קולנוע דרום בשיתוף סינמטק שדרות והמועצה האזורית שער הנגב מציגים:

סוגרים את החופש הגדול עם יום כיף של קולנוע וטלוויזיה לילדות וילדים!

יום רביעי | 17.08.22 | 20:00 - 10:00 | סינמטק שדרות

בתכנית:

נאפו
ברזיל | 17  דקות | אולם 1 | 10:00 | גילאי 6+
ג'ון, המתקשה להתמודד עם מחלתו של סבו, מוצא אלבום תמונות ישן ויוצא למסע ויזואלי בעברו של סבא. הציורים שהוא יוצר בהשראת תמונות נעוריו של סבא, מפיחות משמעות חדשה במושג "זיכרון".

נאפו

פוקוס קטנטנים
ישראל | 60 דקות | אולם 2 | 10:15 | גילאי 3+

מקבץ סרטים תיעודיים קצרים לגיל הרך.

להציל את חיות הבר - הקרנת טרום בכורה
ישראל, חינוכית | 30 דקות | אולם 1 | 11:00 | גילאי 3+

זוכת פרס האקדמיה לטלוויזיה לעונות 1,2,3 - הסדרה התיעודית הטובה ביותר לילדים ונוער.
הקרנה חגיגית לשני פרקים מעונתה הרביעית של הסדרה. סדרה תיעודית לכל המשפחה, בשיתוף הספארי ורשות הטבע והגנים, אשר עוקבת אחר בית החולים לחיות בר, היחיד מסוגו בארץ.
בכל פרק נלווה את האנשים העוסקים בהצלת מגוון חיות הבר המרתקות של ישראל ובהשבתן בחזרה לטבע. נכיר את הווטרינרים, המטפלים, המתנדבים, פקחי רשות שמורות הטבע, את האזרחים שמוצאים חיות בר פגועות ומביאים אותן לבית החולים, וכמובן את החיות בתהליך החלמתן וחזרתן הביתה, אל סביבתן הטבעית.

להציל את חיות הבר

- בתום ההקרנה תתקיים פעילות חווייתית עם בעלי חיים!  *בהרשמה מראש*
לפרטים נוספים לחצו כאן

הגשם של אימא
צרפת | 29 דקות | אולם 2 | 11:45 | גילאי 8+
במקום לבלות את חג המולד עם אמה המתמודדת עם דיכאון, ג'יין נשלחת לחופשה אצל סבתא. במהלך החופשה, ג'יין פוגשת כמה חברים חדשים ומיוחדים, שעוזרים לה להיפתח לעולם. השינוי שעוברת ג'יין, יעזור גם לאמה להחלים.

הגשם של אמא

@קלינקה08: בבקשה ליצור קשר
גרמניה | 36 דקות | אולם 2 | 12:45 | גילאי 9+
בשיא תקופת הקורונה, משתמשת בשם המוזר "@קלינקה08" מצטרפת לצ'אט קבוצתי באינטרנט ומדווחת על אלימות במשפחה. סופיה וחברותיה שקוראות את ההודעות, מתגייסות למצוא ולהציל את אותה "@קלינקה08" המסתורית.

ליניקה 08 נא ליצור קשר

סוד החיות הקסומות
גרמניה | 93 דקות | אולם 1 | 16:00 | גילאי 6+
סרט הרפתקאות המבוסס על סדרת ספרי הילדים המצליחה "סוד החיות הקסומות" של מרגרט אאואר.
בית הספר הזה מסתיר סוד: מי שיש לו מזל מוצא כאן את החבר הכי טוב בעולם- חיה קסומה שיודעת לדבר, אם היא שייכת לך. אידה לא מרגישה בנוח בבית הספר החדש שלה, אך כשהיא זוכה לקבל חיה קסומה- השועל רבט, שמוכן תמיד לעזור, חייה משתנים. כשבבית הספר מתחילים להיעלם כל מיני דברים, השועל והיא יוצאים יחד לחקור את התעלומה והרפתקה מופלאה מתחילה.
מדובבים: בר מינאלי ואפיק גלברג.

במבי
ארצות הברית | 69 דקות | אולם 2 | 16:15 | גילאי 8+
הקרנה מיוחדת לרגל 70 שנה לסרט!
סיפור התבגרות של אייל צעיר שגדל ביער.

