אשכול הזדקנות במרכז "שדות" של בית הספר לעבודה סוציאלית במכללה האקדמית ספיר מציג:

יום עיון - להזדקן בצל טרור | ידע, חוויה ודרכי התערבות

יום שלישי | 2.5.23 | 8:30 - 16:00 | בית האקדמיה

ביום שלישי, 2.5, בין השעות 08:30-16:00 יתקיים יום עיון: "להזדקן בצל טרור - ידע, חוויה ודרכי התערבות". יום העיון נערך ביוזמת אשכול הזדקנות: פרט, משפחה, קהילה, במרכז "שדות" הפועל בבית הספר לעבודה סוציאלית במכללה האקדמית ספיר, ובשיתוף אגף הרווחה בעיריית שדרות, האגף לשירותים חברתיים במועצה האזורית שער הנגב, מרכז חוסן במועצה האזורית שער הנגב ו"יחדיו" – עמותת ותיקי שער הנגב.

זהו יום העיון הראשון בישראל, ואולי בעולם כולו, המוקדש לנושא החשוב והאקטואלי של הזדקנות בצל איום בטחוני. הנושא יידון משלושה היבטים: ידע אמפירי העולה מממצאי מחקרים, החוויה האישית, ודרכי עזרה למבוגרים החיים תחת אש. יום העיון מיועד לנשות ואנשי מקצוע, מעצבי מדיניות, אזרחיות ואזרחים וותיקות.ים והקהל הרחב.

יום העיון ייפתח בדברים של ד"ר גבריאלה ספקטור-מרזל, ראשת אשכול הזדקנות במרכז "שדות" וחברת סגל בבית הספר לעבודה סוציאלית במכללה האקדמית ספיר, ובברכות של ד"ר לאה שלף, ראשת בית הספר לעבודה סוציאלית במכללה האקדמית ספיר; עו"ס עידו ז'ולטי, מנהל אגף הרווחה בעיריית שדרות; ועו"ס קרין קביטקה, מנהלת מרכזי חוסן מרחב דרום בקואליציה הישראלית לטראומה.
פרופ' יובל פלגי מהחוג לגרונטולוגיה באוניברסיטת חיפה יישא את הרצאת הפתיחה: 'להזדקן לצד מציאות טראומטית מתמשכת', ולאחר מכן יתקיימו שלושה מושבים.

במושב הראשון, "הזדקנות תחת אש: מחקרים על אזרחים וותיקים בעוטף עזה", יוצגו שלושה מחקרים שנערכו על-ידי חברות סגל בית הספר לעבודה סוציאלית במכללה האקדמית ספיר:

• "זה הבית, ובית לא עוזבים": חוסן אישי של אזרחים וותיקים ביישובי עוטף עזה במהלך מבצע "צוק איתן" –ד"ר עירית רגב ופרופ' אורית נוטמן-שורץ, מרכז שדות, בית הספר לעבודה סוציאלית, המכללה האקדמית ספיר.
  • "במצב הביטחוני הלבד יותר קשה": חוויתם של אזרחים וותיקים שחיים בגפם בעיר שדרות –עו"ס שירלי חדידה-נעוס, מרכז שדות, בית הספר לעבודה סוציאלית, המכללה האקדמית ספיר
  • "הזדקנות, טרור, קורונה: מציאות טראומטית משותפת מצטברת – ד"ר גבריאלה ספקטור-מרזל ופרופ' אורית נוטמן-שורץ, מרכז שדות, בית הספר לעבודה סוציאלית, המכללה האקדמית ספיר

במושב השני, "החיים בצל איום ביטחוני מתמשך מזווית אישית" יתקיים פאנל של אזרחיות ואזרחים ותיקות.ים, בהנחיית ד"ר אורנה בר ונטע גולד, מרכז שדות, בית הספר לעבודה סוציאלית, המכללה האקדמית ספיר, ובהשתתפות: תמי הלוי, קיבוץ נחל עוז, יו"ר עמותת יחדיו-ותיקי שער הנגב; טניה גורדון, שדרות; אברהם סער (קלוק), קיבוץ גבים; וסמדי שמילוביץ, נתיב העשרה, יו"ר צחי.

המושב השלישי, "התערבויות למען אזרחים וותיקים בצל איום בטחוני מתמשך", יכלול שתי הרצאות:

• פיתוח חוסן קוגניטיבי בקרב מבוגרים החיים תחת איום טרור ארוך טווח - עו"ס עודד אטינגר, האגף לשירותים חברתיים ועו"ס נדב פרץ, מנהל מרכז חוסן, מ.א. שער הנגב
  • מהישרדות לחיים בעלי משמעות: יישום עקרונות הלוגותרפיה והאקזיסטנציאליזם בתהליך טיפולי בהתמודדות עם איום חיצוני - ד"ר סוניה א. פאו, החוג לגרונטולוגיה, אוניברסיטת חיפה והמרכז האקדמי רופין

יום העיון ייחתם בהרצאה של הכוריאוגרפית גלית ליס, "מניפסט כן לגיל המבוגר", והדגמה של רקדניות מבוגרות

*ההשתתפות ביום העיון מותנית בהרשמה מראש

האם מקדונלד'ס עלולה לסגור את סניפיה בארץ בגלל המלחמה? "ההחלטה של מקדונלד'ס העולמית לרכוש את המסעדות שלה מהזכיין הישראלי עמרי פדן אינה תמרון אסטרטגי בודד. על סמך החלטותיה בעבר, יש סיכוי סביר שהשלב הבא יהיה סגירת סניפי החברה בארץ." מאמר חדש לד"ר וילי אברהם, ראש המחלקה לשיווק טכנולוגי ולנועה ברנע לוי, מרצה במחלקה למנהל ומדיניות ציבורית. למאמר המלא במעריב עסקים
המדינה תעביר 200 מיליון ש״ח למכללה האקדמית ספיר, המוסד האקדמי החשוב בנגב המערבי והמעסיק הגדול ביותר בעוטף ישראל. בהמשך להחלטת הממשלה, יועברו למכללה האקדמית ספיר 200 מיליון ש״ח. הכספים נועדו לשיקום אקדמי וקהילתי שיבטיח את חיזוק הנגב המערבי בעקבות השבת הרצחנית ואת החזרה הבטוחה ללימודים בספיר. נשיא המכללה, פרופ' קידר: "אנו מברכים על החלטת הממשלה. התכנית האסטרטגית שאושרה על ידי הממשלה היא שאפתנית וחשובה.