המכללה האקדמית ספיר פותחת לראשונה קורס ממונה הגנת פרטיות בחסות הרשות להגנת הפרטיות.

המכללה האקדמית ספיר נבחרה לפתוח קורס "ממונה הגנת פרטיות" (DPO) בחסות הרשות להגנת הפרטיות. הקורס יעניק הכשרה מקיפה ויישומית בתחום זה כך שבוגריו יהיו בעלי הידע הדרוש על מנת לסייע לארגונים לעמוד בהוראות דיני ההגנה על מידע אישי בישראל ולהגן על פרטיות לקוחותיהם.

הקורס הראשון יפתח בחודש נובמבר 2024 והוא מיועד לבעלי ובעלות תואר ראשון העוסקים בתחומים מגוונים. הקורס ינוהל על ידי ד"ר שרון בר-זיו ועו"ד רביד פטל מבית הספר למשפטים במכללה האקדמית ספיר, וישתתפו בו מיטב המומחים העוסקים בתחום. הקורס בוגרים ובוגרות הקורס שיעמדו בהצלחה בבחינת הגמר, יקבלו תעודת סיום "קורס ממונה הגנת פרטיות" מטעם הרשות להגנת הפרטיות והמכללה האקדמית ספיר.

מינוי ממונה הגנה על הפרטיות נהוג במקומות שונים בעולם. למשל באירופה, החובה למנות ממונה קבועה ברגולציית הגנת המידע של האיחוד האירופי (GDPR) ומינויו מחויב בכל ארגון הכפוף ל-GDPR - בין היתר כאשר עיבוד המידע מתבצע על ידי גוף ציבורי; כאשר ליבת העיסוק של הארגון כוללת פעולות עיבוד מידע אישי ועוד.

ד"ר שרון בר-זיו, בית הספר למשפטים במכללה האקדמית ספיר, מברכת על פתיחת הקורס: "פתיחת קורס ממונה הגנת פרטיות במכללה הוא חשוב מאין כמותו בעידן רווי אתגרים להגנת הפרטיות, והוא יסייע בהכשרת אנשי מקצוע מיומנים שיוכלו להשתלב בתפקידים אלו בארגונים שונים או להציע שירותים אלו כמיקור חוץ. אני מודה על שיתוף הפעולה הפורה עם הרשות להגנת הפרטיות ובטוחה שהקורס יעניק לבוגרים ולבוגרות את הידע והכלים הדרושים להם כדי להיות המובילים בתחום זה".

חלוקת מלגת שוקן למצטיינת בית ספר למשפטים בספיר
קרן משפחת שוקן העניקה ל-8 סטודנטיות וסטודנטים בבית הספר למשפטים בספיר מלגת הצטיינות על סך 5,000 דולר. המלגה נועדה לאפשר למצטיינות ולמצטיינים להשקיע את זמנם ומרצם בלימודים האקדמיים. בית הספר למשפטים במכללה האקדמית ספיר פתח את שעריו בשנת 2009; הוא נשען על יסודות רעננים בעלי מעוף ותעוזה, על השכלה משפטית עדכנית ויישומית, ידע רחב בחקיקה ופסיקה והכרות מעמיקה עם יסודות המשפט וההליכים המעצבים את השיטה המשפטית. בד בבד מאופיין בית הספר במחויבות עמוקה לנושאים חברתיים עקרוניים, לזכויות האדם ולאזרחות מעורבת.
בשבוע שעבר (ד') נפתחה תערוכה חדשה של בית ספר לאמנות - אחות רחמנייה, המציגה את עבודותיה של האמנית מירב הימן. אוצרות: שירה פרידמן. התערוכה מתארחת בגלריית טרומפלדור של המחלקה לאמנויות, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, בעיר העתיקה באר-שבע. העבודות בתערוכה משתייכות לתקופה המוקדמת ביצירתה של מירב הימן, ומתארות מצבי קיצון ואבסורד במרחבים ציבוריים ובחללים ביתיים אינטימיים. העבודות חושפות את גבולותיה של האינטימיות, משרטטות את תוואי הקשרים האנושיים ומדגישות את הפגיעוּת האנושית ואת התלות האנושית ההדדית. המפגשים המתועדים בהן מפנים תשומת לב לזיקה שבין אינטימיות, כוח ונורמות חברתיות.