פרופ' נמרוד בר-עם מונה לתפקיד דיקן רשות המחקר ויו"ר ועדת מי"ה (מחקר, יצירה והוראה).

פרופסור בר-עם חבר במחלקה לתקשורת וראש חטיבת לימודי רטוריקה ופילוסופיה של התקשורת מזה 15 שנה. הוא יחליף את פרופ' אורית נוטמן שוורץ, שהקימה את רשות המחקר בספיר.

פרופ' ניר קידר, נשיא המכללה האקדמית ספיר: "אני מברך את פרופ' נמרוד בר-עם עם כניסתו לתפקיד דיקן המחקר במכללה ויו"ר ועדת מי"ה (מחקר, יצירה והוראה). נמרוד מחליף את פרופ' אורית נוטמן שוורץ, שהקימה והובילה את רשות המחקר בשנה האחרונה. אני סבור כי רשות המחקר החדשה והמשרד לבינלאומיות, יחד עם פרופ' נמרוד בר-עם יובילו את רשות המחקר לגבהים חדשים, ויצעידו את העשייה האקדמית בספיר למקומות פורצי דרך. תודה לאורית על העשייה המשמעותית ואיחולי הצלחה לנמרוד בתפקיד החשוב".

נמרוד בר-עם נולד ב1970 ברמת גן, לאמנית ואוצרת האמנות ארנה בר-עם והצלם מיכה בר-עם, חתן פרס ישראל לאמנות. הוא סיים את חוק לימודיו בפילוסופיה באוניברסיטת תל אביב: תואר ראשון בהצטיינות (1993), התואר השני בהצטיינות יתרה (1996), ודוקטורט עם ציון לשבח (2000). הוא היה אקדמאי אורח באוניברסיטת קולומביה (1999-2001), ופוסט דוקטורנט במכון דיבנר MIT. במהלך לימודיו, היה עוזר מחקר ושותף מחקר של הפרופסור יוסף אגסי עימו פרסם מספר מחקרים. בר-עם נשוי לחוקרת תרבות יידיש וספרותה, הדוקטור גלי דרוקר בר-עם, ואבא לאוריין. בר-עם פרסם ספרים, מאמרים, תרגומים מדעיים, שירה ותרגומי שירה בכל הבמות המרכזיות בישראל.

חלוקת מלגת שוקן למצטיינת בית ספר למשפטים בספיר
קרן שוקן העניקה ל-8 סטודנטיות וסטודנטים בבית הספר למשפטים בספיר מלגת הצטיינות על סך 5,000 דולר. המלגה נועדה לאפשר למצטיינות ולמצטיינים להשקיע את זמנם ומרצם בלימודים האקדמיים. בית הספר למשפטים במכללה האקדמית ספיר פתח את שעריו בשנת 2009; הוא נשען על יסודות רעננים בעלי מעוף ותעוזה, על השכלה משפטית עדכנית ויישומית, ידע רחב בחקיקה ופסיקה והכרות מעמיקה עם יסודות המשפט וההליכים המעצבים את השיטה המשפטית. בד בבד מאופיין בית הספר במחויבות עמוקה לנושאים חברתיים עקרוניים, לזכויות האדם ולאזרחות מעורבת.
בשבוע שעבר (ד') נפתחה תערוכה חדשה של בית ספר לאמנות - אחות רחמנייה, המציגה את עבודותיה של האמנית מירב הימן. אוצרות: שירה פרידמן. התערוכה מתארחת בגלריית טרומפלדור של המחלקה לאמנויות, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, בעיר העתיקה באר-שבע. העבודות בתערוכה משתייכות לתקופה המוקדמת ביצירתה של מירב הימן, ומתארות מצבי קיצון ואבסורד במרחבים ציבוריים ובחללים ביתיים אינטימיים. העבודות חושפות את גבולותיה של האינטימיות, משרטטות את תוואי הקשרים האנושיים ומדגישות את הפגיעוּת האנושית ואת התלות האנושית ההדדית. המפגשים המתועדים בהן מפנים תשומת לב לזיקה שבין אינטימיות, כוח ונורמות חברתיות.