לאחרונה אירח נשיא המכללה, פרופ' ניר קידר, משלחת ממדינת Ceara שבברזיל.

המשלחת כללה אנשי אקדמיה בכירים, נציגי ממשלה, אנשי עסקים מובילים כולל נציג התאחדות התעשיינים והמדען הראשי של המדינה. בפגישה השתתפו מטעם ספיר לימור פלנטר פרן, מנהלת המשרד הבינלאומי, שרון חדד רמ"ח המחלקה לכלכלה ורפי בר-אל.

הפגישה התקיימה לקראת תכנון כנס משותף בברזיל בנושא "החדשנות כמכשיר לצמיחה כלכלית מכילה ושוויונית", כהמשך לשולחן עגול שהתקיים בחודש יולי בברזיל מטעם אוניברסיטת בן גוריון בשיתוף עם האוניברסיטה הפדרלית של Ceara, בהובלתו של רפי בר-אל יחד עם סגן הרקטור של האוניברסיטה הברזילאית, בו הציגו מספר חוקרים של המחלקה לכלכלה של ספיר ממצאים של מחקרים בנושא קידום החדשנות בתנאים של פריפריה.

בפגישת עבודה נפרדת עם הנציגים הרלבנטים, נידונה וסוכמה ההשתתפות של ספיר, בשיתוף הפעולה המתקיים כבר עם הפקולטה לניהול באוניברסיטת בן גוריון. סוכם על השתלבות ספיר בכנס, שיתקיים בקיץ הקרוב בברזיל, וכן על קיומו של קורס משותף עם האוניברסיטה הברזילאית. הקורס יתקיים בזום בשפה האנגלית, בו יפתחו צוותים משותפים של סטודנטים ישראלים וברזילאים אתגרי חדשנות שעשויים להועיל לשתי המדינות, כדוגמת קורס כזה שהתקיים כבר במשותף עם אוניברסיטת בן גוריון, ובו פרויקטים מובילים הוצגו על ידי סטודנטים משני הצדדים במסגרת הכנס.

שיתוף הפעולה ירחיב את מגוון הקשרים הבינלאומיים של ספיר, יחזק את הקשר עם גופים אקדמים בארץ ובחו"ל, ויהווה כר נרחב לפעילות מחקרית על בסיס אמפירי עם מסדי מידע ברזילאים וישראלים.

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

תערוכה מעטפות
הגלריה לאמנות במכללת ספיר, הפועלת במסגרת המחלקה לאמנות, מתחדשת ופותחת את שעריה. על תכנית התערוכות החדשה אמונה האוצרת לאה אביר, מרצה במחלקה. התערוכה הפותחת היא ראשונה בסדרת התערוכות מעטפות, שבה בכל תערוכה מדמיין/ת יוצר או יוצרת את חלל הגלריה מחדש, ומזמין אמניות ואמנים נוספים להתארח בו ולהציג בו מעבודותיהם/ן. כל תערוכה משמשת מסד רעיוני ופיזי לאירוח ולשיתוף פעולה, והעבודות נשזרות זו בזו ויוצרות מרקם עשיר ומרובד.
שיח גלריה בתערוכה זיכרון מתקדם לעתיד
התערוכה "זיכרון מתקדם לעתיד" (כשם שירו של יהודה עמיחי) הוצגה בגלריה הלימודית בחודש האחרון. קיום התערוכה התקיים בזכות תמיכת מיזם "פועלים לעתיד" - יוזמה משותפת של המכללה האקדמית ספיר ובנק הפועלים, שנועדה לחזק את החיבור בין הסטודנטים, הקהילה והאזור, ולתמוך בצמיחה, חוסן והזדמנויות חדשות בעוטף. התערוכה עסקה במתח שבין זיכרון לעתיד, בין ההתמודדות עם מציאות פצועה לבין היכולת להמשיך ליצור, לדמיין ולפעול.