לאחרונה אירח נשיא המכללה, פרופ' ניר קידר, משלחת ממדינת Ceara שבברזיל.

המשלחת כללה אנשי אקדמיה בכירים, נציגי ממשלה, אנשי עסקים מובילים כולל נציג התאחדות התעשיינים והמדען הראשי של המדינה. בפגישה השתתפו מטעם ספיר לימור פלנטר פרן, מנהלת המשרד הבינלאומי, שרון חדד רמ"ח המחלקה לכלכלה ורפי בר-אל.

הפגישה התקיימה לקראת תכנון כנס משותף בברזיל בנושא "החדשנות כמכשיר לצמיחה כלכלית מכילה ושוויונית", כהמשך לשולחן עגול שהתקיים בחודש יולי בברזיל מטעם אוניברסיטת בן גוריון בשיתוף עם האוניברסיטה הפדרלית של Ceara, בהובלתו של רפי בר-אל יחד עם סגן הרקטור של האוניברסיטה הברזילאית, בו הציגו מספר חוקרים של המחלקה לכלכלה של ספיר ממצאים של מחקרים בנושא קידום החדשנות בתנאים של פריפריה.

בפגישת עבודה נפרדת עם הנציגים הרלבנטים, נידונה וסוכמה ההשתתפות של ספיר, בשיתוף הפעולה המתקיים כבר עם הפקולטה לניהול באוניברסיטת בן גוריון. סוכם על השתלבות ספיר בכנס, שיתקיים בקיץ הקרוב בברזיל, וכן על קיומו של קורס משותף עם האוניברסיטה הברזילאית. הקורס יתקיים בזום בשפה האנגלית, בו יפתחו צוותים משותפים של סטודנטים ישראלים וברזילאים אתגרי חדשנות שעשויים להועיל לשתי המדינות, כדוגמת קורס כזה שהתקיים כבר במשותף עם אוניברסיטת בן גוריון, ובו פרויקטים מובילים הוצגו על ידי סטודנטים משני הצדדים במסגרת הכנס.

שיתוף הפעולה ירחיב את מגוון הקשרים הבינלאומיים של ספיר, יחזק את הקשר עם גופים אקדמים בארץ ובחו"ל, ויהווה כר נרחב לפעילות מחקרית על בסיס אמפירי עם מסדי מידע ברזילאים וישראלים.

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

ביקור המחלקה למדעי המחשב באמדוקס שדרות
לאחרונה, כחלק מהחיבור בין אקדמיה לתעשייה, ביקרו סטודנטיות וסטודנטים מהמחלקה למדעי המחשב, בליווי ראש המחקה ד"ר גדי סולוטורובסקי, באמדוקס שדרות. הסטודנטיות והסטודנטים התקבלו בחברת אמדוקס בחום והקשיבו להרצאות קצרות ומעוררות השראה על האופן שבו בינה מלאכותית משנה את שיטות העבודה שלהם, קיבלו טיפים חשובים מאגף משאבי אנוש בחברה, והצגה של תוכנית ההתמחות שלהם, בשיתוף הפקולטה לטכנולוגיה של המכללה האקדמית ספיר. ד"ר גדי סולוטורבסקי, ראש המחלקה למדעי המחשב במכללה האקדמית ספיר: "לפני שנתיים עזבתי את חברת אמדוקס כדי להתמנות לראש המחלקה למדעי המחשב במכללה האקדמית ספיר.
משלחת לסיינה
במסגרת שיתוף פעולה בינלאומי בין בית הספר למשפטים במכללת ספיר לבין אוניברסיטת סיינה ואוניברסיטת מילאנו-ביקוקה באיטליה, חמישה סטודנטיות וסטודנטים מצטיינים לתואר שני במשפטים (שנה ב') יצאו למשלחת, במהלכה השתתפו בקורס בינלאומי בסיינה ובמילאנו בנושא: משברים חוקתיים וביטחון סייבר: מוסדות, זכויות ואתגרים גלובליים. ד"ר נועם בן אשר, סטודנט לתואר שני במשפטים משתף: "הייתה חוויה מעשירה ומעצימה. ההזדמנות להכיר דמויות בולטות בתחום המשפט, לפגוש סטודנטים ישראלים וזרים וכמובן - להתנסות בשפה האנגלית היוו עבורי אתגר ועניין.