המלגאים וכן תלמידי התיכון ובני משפחותיהם. במסגרת הטקס, יוענקו מלגות ל-12 סטודנטים מצטיינים ופעילים חברתיים במכללה האקדמית ספיר.

חדש על המדף - מה שאבד בזמן

"מה שאבד בזמן"- ספר חדש לפרופ' נורית גרץ, מרצה במחלקה לתרבות-יצירה והפקה "אני שוכח שכל יום אני שוכח, בשביל זה עשיתי את אהבה וחושך, גם את השיחות האלה עם שירה חדד עשיתי בשביל זה, שאני כל הזמן שוכח, גם איתך. כי גם כל מה שאני עושה זה בשביל שלא יישכח." עמוס עוז, מתוך שיחה פרטית מוקלטת. "מה שאבד בזמן" הוא רומן ביוגרפי על שני חברים, נורית גרץ ועמוס עוז, שמדברים על מה שאבד בזמן. החיים עצמם, משפחה, אהבה, מקום, נאמנות, בגידה.