לאחרונה אירח נשיא המכללה, פרופ' ניר קידר, משלחת ממדינת Ceara שבברזיל.

המשלחת כללה אנשי אקדמיה בכירים, נציגי ממשלה, אנשי עסקים מובילים כולל נציג התאחדות התעשיינים והמדען הראשי של המדינה. בפגישה השתתפו מטעם ספיר לימור פלנטר פרן, מנהלת המשרד הבינלאומי, שרון חדד רמ"ח המחלקה לכלכלה ורפי בר-אל.

הפגישה התקיימה לקראת תכנון כנס משותף בברזיל בנושא "החדשנות כמכשיר לצמיחה כלכלית מכילה ושוויונית", כהמשך לשולחן עגול שהתקיים בחודש יולי בברזיל מטעם אוניברסיטת בן גוריון בשיתוף עם האוניברסיטה הפדרלית של Ceara, בהובלתו של רפי בר-אל יחד עם סגן הרקטור של האוניברסיטה הברזילאית, בו הציגו מספר חוקרים של המחלקה לכלכלה של ספיר ממצאים של מחקרים בנושא קידום החדשנות בתנאים של פריפריה.

בפגישת עבודה נפרדת עם הנציגים הרלבנטים, נידונה וסוכמה ההשתתפות של ספיר, בשיתוף הפעולה המתקיים כבר עם הפקולטה לניהול באוניברסיטת בן גוריון. סוכם על השתלבות ספיר בכנס, שיתקיים בקיץ הקרוב בברזיל, וכן על קיומו של קורס משותף עם האוניברסיטה הברזילאית. הקורס יתקיים בזום בשפה האנגלית, בו יפתחו צוותים משותפים של סטודנטים ישראלים וברזילאים אתגרי חדשנות שעשויים להועיל לשתי המדינות, כדוגמת קורס כזה שהתקיים כבר במשותף עם אוניברסיטת בן גוריון, ובו פרויקטים מובילים הוצגו על ידי סטודנטים משני הצדדים במסגרת הכנס.

שיתוף הפעולה ירחיב את מגוון הקשרים הבינלאומיים של ספיר, יחזק את הקשר עם גופים אקדמים בארץ ובחו"ל, ויהווה כר נרחב לפעילות מחקרית על בסיס אמפירי עם מסדי מידע ברזילאים וישראלים.

קק"ל משיקה תוכנית מלגות חרום עבור סטודנטים מיישובי העוטף קרן קימת לישראל תעניק מלגות בסך של יותר מ-6,000,000 שקלים עבור כ 1,600 סטודנטים מיישובי העוטף הלומדים במוסדות האקדמיים בנגב.
רוב כספי התקומה יועברו למימון שכר לימוד לסטודנטים כחלק ממהלך לשיקום הנגב המערבי, החל משנת הלימודים הקרובה תוענק מלגה לשכר לימוד מלא לסטודנטים בשנה הראשונה. בנוסף, לראשונה בעוטף עזה יוקמו שתי פקולטות חדשות למקצועות הרפואה ולטכנולוגיות מתקדמות. נשיא המכללה, פרופ׳ ניר קידר: ״תקציב מנהלת תקומה מאפשר לנו למלא תפקיד מרכזי בשיקום ופיתוח הנגב המערבי. גאים להיות מוסד אקדמי המעניק השכלה אקדמית מצוינת, ובמקביל לעודד את כל הסטודנטים שלנו להיות מעורבים בקהילות שמסביבנו". בחודש שעבר אישרה הממשלה את תקציב מנהלת תקומה לשיקום אזור עוטף עזה.