המחלקה למנהל ומדיניות ציבורית בשיתוף עם המחלקה ללימודי תרבות באוניברסיטת ברמן בגרמניה והמרכז החינוכי ברדבק זכו בפרס שמעון פרס מטעם משרד החוץ הגרמני וקרן פורום העתיד גרמניה ישראל

לאחרונה, המחלקה למנהל ומדיניות ציבורית בשיתוף עם המחלקה ללימודי תרבות באוניברסיטת ברמן בגרמניה והמרכז החינוכי ברדבק שנמצא בקרבת העיר ברמן זכתה בפרס שמעון פרס מטעם משרד החוץ הגרמני וקרן פורום העתיד גרמניה ישראל.

הטקס, שהיה אמור להתקיים בברלין ב-8.9, התקיים במועדו במתכונת דיגיטלית כיאה לתקופה, ושודר בפייסבוק בשידור ישיר.

הפרס הוענק לפרויקט זה על תכנית משותפת המתקיימת זו השנה השביעית. במסגרת התוכנית נפגשים סטודנטים מהמחלקה למנהל ומדיניות ציבורית במכללת ספיר עם סטודנטים ללימודי תרבות באוניברסיטת ברמן לשבועיים מרוכזים של למידה וסיורים בגרמניה ובישראל. התוכנית המשותפת מתמקדת בסוגיות של הכלה והדרה כמדיניות במבט השוואתי בין שתי המדינות ומאפשרת לסטודנטים הישראלים והגרמנים להעמיק בשאלות של מדיניות וחברה.

ד"ר מולי בנטמן
ד"ר אורי לב

הפרויקט המשותף מובל מן הצד הישראלי על ידי ד"ר מולי בנטמן מהמחלקה למנהל ומדיניות ציבורית במכללה האקדמית ספיר וד"ר אורי לב, ראש המחלקה היוצא. על פי ד"ר בנטמן התוכנית מאפשרת למשתתפים להתבונן מקרוב על תהליכי מדיניות ולהיחשף לאופן בו הם משפיעים ומעצבים את המציאות הפוליטית והחברתית בכל אחת מן המדינות.

הביקור של הקבוצה המעורבת ב"חצרות האחוריות" של החברה מחייבת את המשתתפים להתנער מן הדעות הקדומות, הקלישאות והתשובות המוכנות מראש. במסגרת המפגשים הללו עוסקים המפגשים בשאלות של שילוב והדרה בשלל נושאים חברתיים אקטואליים, כגון הגירה, אסלאם, אנשים עם מוגבלויות, הקהילה הלהטב"ית, מבקשי מקלט, הקהילה הבדואית ויחסי מרכז ופריפריה.

פרס שמעון פרס מוענק מדי שנה מתוך אחריות לידידות המיוחדת בין שתי המדינות ומציין מדי שנה מנהיגֹוֹת ומנהיגים ונשות ואנשי מקצוע מגרמניה ומישראל, שהרימו תרומה מיוחדת לעיצוב יחסי ישראל-גרמניה. במשך עשרות שנים פעל שמעון פרס (2016-1923), נשיאה לשעבר של מדינת ישראל וחתן פרס נובל לשלום, למען חיזוק יחסי ישראל-גרמניה. בנאום שנשא בפני הפרלמנט הגרמני בשנת 2010 הוא הדגיש את הידידות הייחודית בין גרמניה לבין ישראל.

כפי שהודיע נשיא גרמניה שטיינמאייר בנאומו בירושלים במאי 2017, משרד החוץ הגרמני החליט לתקצב פרס מיוחד לזכרו של שמעון פרס ופועלו. את הפרס השנתי בסך פעמיים 10,000 אירו מעניק משרד החוץ הגרמני בשיתוף עם קרן פורום העתיד גרמניה-ישראל. הפרס מוענק מתוך אחריות לידידות המיוחדת בין שתי המדינות ומציין מדי שנה מנהיגֹוֹת ומנהיגים ונשות ואנשי מקצוע מגרמניה ומישראל, שהרימו תרומה מיוחדת לעיצוב יחסי ישראל-גרמניה.

אזרחוּת, אזרחים ומדינה בתקופת הקורונה ומעבר לה

ביום שישי ה-14.5.2021 יתקיים כנס מקוון של המחלקה למנהל ומדיניות ציבורית, המכללה האקדמית ספיר. הכנס "עתידה של פוליטיקה אחרת"  יעסוק באזרחות, אזרחים, ומדינה בתקופת הקורונה ומעבר לה. את הכנס ייפתחו פרופ' ניר קידר, המשנה לנשיא לעניינים אקדמיים, ד"ר יורם עידה, ראש המחלקה, וד"ר אמית אביגור-אשל מהמחלקה למנהל ומדיניות ציבורית. הרצאות כלליות: ד"ר מהא כרכבי-סבח, מהמחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, תדבר על עבודה ומשפחה בתקופת משבר הקורונה. עמית בן-צור, מנהל מכון "יסודות", ידבר על אסטרטגיה ליציאה מהמשבר הכלכלי שנוצר עקב משבר הקורונה. בהמשך, ייערכו מפגשים במסגרת קבוצות דיון מצו

מעסק קטן לסטארט-אפ ענק

מיטאפ על הבר עם יוני לוקסנברג, מנכ"ל ומייסד הסטרטאפ אלמנטור אירוע של קהילת  TechNegev: קהילת היזמות של ח"י בספיר של המכללה האקדמית ספיר והנגב המערבי ביום שלישי, 11.5 בשעה 17:00 בגרין פאב בקיבוץ ניר עם, יתקיים מיטאפ על הבר עם יוני לוקסנברג, מנכ"ל ומייסד אלמנטור - סטארט-אפ ישראלי עם מוניטין עולמי, שגרף מיליוני משתמשים וקצב הכנסות שנתי של 30 מיליון ש"ח, אלמטור מפתחת עורך ויזואלי לעיצוב ובניית אתרי אינטרנט מקצועיים בסביבת וורדפרס. המיטאפ יעסוק בהתפתחותה של תעשיית בניית אתרים, בשאלות כיצד גיוון וקבלת האחר תורמת לפיתוח עסקי בסטארט-אפים והאם יש מתכון להצלחת מיזמים טכנולוגיים.