לאחרונה אירח נשיא המכללה, פרופ' ניר קידר, משלחת ממדינת Ceara שבברזיל.

המשלחת כללה אנשי אקדמיה בכירים, נציגי ממשלה, אנשי עסקים מובילים כולל נציג התאחדות התעשיינים והמדען הראשי של המדינה. בפגישה השתתפו מטעם ספיר לימור פלנטר פרן, מנהלת המשרד הבינלאומי, שרון חדד רמ"ח המחלקה לכלכלה ורפי בר-אל.

הפגישה התקיימה לקראת תכנון כנס משותף בברזיל בנושא "החדשנות כמכשיר לצמיחה כלכלית מכילה ושוויונית", כהמשך לשולחן עגול שהתקיים בחודש יולי בברזיל מטעם אוניברסיטת בן גוריון בשיתוף עם האוניברסיטה הפדרלית של Ceara, בהובלתו של רפי בר-אל יחד עם סגן הרקטור של האוניברסיטה הברזילאית, בו הציגו מספר חוקרים של המחלקה לכלכלה של ספיר ממצאים של מחקרים בנושא קידום החדשנות בתנאים של פריפריה.

בפגישת עבודה נפרדת עם הנציגים הרלבנטים, נידונה וסוכמה ההשתתפות של ספיר, בשיתוף הפעולה המתקיים כבר עם הפקולטה לניהול באוניברסיטת בן גוריון. סוכם על השתלבות ספיר בכנס, שיתקיים בקיץ הקרוב בברזיל, וכן על קיומו של קורס משותף עם האוניברסיטה הברזילאית. הקורס יתקיים בזום בשפה האנגלית, בו יפתחו צוותים משותפים של סטודנטים ישראלים וברזילאים אתגרי חדשנות שעשויים להועיל לשתי המדינות, כדוגמת קורס כזה שהתקיים כבר במשותף עם אוניברסיטת בן גוריון, ובו פרויקטים מובילים הוצגו על ידי סטודנטים משני הצדדים במסגרת הכנס.

שיתוף הפעולה ירחיב את מגוון הקשרים הבינלאומיים של ספיר, יחזק את הקשר עם גופים אקדמים בארץ ובחו"ל, ויהווה כר נרחב לפעילות מחקרית על בסיס אמפירי עם מסדי מידע ברזילאים וישראלים.

More News

שופטת
כב׳ נשיאת בית המשפט העליון (בדימוס) השופטת אסתר חיות תלמד בשנה הבאה סדנה ייחודית בבית הספר למשפטים בספיר. בית הספר למשפטים בספיר גאה להודיע כי כב׳ נשיאת בית המשפט העליון (בדימוס) השופטת אסתר חיות תלמד בבית הספר בשנת הלימודים הבאה (תשפ״ה) סדנה ייחודית בנושא ״משפט ושואה״. כב׳ הנשיאה חיות החלה את דרכה השיפוטית בשנת 1990 כשופטת בית המשפט השלום בתל אביב. בשנת 1997 מותנה לבית המשפט המחוזי, ובשנת 2004 מונתה לכהונת שופטת בבית המשפט העליון.
חדש על המדף - כיצד הפכו האשכנזים לישראלים?
ספר חדש לד"ר רותם לשם, בוגר ומרצה במחלקה לתקשורת: "כיצד הפכו האשכנזים לישראלים? הגירה ורגשות במשפחות ממעמד הביניים." הספר מציע זווית רעננה לניתוח התהליכים התרבותיים והחברתיים המורכבים, שהובילו להפיכתם של עולים אשכנזים שהגיעו ארצה לאחר השואה למסמני הדגם ה"כלל־ישראלי". אמנם עלייתם נחשבת למוצלחת וקלה, אולם גם היא עמדה בפני אתגרים. באמצעות פרשנות של סיפורי חיים משפחתיים וניתוח פרקי תוכנית הטלוויזיה הפופולרית "קשר משפחתי", חושף ד"ר רותם לשם את השתנות השיח הרגשי של משפחות מהגרים אשכנזיות לאורך שלושה דורות, ומציף את הדיאלוג המורכב שהן ניהלו עם הישראליוּתּ.