חברי קבוצת ״פרוטקטיב אדג", בהם מיכל שמיר, ראשת בית הספר לאמנות במכללת ספיר, הלכו לישון השבוע במוסדות התרבות הסגורים: ספריית בית אריאלה, מוזיאון תל אביב לאמנויות, תיאטרון הקאמרי, ובית האופרה, ומפנים זרקור לענף הנמצא בסכנת התמוטטות.

בעקבות משבר הקורונה, כבר למעלה מחצי שנה שעולם התרבות כיבה את האורות והלך לישון.

למשך שלושה ימים, החל מאתמול (שני) ועד יום חמישי, 9-12 בנובמבר, בין השעות 20:00 בערב עד 8:00 בבוקר, חברי קבוצת פרוטקטיב אדג' פתחו בפרויקט שהופך את מוסדות התרבות לחללי שינה. האמנים מתארחים וישנים בשקי שינה בחללים המיותמים של תיאטרון הקאמרי, בית האופרה, ספריית בית אריאלה ומוזיאון תל-אביב.

בקבוצת פרוטקטיב אדג', השייכת לגלריית שלוש בתל אביב–יפו חברים: ראשת בית הספר לאמנות במכללת ספיר והאמנית - מיכל שמיר, האוצרת ויועצת ראש עיריית תל אביב-יפו לאמנות - רויטל בן-אשר פרץ, אמן הווידיאו - יואב כהן, והכוריאוגרף והרקדן - סהר עזימי. למהלך הנוכחי הצטרפה לקבוצה בעלת גלריית שלוש - נירה יצחקי.

במהלך ארבעת ימי הפעילות השתתפו: ראש עיריית תל אביב-יפו רון חולדאי, מנכ"לי מוסדות התרבות, השחקנית מיה דגן, השחקן רמי ברוך, הסופר יהודה אטלס, זמרת האופרה עידית זמיר, ועוד.

לדברי מיכל שמיר, ראשת בית הספר לאמנות במכללה האקדמית ספיר: "אחרי ש"כבו כל האורות" ובאמת שכבתי לבד בשק שינה הבנתי את עומק החוויה. לראות את האולם העצום מואר באורות חלשים, נוצרה תחושה של סוף העולם. חשבנו על פרויקט עוד לפני הקורונה, אך משבר הקורונה מציף סוגיית קשות לאופן שבו אנחנו כחברה מפנים משאבים של תשומת לב וכסף לאמנות, מציבה מראה לאובדן הרוח לזילות במקצועות הרוח".

צילום: אפרת מזור

חדש על המדף - יחיד ביחד
ספר חדש בעריכת ד"ר מנחם טופל, מרצה בכיר במחלקה לניהול המשאב האנושי וד"ר אורנה שמר להתמודדות עם השונות בקהילה פנים רבות, גלויות וחבויות, מדוברות ומושתקות, לעיתים בתחכום רב. ספר זה מבקש לראשונה לבחון באמצעות מחקרים על קבוצות זהות שונות בקהילה הקיבוצית את חוויית היחיד ביחד הקיבוצי מנקודת מבט של הכלה והדרה. נראה כי ככל שגוברת המציאות של שונות בקהילה הקיבוצית, כך נחלשים מנגנוני ההדרה, שהיו טבועים בה. עם זאת, היחלשות המרקם הקהילתי והמעטפת הממסדית מאתגרים את ההכלה החברתית. ספר זה נכתב בעבור האנשים שעומדים במושא הפרקים, אך לא פחות מזה בעבור כל אלה שחיים באותה קהילה, אשר יחד מהווים את השלם הקהילתי.
מאות מבקרים, אורחים ותושבים השתתפו השבוע  באירועי "מדרום" לאמנות רב תחומית, אשר נערכו בשכונת מישור הגפן באופקים. השנה התקיימו הפעילויות במתכונת מיוחדת, כחלק מתהליך ההנצחה הרשותי של אירועי 7 באוקטובר בעיר, ותוך שימת דגש על שיקום, זיכרון, הנצחה, קהילתיות, שייכות וערבות הדדית. האירועים כללו בין היתר בכורות, מופעים, מפגשים ואירועי תרבות ברחובות, בחצרות, בבתים ובשטחים הציבוריים ברחבי השכונה, ופרויקטים אמנותיים שפותחו במיוחד עבור הפסטיבל - לצד סיורים, מופעים, ערבי שיח, מייצבים ומייצגים, לרבות מופעים לילדים ולנוער. הכנס השנתי של התכנית לתואר שני בלימודי תרבות: תרבות פועלת – תרבות מקיימת, סיכם את ה