סמסטר ב' של התוכנית האקדמית של חי בספיר נפתח והוא יהיה בדגש על הפתרונות לבעיות שהציגו הסטודנטים ובמיזמים עצמם. כמו כן, סמסטר זה יעסוק באפיון מוצר, תכנית עסקית, תקציב ולוח זמנים. במהלכו אף ילמדו הסטודנטים כיצד בונים מצגת משקיעים, איך להציג את המיזם ואיך לבנות MVP.

במליאת הפתיחה, שהתקיימה בשני האחרון בצורה מקוונת, בירכו פרופ' שי פלדמן נשיא המכללה וניסים בר אל, חבר הועד המנהל ויו"ר מרכז חי בספיר. מיד אחריהם השתתף צליל פולק, יזם ובוגר חי בספיר ואחד מבעלי אפליקציית התיירות והפנאי המוצלחת "מטרונגב", אשר סיפר על חוויותיו כיזם.

ניסים בר אל, חבר הועד המנהל ויו"ר מרכז חי בספיר: "מה שעשינו בחי בספיר זה לתת הזדמנות לאלה שרוצים, לאלה שיש להם את האמביציה, הכול כרגע תלוי בכם, הגאווה שלנו תהיה ההצלחה שלכם". 

צליל פולק, יזם ובוגר חי בספיר, בעל אפליקציית "מטרונגב": "הייתי סטודנט בשנה ג' וקיבלתי מייל על חטיבת יזמות שעושה תכנית פיילוט שמציעה לסטודנטים להיכנס לעולם היזמי. הג'וק הזה כנראה חי בי, פניתי חזרה והתקבלתי למחזור הראשון. במהלך השנה הרבה מאוד אנשים טובים הובילו את זה. היו פעמים שהשיעורים היו נראים 'בכאילו', אבל בסופו של דבר, כשהגעתי לעשות את זה בפרקטיקה - זה עבד כמו קסם, וזה שם אותי בנקודת התחלה יותר גבוהה מכל מי שהיה סביבי שניגש לעולם הזה של יזמות, חשיבה עסקית ואיך לייצר בעולם החדש".

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

חדש על המדף מוטי גיגי
ספר חדש באנגלית לד"ר מוטי גיגי, מרצה בכיר במחלקה לתקשורת: Relations between Development Towns and Kibbutzim אם רוצים להבין את זרמי העומק של הקונפליקט הפנים-יהודי בישראל, שלאורך השנים כונה בשמות שונים - ישראל הראשונה והשנייה, יחסי מרכז-פריפריה, יחסי מזרחים-אשכנזים, ובשנים האחרונות שוב דובר בשיח הציבורי על ישראל הראשונה והשנייה, צריך להבין לעומק את טיב היחסים בין עיירות הפיתוח לקיבוצים השכנים להן. ספר זה מתעמק ביחסים בין שדרות וקיבוצי המועצה האזורית שער-הנגב, החל משנות החמישים, יחסים שראו עליות ומורדות במהלך השנים.
יריד משפטים 2025
אתמול התקיים יריד ההתמחויות השנתי במכללה האקדמית ספיר, במסגרתו נערכה היכרות בין סטודנטים משנה ג' בבית הספר למשפטים לבין 30 משרדים פרטיים מובילים וגופים מהמגזר הציבורי, במטרה לאפשר השתלבות בהתמחויות כבר במהלך השנה האקדמית. באירוע נכחו כ־100 סטודנטים, המחפשים את מסלול ההתמחות המתאים להם, אותו הם נדרשים לבצע כחלק מתוכנית הלימודים. הסטודנטים נפגשו עם נציגי המשרדים והגופים השונים, שמעו על אפשרויות ההשתלבות, והתרשמו מקרוב מאופי העבודה והצרכים בשוק התעסוקה. לסטודנטיות ולסטודנטים ניתנה האפשרות לקיים שיחות אישיות עם נציגי הארגונים, לבחון מסלולי קליטה עתידיים וליצור קשרים מקצועיים כבר במהלך הלימודים.