ביום שלישי אירחנו בספיר ראשי רשויות מקומיות ונציגים בכירים של אשכול נגב מערבי והרשויות שבו.

בפגישה דנו המשתתפת והמשתתפים באזור ובמקומה המרכזי של ספיר, כקטר של התפתחות הנגב המערבי. הצגנו לראשי הרשויות את האגף החדש לקשרי אקדמיה - תעסוקה ופיתוח אזורי בשותפות עם קרן אדמונד דה רוטשילד. שוחחנו על ההזדמנויות, הצרכים והאתגרים של האזור בשנים הקרובות ועל האתגרים הספציפיים שיש לרשויות ולקבוצות שונות באזור שלנו.

בישיבה הסכימו הנוכחים, שעל מנת שספיר תמשיך להיות קטר עוגן אקדמי, טכנולוגי, תרבותי וכלכלי של האזור, המכללה חייבת לקדש איכות אקדמית ללא פשרות, להעניק השכלה מעולה, מגוונת ורלוונטית, ולפעול כמכללה ממלכתית, מתוך מחויבות לכל הקהילות החיות באזור ומתוך שותפות אמת איתן.

בסיכום הישיבה הוחלט על הקמת צוות היגוי, שיניע את שיתופי הפעולה בין ספיר והאזור, מתוך ראיה אסטרטגית מרחבית של צמיחת הנגב המערבי.

ישיבת ראשי רשויות

השתתפו בפגישה:

ניר קידר, נשיא מכללת ספיר
אורנה גיגי, מנכל"ית מכללת ספיר
אופיר ליבשטיין, ראש מוא"ז שער הנגב
עו"ד טל קורמן, ראשת אגף אקדמיה תעסוקה מכללת ספיר בשותפות עם קרן אדמונד דה רוטשילד
עטא אבו מדיעם, ראש עיריית רהט
חיים אורון (ג'ומס), חבר נאמנים מכללת ספיר
ניר זמיר, ראש מוא"ז שדה שמעון
אורי פינטו, מנכ"ל אשכול רשויות נגב מערבי
אלון דוידי, ראש עיריית שדרות
איתן פונד, מנהל אגף אסטרטגי נתיבות
אלונה שפר, מנהלת הסכם גג נתיבות
תקווה טננבאום, ועד מנהל ספיר
אדי עזרן, מנהל צוות חדשנות אשכול נגב מערבי
נורית כהן חדד, מזכירת מוא"ז שדות נגב
יוסי אנגלר, מנכ"ל פארק נ.ע.ם
הדס בוחבוט, רכזת תעסוקה פארק נ.ע.ם

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

חדש על המדף מוטי גיגי
ספר חדש באנגלית לד"ר מוטי גיגי, מרצה בכיר במחלקה לתקשורת: Relations between Development Towns and Kibbutzim אם רוצים להבין את זרמי העומק של הקונפליקט הפנים-יהודי בישראל, שלאורך השנים כונה בשמות שונים - ישראל הראשונה והשנייה, יחסי מרכז-פריפריה, יחסי מזרחים-אשכנזים, ובשנים האחרונות שוב דובר בשיח הציבורי על ישראל הראשונה והשנייה, צריך להבין לעומק את טיב היחסים בין עיירות הפיתוח לקיבוצים השכנים להן. ספר זה מתעמק ביחסים בין שדרות וקיבוצי המועצה האזורית שער-הנגב, החל משנות החמישים, יחסים שראו עליות ומורדות במהלך השנים.
יריד משפטים 2025
אתמול התקיים יריד ההתמחויות השנתי במכללה האקדמית ספיר, במסגרתו נערכה היכרות בין סטודנטים משנה ג' בבית הספר למשפטים לבין 30 משרדים פרטיים מובילים וגופים מהמגזר הציבורי, במטרה לאפשר השתלבות בהתמחויות כבר במהלך השנה האקדמית. באירוע נכחו כ־100 סטודנטים, המחפשים את מסלול ההתמחות המתאים להם, אותו הם נדרשים לבצע כחלק מתוכנית הלימודים. הסטודנטים נפגשו עם נציגי המשרדים והגופים השונים, שמעו על אפשרויות ההשתלבות, והתרשמו מקרוב מאופי העבודה והצרכים בשוק התעסוקה. לסטודנטיות ולסטודנטים ניתנה האפשרות לקיים שיחות אישיות עם נציגי הארגונים, לבחון מסלולי קליטה עתידיים וליצור קשרים מקצועיים כבר במהלך הלימודים.