קורס מבוא לאקו חקלאות בשיתוף ארגון השומר החדש והכפר השיקומי עדי נגב-נחלת ערן להכשרת גנני הכפר השיקומי לשמש כגננים אקולוגיים.

לאחרונה נפתח קורס "מבוא לאקו חקלאות" בשותפות ייחודית וראשונה מסוגה ביוזמת ובהובלת האגף ללימודי קדם, חוץ והמשך במכללה האקדמית ספיר ובשיתוף ארגון "השומר החדש" והכפר השיקומי "עדי נגב - נחלת ערן", שמעניק מעטפת שיקומית לפעוטות, ילדים, בני נוער ומבוגרים עם מוגבלויות קשות.

בכפר השיקומי "עדי נגב - נחלת ערן" קיימת חווה חקלאית. מדובר בחווה הראשונה בישראל שמעסיקה אנשים עם מוגבלויות ובה מטופלים דיירי הכפר ותלמידי ביה"ס. החווה מתפרשת על שטח של שבעה דונם ומספקת מקור תעסוקה ל-30 עובדים עם מוגבלויות ו-20 אנשי מקצוע עם מוגבלויות בתחום הגינון.

בעקבות ייחודיות החווה, הוחלט שעיקר הקורס יתקיים בכפר השיקומי "עדי נגב- נחלת ערן" וגם במכללת ספיר. מטרת הקורס להכשיר את גנני הכפר (גילאי 23-64) להיות חקלאים אקולוגיים והם יתנסו באופן מעשי בתכנון חקלאות מקיימת של חווה חקלאית אקולוגית-אורגנית, בקנה מידה קטן עד בינוני, לגידול ואספקה של מגוון תוצרת מזון איכותית, בשיווק ישיר מהיצרן (החקלאי) לצרכן. בקורס לוקחים חלק 20 גננים לצד 5 מדריכים, מדריכות ובנות שירות ובסיומו יקבלו הגננים והגננות תעודת סיום.

על מנת להמשיך ללמוד, להתפתח ולהתמקצע בתחום פותח הקורס עם המכללה האקדמית ספיר והשומר החדש במיוחד לאותם 20 הגננים המוכשרים, המועסקים היום בכפר, העושים עבודה נהדרת וחשובה. לצד היותם מתמודדים עם מוגבלות, הם חלק בלתי נפרד מעובדי הכפר, מאושרים להגיע כל יום ומרגש לצפות בהם מהצד.

למדנו דרכם עד כמה העבודה היציבה בתחום הגינון שינתה את חייהם. הם מעידים כי הם מגיעים כל בוקר עם חיוך, לומדים ומתמקצעים בתחום.  הכפר זכה בעובדים מסורים, בגנים ושטחים ציבוריים יפיפיים לרווחת כל הבאים לכפר, שמתפעלים מהיופי ורמת האסתטיות הגבוהה שהגננים הציבו.

לדברי קמילה מילנר - לנדסקינד, מנהלת האגף ללימודי קדם, חוץ והמשך במכללה האקדמית ספיר: "המכללה האקדמית ספיר הינה אקדמיה חדשנית ויצירתית הפותחת שעריה למגוון אוכלוסיות במטרה להעניק השכלה, הכשרה וחוויה אקדמית אינטלקטואלית עשירה וייחודית המכללה רואה חשיבות עליונה בחיבור לקהילה בה היא שוכנת, מהווה עוגן אקדמי, כלכלי, תרבותי, וטכנולוגי משמעותי בנגב".

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

מלגן שוקן
קרן שוקן מעניקה לסטודנטיות וסטודנטים בבית הספר למשפטים במכללה האקדמית ספיר מלגת הצטיינות על סך 5,000 דולר. המלגה נועדה לאפשר למצטיינות ולמצטיינים להשקיע את זמנם ומרצם בלימודים האקדמיים. השנה זכו למלגה 4 סטודנטים/יות מצטיינים/יות בעלי ממוצע גבוה מאוד ו-4 סטודנטים/יות מצטיינים/יות ששירתו בשירות מילואים בעלי ממוצע גבוה מאוד. בית הספר למשפטים במכללה האקדמית ספיר פתח את שעריו בשנת 2009; הוא נשען על יסודות רעננים בעלי מעוף ותעוזה, על השכלה משפטית עדכנית ויישומית, ידע רחב בחקיקה ופסיקה והכרות מעמיקה עם יסודות המשפט וההליכים המעצבים את השיטה המשפטית.
פתיחת אירועי שבוע ספיר בקהילה
המכללה האקדמית ספיר ומנהלת תקומה קיימו את "שבוע ספיר בקהילה". במהלך השבוע התקיימו ברחבי שדרות וחבל התקומה למעלה מ־20 אירועי קהילה, תרבות והתנדבות, לציון פעילות תוכנית "ספיר בקהילה", תוכנית הדגל המעניקה מלגות מגורים ופעילות לסטודנטים המשתלבים בעשייה חברתית ובשיקום האזור. המכללה האקדמית ספיר, בשיתוף מנהלת תקומה וארגוני הסטודנטים "תוצרת הארץ", "החלוץ" ו"איילים", קיימו במהלך השבוע האחרון את "שבוע ספיר בקהילה", שבוע אירועים קהילתיים וחברתיים ברחבי שדרות וחבל התקומה, שנועד לציין את פעילות תוכנית "ספיר בקהילה" ואת מעורבותם של מאות סטודנטים בתהליכי השיקום, החיזוק והצמיחה של האזור. ביוזמת מנהלת תקומ