המחלקה למנהל ומדיניות ציבורית בשיתוף עם המחלקה ללימודי תרבות באוניברסיטת ברמן בגרמניה והמרכז החינוכי ברדבק זכו בפרס שמעון פרס מטעם משרד החוץ הגרמני וקרן פורום העתיד גרמניה ישראל

לאחרונה, המחלקה למנהל ומדיניות ציבורית בשיתוף עם המחלקה ללימודי תרבות באוניברסיטת ברמן בגרמניה והמרכז החינוכי ברדבק שנמצא בקרבת העיר ברמן זכתה בפרס שמעון פרס מטעם משרד החוץ הגרמני וקרן פורום העתיד גרמניה ישראל.

הטקס, שהיה אמור להתקיים בברלין ב-8.9, התקיים במועדו במתכונת דיגיטלית כיאה לתקופה, ושודר בפייסבוק בשידור ישיר.

הפרס הוענק לפרויקט זה על תכנית משותפת המתקיימת זו השנה השביעית. במסגרת התוכנית נפגשים סטודנטים מהמחלקה למנהל ומדיניות ציבורית במכללת ספיר עם סטודנטים ללימודי תרבות באוניברסיטת ברמן לשבועיים מרוכזים של למידה וסיורים בגרמניה ובישראל. התוכנית המשותפת מתמקדת בסוגיות של הכלה והדרה כמדיניות במבט השוואתי בין שתי המדינות ומאפשרת לסטודנטים הישראלים והגרמנים להעמיק בשאלות של מדיניות וחברה.

ד"ר מולי בנטמן
ד"ר אורי לב

הפרויקט המשותף מובל מן הצד הישראלי על ידי ד"ר מולי בנטמן מהמחלקה למנהל ומדיניות ציבורית במכללה האקדמית ספיר וד"ר אורי לב, ראש המחלקה היוצא. על פי ד"ר בנטמן התוכנית מאפשרת למשתתפים להתבונן מקרוב על תהליכי מדיניות ולהיחשף לאופן בו הם משפיעים ומעצבים את המציאות הפוליטית והחברתית בכל אחת מן המדינות.

הביקור של הקבוצה המעורבת ב"חצרות האחוריות" של החברה מחייבת את המשתתפים להתנער מן הדעות הקדומות, הקלישאות והתשובות המוכנות מראש. במסגרת המפגשים הללו עוסקים המפגשים בשאלות של שילוב והדרה בשלל נושאים חברתיים אקטואליים, כגון הגירה, אסלאם, אנשים עם מוגבלויות, הקהילה הלהטב"ית, מבקשי מקלט, הקהילה הבדואית ויחסי מרכז ופריפריה.

פרס שמעון פרס מוענק מדי שנה מתוך אחריות לידידות המיוחדת בין שתי המדינות ומציין מדי שנה מנהיגֹוֹת ומנהיגים ונשות ואנשי מקצוע מגרמניה ומישראל, שהרימו תרומה מיוחדת לעיצוב יחסי ישראל-גרמניה. במשך עשרות שנים פעל שמעון פרס (2016-1923), נשיאה לשעבר של מדינת ישראל וחתן פרס נובל לשלום, למען חיזוק יחסי ישראל-גרמניה. בנאום שנשא בפני הפרלמנט הגרמני בשנת 2010 הוא הדגיש את הידידות הייחודית בין גרמניה לבין ישראל.

כפי שהודיע נשיא גרמניה שטיינמאייר בנאומו בירושלים במאי 2017, משרד החוץ הגרמני החליט לתקצב פרס מיוחד לזכרו של שמעון פרס ופועלו. את הפרס השנתי בסך פעמיים 10,000 אירו מעניק משרד החוץ הגרמני בשיתוף עם קרן פורום העתיד גרמניה-ישראל. הפרס מוענק מתוך אחריות לידידות המיוחדת בין שתי המדינות ומציין מדי שנה מנהיגֹוֹת ומנהיגים ונשות ואנשי מקצוע מגרמניה ומישראל, שהרימו תרומה מיוחדת לעיצוב יחסי ישראל-גרמניה.

סגירת מעגל

דני גבע ששיחק בסדרה 'פרשת השבוע' של רני בלייר, נכנס כעת לנעליו ויחליף אותו בתור ראש מסלול משחק בבית הספר לאמנויות הקול והמסך גבע, אשר הצטרף כמרצה לסגל בית הספר ב-2019, הוא שחקן במה ומסך ותיק ומנוסה, בוגר "בית צבי", הופיע בסרטים ובסדרות "קרוב לבית", "שנת אפס", "תיק סגור", "חדר מלחמה", "זנזורי", "החממה" ועוד רבים. זוהי סגירת מעגל עבור גבע, אשר  שיחק בסדרה 'פרשת השבוע' אותה יצר וביים רני בלייר.

ד"ר גיל בוצר פתח את הכנס הבינלאומי לחקר האימון והמנטורינג

ד"ר גיל בוצר, מרצה בכיר במחלקה לניהול המשאב האנושי, שימש דובר מרכזי בכנס הבינלאומי לחקר האימון והמנטורינג שנערך זו השנה ה-17 באוניברסיטת ,Oxford Brookes אנגליה. במסגרת הרצאתו, שפתחה את הכנס, הציג בוצר את תמונת המצב הנוכחית של חקר האימון בארגונים, באמצעות אינטגרציה של ממצאי סקירות ספרות שיטתיות ומחקרי מטא-אנליזה שפורסמו במהלך העשור האחרון. בוצר הציג מפה מקיפה של המחקר בתחום המציגה את הטריטוריות הנחקרות ביותר ומצביעה על שטחים שדורשים ביסוס נוסף או שטחים שטרם נחקרו ומסגרת מארגנת של אימון במקום העבודה המתארת את גורמי ההקשר, הקלט והתהליך  והקשר שלהם לתוצאות האימון.