ד"ר ליהיא להט מונתה לממונה לקידום ושימור איכות אקדמית

ד"ר ליהיא להט היא מרצה בכירה וחוקרת במכללת ספיר במחלקה למנהל ומדיניות ציבורית ומלמדת במכללה מאז 2008. ליהיא חוקרת בתחומים שונים בהם משילות משולבת, Well-being של עובדי מגזר ציבורי, זמן ומדיניות וערים חכמות. היא פרסמה מאמרים רבים בכתבי עת בינלאומיים מובילים וב-2021 יצא בעריכתה (עם דר' נטע שר-הדר ופרופ' יצחק גל-נור) הספר 'משילות משולבת בישראל: היבטים תיאורטיים ומעשיים', בהוצאת פלגרייב-מקמילן.

לליהיא דוקטורט במדיניות ציבורית מאוניברסיטת תל אביב. ב-2018-2019 התארחה כחוקרת אורחת במכון עזריאלי לחקר ישראל באוניברסיטת קונקורדיה במונטריאול וכחוקרת אורחת במכון סרלינג לחקר ישראל באוניברסיטת מישגן, ארה"ב, בה היא לימדה קורס על מנהל ומדיניות ציבורית בישראל. 

לדברי ליהיא: "ספיר מאוד קרובה לליבי, כמי שמלמדת וחוקרת בספיר כמעט 15 שנה, ראיתי בתפקיד הזדמנות לעשות למען המכללה, הסגל והסטודנטים בה. אני מקווה שאוכל לתרום מניסיוני המעשי והמחקרי בכדי לקדם תהליכים שיובילו לשיפור, למידה מתמדת וחיזוקה של המכללה. למרות האתגרים שאנו מתמודדים עימם כמכללה וכחלק מהחברה בישראל, אני מאמינה גדולה בניסיון לעשות למען שינוי ושיפור ובשמירה על אופטימיות גם כאשר הדברים הם לא פשוטים".

בתפקידה ליהיא תעבוד ביחד עם המחלקות, בכדי לסייע בשימור הרמה האקדמית של התוכניות ובקידומה; והיא תשקוד ביחד עם המחלקות על פיתוח של תהליכים ומנגנונים לחיזוק ושימור הרמה האקדמית. בין השאר, היא תסייע ליחידות ולמחלקות לקדם שיתופי פעולה ולפתח תהליכים של זרימת ידע בין מחלקתיים ושל למידה הדדית מהניסיון המצטבר במכללה, מהאתגרים ומהצלחות.

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

HR LAB
קורס HR Lab הנו קורס בחירה חדשני במחלקה לניהול משאבי אנוש במכללה האקדמית ספיר. הקורס, שפועל בתמיכת פרויקט פועלים לעתיד של בנק הפועלים, מזמן לסטודנטיות וסטודנטים בשנה ג' התנסות ייחודית ובלתי שגרתית בתהליכי יזמות אמיתיים, חדשנות, יצירתיות וחשיבה עיצובית (Design Thinking) בעולמות התוכן של משאבי אנוש. חדשנות, יזמות וקהילה: פתרונות טכנולוגיים בתחום ה-HR ליצירת אימפקט קהילתי הסטודנטיות והסטודנטים במעבדה לומדים לאפיין ולפתח מוצרים דיגיטליים וסוכני AI מתקדמים בשפה טבעית, ללא צורך ברקע קודם בתכנות, תוך שימוש בשיטת ה-Vibe Coding וכלי בינה מלאכותית יוצרת.
מגישת חדשות
פרופ' עינת לחובר, פרופ' חברה במחלקה לתקשורת, פרסמה בשיתוף ליאת גרנות דדון, עו"ד ענת טהון אשכנזי, תמר צבי את דו"ח המחקר ייצוג נשים בחדשות בישראל, במסגרת פרויקט ניטור המדיה העולמי [GMMP] לשנת 2025. פרופ' עינת לחובר, מרצה בכירה במחלקה לתקשורת, אשר תחום המומחיות וההוראה שלה הוא מגדר ותקשורת - ניתוח ביקורתי של הזיקות בין מגדר והקשרים שונים של מדיה, מנהלת את המחקר על ייצוג נשים בחדשות בישראל מאז שנת 2010. המחקר הישראלי הוא חלק ממחקר בינלאומי על ייצוג נשים בחדשות, שמתקיים מאז ועידת בייג'ין ב-1995 על מצבן של נשים בעולם.