חברי קבוצת ״פרוטקטיב אדג", בהם מיכל שמיר, ראשת בית הספר לאמנות במכללת ספיר, הלכו לישון השבוע במוסדות התרבות הסגורים: ספריית בית אריאלה, מוזיאון תל אביב לאמנויות, תיאטרון הקאמרי, ובית האופרה, ומפנים זרקור לענף הנמצא בסכנת התמוטטות.

בעקבות משבר הקורונה, כבר למעלה מחצי שנה שעולם התרבות כיבה את האורות והלך לישון.

למשך שלושה ימים, החל מאתמול (שני) ועד יום חמישי, 9-12 בנובמבר, בין השעות 20:00 בערב עד 8:00 בבוקר, חברי קבוצת פרוטקטיב אדג' פתחו בפרויקט שהופך את מוסדות התרבות לחללי שינה. האמנים מתארחים וישנים בשקי שינה בחללים המיותמים של תיאטרון הקאמרי, בית האופרה, ספריית בית אריאלה ומוזיאון תל-אביב.

בקבוצת פרוטקטיב אדג', השייכת לגלריית שלוש בתל אביב–יפו חברים: ראשת בית הספר לאמנות במכללת ספיר והאמנית - מיכל שמיר, האוצרת ויועצת ראש עיריית תל אביב-יפו לאמנות - רויטל בן-אשר פרץ, אמן הווידיאו - יואב כהן, והכוריאוגרף והרקדן - סהר עזימי. למהלך הנוכחי הצטרפה לקבוצה בעלת גלריית שלוש - נירה יצחקי.

במהלך ארבעת ימי הפעילות השתתפו: ראש עיריית תל אביב-יפו רון חולדאי, מנכ"לי מוסדות התרבות, השחקנית מיה דגן, השחקן רמי ברוך, הסופר יהודה אטלס, זמרת האופרה עידית זמיר, ועוד.

לדברי מיכל שמיר, ראשת בית הספר לאמנות במכללה האקדמית ספיר: "אחרי ש"כבו כל האורות" ובאמת שכבתי לבד בשק שינה הבנתי את עומק החוויה. לראות את האולם העצום מואר באורות חלשים, נוצרה תחושה של סוף העולם. חשבנו על פרויקט עוד לפני הקורונה, אך משבר הקורונה מציף סוגיית קשות לאופן שבו אנחנו כחברה מפנים משאבים של תשומת לב וכסף לאמנות, מציבה מראה לאובדן הרוח לזילות במקצועות הרוח".

צילום: אפרת מזור

More News

עו"ד גלעד שר, על חוויותיו במלחמת יום הכיפורים

לקחי מלחמת יום הכיפורים עיצבו במידה רבה את דרכו של עו"ד גלעד שר, יו"ר הוועד המנהל של המכללה האקדמית ספיר, הן בצה"ל כאלוף משנה במילואים, כמפקד חטיבה משוריינת וכסגן מפקד אוגדה, והן כאזרח בשדה המדיני. בשיחה עם שלמה רז בפודקאסט "רשת עושים היסטוריה", משתף שר מחוויותיו במלחמת יום הכיפורים כתותחן טנק בגדוד 46 בחטיבה 401, אחת מחטיבות השיריון הסדירות שהיו אז בסיני: הוא נטל חלק בקרבות הבלימה ובניסיונות להגיע אל המעוזים המכותרים ע"י הצבא המצרי, והשתתף בקרבות שנכנסו למורשת הקרב של צה"ל - בהם גם המארב בוואדי מבעוק שהכריע במידה לא מבוטלת את הצבא המצרי ואת גורל המערכה בדרום.

כלכלה מצטיינת

הסטודנטים במחלקה לכלכלה וחשבונאות במכללה האקדמית ספיר בראש טבלת שיעור מסיימי הבחינה בחשבונאות פיננסית מתקדמת. מנתוני מועצת רואי החשבון שפורסמו באחרונה, עולה כי 87% מהסטודנטים מהמחלקה לכלכלה במכללה האקדמית ספיר עברו את הבחינה בחשבונאות פיננסית מתקדמת במועד סתיו 2020, שיעור המעבר של המכללה האקדמית ספיר הוא הגבוה מבין כל מוסדות הלימוד בישראל. נתון זה מציב את המכללה האקדמית ספיר בראש טבלת עוברי הבחינה האימתנית מבין כלל המוסדות האקדמיים בארץ. מתוך 15 סטודנטים, 14 מהם ניגשו לבחינה בפעם הראשונה ועברו את הבחינה 13 סטודנטים.