פרופ' נמרוד בר-עם מונה לתפקיד דיקן רשות המחקר ויו"ר ועדת מי"ה (מחקר, יצירה והוראה).

פרופסור בר-עם חבר במחלקה לתקשורת וראש חטיבת לימודי רטוריקה ופילוסופיה של התקשורת מזה 15 שנה. הוא יחליף את פרופ' אורית נוטמן שוורץ, שהקימה את רשות המחקר בספיר.

פרופ' ניר קידר, נשיא המכללה האקדמית ספיר: "אני מברך את פרופ' נמרוד בר-עם עם כניסתו לתפקיד דיקן המחקר במכללה ויו"ר ועדת מי"ה (מחקר, יצירה והוראה). נמרוד מחליף את פרופ' אורית נוטמן שוורץ, שהקימה והובילה את רשות המחקר בשנה האחרונה. אני סבור כי רשות המחקר החדשה והמשרד לבינלאומיות, יחד עם פרופ' נמרוד בר-עם יובילו את רשות המחקר לגבהים חדשים, ויצעידו את העשייה האקדמית בספיר למקומות פורצי דרך. תודה לאורית על העשייה המשמעותית ואיחולי הצלחה לנמרוד בתפקיד החשוב".

נמרוד בר-עם נולד ב1970 ברמת גן, לאמנית ואוצרת האמנות ארנה בר-עם והצלם מיכה בר-עם, חתן פרס ישראל לאמנות. הוא סיים את חוק לימודיו בפילוסופיה באוניברסיטת תל אביב: תואר ראשון בהצטיינות (1993), התואר השני בהצטיינות יתרה (1996), ודוקטורט עם ציון לשבח (2000). הוא היה אקדמאי אורח באוניברסיטת קולומביה (1999-2001), ופוסט דוקטורנט במכון דיבנר MIT. במהלך לימודיו, היה עוזר מחקר ושותף מחקר של הפרופסור יוסף אגסי עימו פרסם מספר מחקרים. בר-עם נשוי לחוקרת תרבות יידיש וספרותה, הדוקטור גלי דרוקר בר-עם, ואבא לאוריין. בר-עם פרסם ספרים, מאמרים, תרגומים מדעיים, שירה ותרגומי שירה בכל הבמות המרכזיות בישראל.

More News

חדש על המדף מוטי גיגי
ספר חדש באנגלית לד"ר מוטי גיגי, מרצה בכיר במחלקה לתקשורת: Relations between Development Towns and Kibbutzim אם רוצים להבין את זרמי העומק של הקונפליקט הפנים-יהודי בישראל, שלאורך השנים כונה בשמות שונים - ישראל הראשונה והשנייה, יחסי מרכז-פריפריה, יחסי מזרחים-אשכנזים, ובשנים האחרונות שוב דובר בשיח הציבורי על ישראל הראשונה והשנייה, צריך להבין לעומק את טיב היחסים בין עיירות הפיתוח לקיבוצים השכנים להן. ספר זה מתעמק ביחסים בין שדרות וקיבוצי המועצה האזורית שער-הנגב, החל משנות החמישים, יחסים שראו עליות ומורדות במהלך השנים.
יריד משפטים 2025
אתמול התקיים יריד ההתמחויות השנתי במכללה האקדמית ספיר, במסגרתו נערכה היכרות בין סטודנטים משנה ג' בבית הספר למשפטים לבין 30 משרדים פרטיים מובילים וגופים מהמגזר הציבורי, במטרה לאפשר השתלבות בהתמחויות כבר במהלך השנה האקדמית. באירוע נכחו כ־100 סטודנטים, המחפשים את מסלול ההתמחות המתאים להם, אותו הם נדרשים לבצע כחלק מתוכנית הלימודים. הסטודנטים נפגשו עם נציגי המשרדים והגופים השונים, שמעו על אפשרויות ההשתלבות, והתרשמו מקרוב מאופי העבודה והצרכים בשוק התעסוקה. לסטודנטיות ולסטודנטים ניתנה האפשרות לקיים שיחות אישיות עם נציגי הארגונים, לבחון מסלולי קליטה עתידיים וליצור קשרים מקצועיים כבר במהלך הלימודים.