משפחה בהחלפה 2 - הקרנת טרום בכורה
ארצות הברית | 80 דקות | אולם 1 | 18:00 | גילאי 8+
מפלצות מפורסמות, כמו באבא יאגה ודרקולה, נחטפות אחת אחרי השנייה. מקס ומשפחתו מתגייסים למשימה, להציל אותם ולגלות מה עומד מאחורי החטיפות הללו. בשביל זה, עליהם להפוך שוב ל: ערפד, מפלצת, מומיה ואיש הזאב. ביחד עם שלושת הערפדי המחמד שלהם, הם פוגשים מפלצות חדשות ורודפים אחרי ילדה מסתורית בשם ״מילה״ ומבינים ש"אף אחד לא מושלם" וזה הכי בסדר בעולם.

לבד בבית - עונה 2 - הקרנת טרום בכורה
ישראל, חינוכית | 50 דקות | אולם 2 | 18:15 | גילאי 5+
אם גם אתם כבר מוכרחים לדעת מה עלה בגורל מיקה, רוני, איה, נבו וזעתר מאז שההורים חזרו, ואיך הם הצליחו להשאיר אותם לבד בבית שוב... זה המקום בשבילכם!

בעונה החדשה, האחים וזעתר ישרדו יחד את יום האהבה, רוני יגדל שפם וזקן צרפתי ויגיע לבניין שכן מפחיד במיוחד. זעתר יחשוף בפנינו פוביה חדשה שלו מאנשים גבוהים. נבו שוב יככב בכישורי השף שלו ויביס גדולים ממנו. איה תמשיך לככב ברשת עד "דיסלייק" אחד קטן אבל משמעותי, ומיקה תנסה בכל כוחה לשמור על הסדר.
ההורים, כרגיל, יתמכו מבחוץ, אבל אין להם מושג מה קורה מעבר לעינית מצלמת המחשב.
סדרה שכולה לב ענק ובלגאן אחד גדול של משפחת צור שמתפקדת ללא מבוגר אחראי אחד בסביבה.

לבד בבית

סדנאות:

סדנת פסקול, איך עושים קול לקולנוע?
חדר סדנאות במרכז צעירים (מול הסינמטק) | 10:00 | 90 דקות.

איך נשמעים צעדים של חייזר? איך מקליטים צליל של דינוזאור? האם לרובוט יש אישיות?
בסדנת "איך עושים קול לקולנוע?", נשמע ונראה כיצד מייצרים צלילים עבור סרטים ותוכניות טלויזיה, גם עבור יצורים וחפצים שאינם קיימים במציאות וגם עבור דברים שכן קיימים, ובכל זאת מייצרים להם צלילים מיוחדים. ניצור צלילים חדשים בעצמנו, בעזרת כלים וחפצים שנוכל להשיג בבית, וננסה לשמוע את הצלילים שלנו אל מול סצנה קולנועית.

**הגבלת כמות של 20 ילדים.
להרשמה לחצו כאן

סדנת קסם החיות- היכרות עם עולם החי.
חדר סדנאות במרכז צעירים (מול הסינמטק) | 12:00 | שלושה סבבים, כל סבב כ- 30 דקות.

בואו לגלות איפה נמצא האוזן של הנחש והאם אפשר לאלף תרנגול? נחווה, נלטף ונלמד את סודות עולם החי.

**הגבלת כמות של 15 ילדים לסבב.
להרשמה לחצו כאן

סדנת ניסויים באנימציית חול.
חדר סדנאות במרכז צעירים (מול הסינמטק) | 16:00 | 90 דקות.

בסדנה נלמד על אנימציה, נצפה בסרטוני קלאסיקה ונתנסה בהכנת סרטון קצר בעצמנו.

**הגבלת כמות של 20 ילדים.

מהרו להירשם!

ברחבת הסינמטק לאורך כל היום: מוזיקה, אוכל ופינות יצירה.

כרטיס לסרט בודד- 10₪ | סדנאות ללא עלות *בהרשמה מראש בלבד*.
רכישת כרטיסים והרשמה בקופות סינמטק שדרות, 08-6897741.

לאתר הסינמטק

פסטיבל קולנוע דרום הבינלאומי ה-22 ננעל אתמול בערב (יום ד') במכון הצרפתי בתל אביב.
באירוע האקתון DisasterTech בנושא התמודדות עם אתגר השיטפונות העולמי, שנערך השבוע (שלישי) במרכז לחדשנות ויזמות במכללה האקדמית ספיר, זכו קבוצת הסטודנטים: שי מנשרי, עירית חולי נחום, איתי זסלבסקי וברק ספיר בפרס על הפתרון שהעלו.