חברי קבוצת ״פרוטקטיב אדג", בהם מיכל שמיר, ראשת בית הספר לאמנות במכללת ספיר, הלכו לישון השבוע במוסדות התרבות הסגורים: ספריית בית אריאלה, מוזיאון תל אביב לאמנויות, תיאטרון הקאמרי, ובית האופרה, ומפנים זרקור לענף הנמצא בסכנת התמוטטות.

בעקבות משבר הקורונה, כבר למעלה מחצי שנה שעולם התרבות כיבה את האורות והלך לישון.

למשך שלושה ימים, החל מאתמול (שני) ועד יום חמישי, 9-12 בנובמבר, בין השעות 20:00 בערב עד 8:00 בבוקר, חברי קבוצת פרוטקטיב אדג' פתחו בפרויקט שהופך את מוסדות התרבות לחללי שינה. האמנים מתארחים וישנים בשקי שינה בחללים המיותמים של תיאטרון הקאמרי, בית האופרה, ספריית בית אריאלה ומוזיאון תל-אביב.

בקבוצת פרוטקטיב אדג', השייכת לגלריית שלוש בתל אביב–יפו חברים: ראשת בית הספר לאמנות במכללת ספיר והאמנית - מיכל שמיר, האוצרת ויועצת ראש עיריית תל אביב-יפו לאמנות - רויטל בן-אשר פרץ, אמן הווידיאו - יואב כהן, והכוריאוגרף והרקדן - סהר עזימי. למהלך הנוכחי הצטרפה לקבוצה בעלת גלריית שלוש - נירה יצחקי.

במהלך ארבעת ימי הפעילות השתתפו: ראש עיריית תל אביב-יפו רון חולדאי, מנכ"לי מוסדות התרבות, השחקנית מיה דגן, השחקן רמי ברוך, הסופר יהודה אטלס, זמרת האופרה עידית זמיר, ועוד.

לדברי מיכל שמיר, ראשת בית הספר לאמנות במכללה האקדמית ספיר: "אחרי ש"כבו כל האורות" ובאמת שכבתי לבד בשק שינה הבנתי את עומק החוויה. לראות את האולם העצום מואר באורות חלשים, נוצרה תחושה של סוף העולם. חשבנו על פרויקט עוד לפני הקורונה, אך משבר הקורונה מציף סוגיית קשות לאופן שבו אנחנו כחברה מפנים משאבים של תשומת לב וכסף לאמנות, מציבה מראה לאובדן הרוח לזילות במקצועות הרוח".

צילום: אפרת מזור

סגירת מעגל

דני גבע ששיחק בסדרה 'פרשת השבוע' של רני בלייר, נכנס כעת לנעליו ויחליף אותו בתור ראש מסלול משחק בבית הספר לאמנויות הקול והמסך גבע, אשר הצטרף כמרצה לסגל בית הספר ב-2019, הוא שחקן במה ומסך ותיק ומנוסה, בוגר "בית צבי", הופיע בסרטים ובסדרות "קרוב לבית", "שנת אפס", "תיק סגור", "חדר מלחמה", "זנזורי", "החממה" ועוד רבים. זוהי סגירת מעגל עבור גבע, אשר  שיחק בסדרה 'פרשת השבוע' אותה יצר וביים רני בלייר.

ד"ר גיל בוצר פתח את הכנס הבינלאומי לחקר האימון והמנטורינג

ד"ר גיל בוצר, מרצה בכיר במחלקה לניהול המשאב האנושי, שימש דובר מרכזי בכנס הבינלאומי לחקר האימון והמנטורינג שנערך זו השנה ה-17 באוניברסיטת ,Oxford Brookes אנגליה. במסגרת הרצאתו, שפתחה את הכנס, הציג בוצר את תמונת המצב הנוכחית של חקר האימון בארגונים, באמצעות אינטגרציה של ממצאי סקירות ספרות שיטתיות ומחקרי מטא-אנליזה שפורסמו במהלך העשור האחרון. בוצר הציג מפה מקיפה של המחקר בתחום המציגה את הטריטוריות הנחקרות ביותר ומצביעה על שטחים שדורשים ביסוס נוסף או שטחים שטרם נחקרו ומסגרת מארגנת של אימון במקום העבודה המתארת את גורמי ההקשר, הקלט והתהליך  והקשר שלהם לתוצאות האימון.