שני מיזמים יוצאי מרכז החדשנות והיזמות ח"י בספיר זכו בתחרות של המועצה להשכלה גבוהה לעידוד היזמות והחדשנות באקדמיה במסגרת תכנית ות"ת (הועד לתקצוב ולתכנון)  לקידום מיזמים סטודנטיאליים מצטיינים בשלב הוכחת היתכנות (POC). שני המיזמים הזוכים מתחום הגיימינג: Estar לזיהוי שחקנים מצטיינים לנבחרות ספורט והשני – out of mind להעלאת מודעות למתמודדי נפש.

הזכייה בתחרות מיזמים של סטודנטים מכלל מוסדות ההשכלה הגבוהה בישראל. לתחרות הוגשו מאות פרויקטים, כאשר היקף הזכויות הכולל עמד על מיליון שקל שניתנו ל-25 מיזמים מצטיינים, מתוכם שני מיזמים של המכללה האקדמית ספיר, שזכו בפרסים בהיקף של 54,000₪.

המיזם הראשון Estar, לזיהוי שחקנים מצטיינים לנבחרות של  משחקי רשת / מחשב, הוא תוצר המעבדה לאתגרים בתעשייה של הסטודנטים: גיא אמזלג, אלכס ברגר, מיכאל צ'אן, ג'ניה איוונוב, דני קוגל ובר רפאל - סטודנטים מהמחלקה למדעי המחשב, שיווק טכנולוגי ועיצוב מדיה. ראש המעבדה לאתגרים בתעשייה יניב עבאדי ימשיך ללוות אותם יחד עם יועץ חיצוני בתחום להמשך פיתוח המיזם וגיוס משאבים נוספים.

המיזם השני Out Of Mind של אלה לונה פלזנס ותמיר זהבי, בוגרי תואר ראשון במדעי המחשב ובוגרי המעבדה לגיימינג, הוא משחק מחשב להעלאת מודעות למתמודדי נפש. השנה אלה לונה פלזנס תנהל לצידו של ד"ר עמית בן בסט את מעבדת הגיימינג ממנה צמחה.

מנהלי המעבדות יניב עבאדי וד"ר עמית בן בסט, המלווים את הסטודנטיות והסטודנטים במעבדות ח"י בספיר לאורך כל שנה, נתנו להם כלים והכשרות ועזרו להם לפתח את המיזמים.

בתמונה: אלה לונה פלזנס ותמיר זהבי, Out Of Mind

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

מלגן שוקן
קרן שוקן מעניקה לסטודנטיות וסטודנטים בבית הספר למשפטים במכללה האקדמית ספיר מלגת הצטיינות על סך 5,000 דולר. המלגה נועדה לאפשר למצטיינות ולמצטיינים להשקיע את זמנם ומרצם בלימודים האקדמיים. השנה זכו למלגה 4 סטודנטים/יות מצטיינים/יות בעלי ממוצע גבוה מאוד ו-4 סטודנטים/יות מצטיינים/יות ששירתו בשירות מילואים בעלי ממוצע גבוה מאוד. בית הספר למשפטים במכללה האקדמית ספיר פתח את שעריו בשנת 2009; הוא נשען על יסודות רעננים בעלי מעוף ותעוזה, על השכלה משפטית עדכנית ויישומית, ידע רחב בחקיקה ופסיקה והכרות מעמיקה עם יסודות המשפט וההליכים המעצבים את השיטה המשפטית.
פתיחת אירועי שבוע ספיר בקהילה
המכללה האקדמית ספיר ומנהלת תקומה קיימו את "שבוע ספיר בקהילה". במהלך השבוע התקיימו ברחבי שדרות וחבל התקומה למעלה מ־20 אירועי קהילה, תרבות והתנדבות, לציון פעילות תוכנית "ספיר בקהילה", תוכנית הדגל המעניקה מלגות מגורים ופעילות לסטודנטים המשתלבים בעשייה חברתית ובשיקום האזור. המכללה האקדמית ספיר, בשיתוף מנהלת תקומה וארגוני הסטודנטים "תוצרת הארץ", "החלוץ" ו"איילים", קיימו במהלך השבוע האחרון את "שבוע ספיר בקהילה", שבוע אירועים קהילתיים וחברתיים ברחבי שדרות וחבל התקומה, שנועד לציין את פעילות תוכנית "ספיר בקהילה" ואת מעורבותם של מאות סטודנטים בתהליכי השיקום, החיזוק והצמיחה של האזור. ביוזמת מנהלת תקומ