חברי קבוצת ״פרוטקטיב אדג", בהם מיכל שמיר, ראשת בית הספר לאמנות במכללת ספיר, הלכו לישון השבוע במוסדות התרבות הסגורים: ספריית בית אריאלה, מוזיאון תל אביב לאמנויות, תיאטרון הקאמרי, ובית האופרה, ומפנים זרקור לענף הנמצא בסכנת התמוטטות.

בעקבות משבר הקורונה, כבר למעלה מחצי שנה שעולם התרבות כיבה את האורות והלך לישון.

למשך שלושה ימים, החל מאתמול (שני) ועד יום חמישי, 9-12 בנובמבר, בין השעות 20:00 בערב עד 8:00 בבוקר, חברי קבוצת פרוטקטיב אדג' פתחו בפרויקט שהופך את מוסדות התרבות לחללי שינה. האמנים מתארחים וישנים בשקי שינה בחללים המיותמים של תיאטרון הקאמרי, בית האופרה, ספריית בית אריאלה ומוזיאון תל-אביב.

בקבוצת פרוטקטיב אדג', השייכת לגלריית שלוש בתל אביב–יפו חברים: ראשת בית הספר לאמנות במכללת ספיר והאמנית - מיכל שמיר, האוצרת ויועצת ראש עיריית תל אביב-יפו לאמנות - רויטל בן-אשר פרץ, אמן הווידיאו - יואב כהן, והכוריאוגרף והרקדן - סהר עזימי. למהלך הנוכחי הצטרפה לקבוצה בעלת גלריית שלוש - נירה יצחקי.

במהלך ארבעת ימי הפעילות השתתפו: ראש עיריית תל אביב-יפו רון חולדאי, מנכ"לי מוסדות התרבות, השחקנית מיה דגן, השחקן רמי ברוך, הסופר יהודה אטלס, זמרת האופרה עידית זמיר, ועוד.

לדברי מיכל שמיר, ראשת בית הספר לאמנות במכללה האקדמית ספיר: "אחרי ש"כבו כל האורות" ובאמת שכבתי לבד בשק שינה הבנתי את עומק החוויה. לראות את האולם העצום מואר באורות חלשים, נוצרה תחושה של סוף העולם. חשבנו על פרויקט עוד לפני הקורונה, אך משבר הקורונה מציף סוגיית קשות לאופן שבו אנחנו כחברה מפנים משאבים של תשומת לב וכסף לאמנות, מציבה מראה לאובדן הרוח לזילות במקצועות הרוח".

צילום: אפרת מזור

אזרחוּת, אזרחים ומדינה בתקופת הקורונה ומעבר לה

ביום שישי ה-14.5.2021 יתקיים כנס מקוון של המחלקה למנהל ומדיניות ציבורית, המכללה האקדמית ספיר. הכנס "עתידה של פוליטיקה אחרת"  יעסוק באזרחות, אזרחים, ומדינה בתקופת הקורונה ומעבר לה. את הכנס ייפתחו פרופ' ניר קידר, המשנה לנשיא לעניינים אקדמיים, ד"ר יורם עידה, ראש המחלקה, וד"ר אמית אביגור-אשל מהמחלקה למנהל ומדיניות ציבורית. הרצאות כלליות: ד"ר מהא כרכבי-סבח, מהמחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, תדבר על עבודה ומשפחה בתקופת משבר הקורונה. עמית בן-צור, מנהל מכון "יסודות", ידבר על אסטרטגיה ליציאה מהמשבר הכלכלי שנוצר עקב משבר הקורונה. בהמשך, ייערכו מפגשים במסגרת קבוצות דיון מצו

מעסק קטן לסטארט-אפ ענק

מיטאפ על הבר עם יוני לוקסנברג, מנכ"ל ומייסד הסטרטאפ אלמנטור אירוע של קהילת  TechNegev: קהילת היזמות של ח"י בספיר של המכללה האקדמית ספיר והנגב המערבי ביום שלישי, 11.5 בשעה 17:00 בגרין פאב בקיבוץ ניר עם, יתקיים מיטאפ על הבר עם יוני לוקסנברג, מנכ"ל ומייסד אלמנטור - סטארט-אפ ישראלי עם מוניטין עולמי, שגרף מיליוני משתמשים וקצב הכנסות שנתי של 30 מיליון ש"ח, אלמטור מפתחת עורך ויזואלי לעיצוב ובניית אתרי אינטרנט מקצועיים בסביבת וורדפרס. המיטאפ יעסוק בהתפתחותה של תעשיית בניית אתרים, בשאלות כיצד גיוון וקבלת האחר תורמת לפיתוח עסקי בסטארט-אפים והאם יש מתכון להצלחת מיזמים טכנולוגיים.