פרופ' נמרוד בר-עם מונה לתפקיד דיקן רשות המחקר ויו"ר ועדת מי"ה (מחקר, יצירה והוראה).

פרופסור בר-עם חבר במחלקה לתקשורת וראש חטיבת לימודי רטוריקה ופילוסופיה של התקשורת מזה 15 שנה. הוא יחליף את פרופ' אורית נוטמן שוורץ, שהקימה את רשות המחקר בספיר.

פרופ' ניר קידר, נשיא המכללה האקדמית ספיר: "אני מברך את פרופ' נמרוד בר-עם עם כניסתו לתפקיד דיקן המחקר במכללה ויו"ר ועדת מי"ה (מחקר, יצירה והוראה). נמרוד מחליף את פרופ' אורית נוטמן שוורץ, שהקימה והובילה את רשות המחקר בשנה האחרונה. אני סבור כי רשות המחקר החדשה והמשרד לבינלאומיות, יחד עם פרופ' נמרוד בר-עם יובילו את רשות המחקר לגבהים חדשים, ויצעידו את העשייה האקדמית בספיר למקומות פורצי דרך. תודה לאורית על העשייה המשמעותית ואיחולי הצלחה לנמרוד בתפקיד החשוב".

נמרוד בר-עם נולד ב1970 ברמת גן, לאמנית ואוצרת האמנות ארנה בר-עם והצלם מיכה בר-עם, חתן פרס ישראל לאמנות. הוא סיים את חוק לימודיו בפילוסופיה באוניברסיטת תל אביב: תואר ראשון בהצטיינות (1993), התואר השני בהצטיינות יתרה (1996), ודוקטורט עם ציון לשבח (2000). הוא היה אקדמאי אורח באוניברסיטת קולומביה (1999-2001), ופוסט דוקטורנט במכון דיבנר MIT. במהלך לימודיו, היה עוזר מחקר ושותף מחקר של הפרופסור יוסף אגסי עימו פרסם מספר מחקרים. בר-עם נשוי לחוקרת תרבות יידיש וספרותה, הדוקטור גלי דרוקר בר-עם, ואבא לאוריין. בר-עם פרסם ספרים, מאמרים, תרגומים מדעיים, שירה ותרגומי שירה בכל הבמות המרכזיות בישראל.

More News

טקס זיכרון לשבעה באוקטובר
קהילת המכללה האקדמית ספיר מתאחדת וזוכרת המכללה האקדמית ספיר מציינת השבוע את אירועי הזיכרון במלאת שנה מאז המתקפה הרצחנית ופרוץ מלחמת חרבות ברזל, אשר פגעו קשות בקהילת ספיר בעוטף עזה. היום (א׳) הושק ״מרחב הזיכרון המשותף״ לזכר היקרים והיקרות שנפלו ונרצחו בשבעה באוקטובר ובמהלך המלחמה. קהילת ספיר, שהתמודדה עם אובדן 47 מאנשיה – בהם בוגרים, סטודנטים, וחברי סגל אקדמי ומנהלי – מתאחדת לזכור יחד. המרחב מאפשר לכל אחד ואחת להגיע, להוסיף פיסות זיכרון אישיות לקיר ההנצחה, לזכור ולהיזכר יחד.
ניר קידר בכנס הקבלנים
אתמול השתתף נשיא המכללה, פרופ' ניר קידר, בכנס התאחדות הקבלנים שהתקיים בשדרות. פרופ' קידר הרצה על תפקיד האקדמיה והחינוך בקידום העוטף. מתוך דבריו: "יש לנו אתגר עצום בצמיחה ובבניה מחדש של הצפון והדרום לחברה הישראלית. האקדמיה חייבת לשלב ידיים עם הממשלה והתאחדות הקבלנים על מנת להכשיר את הדור הבא של המהנדסים, ההנדסאים, עובדי הבניין התשתיות והחשמל שחסרים באלפיהם בארץ.