המחלקה למנהל ומדיניות ציבורית בשיתוף עם המחלקה ללימודי תרבות באוניברסיטת ברמן בגרמניה והמרכז החינוכי ברדבק זכו בפרס שמעון פרס מטעם משרד החוץ הגרמני וקרן פורום העתיד גרמניה ישראל

לאחרונה, המחלקה למנהל ומדיניות ציבורית בשיתוף עם המחלקה ללימודי תרבות באוניברסיטת ברמן בגרמניה והמרכז החינוכי ברדבק שנמצא בקרבת העיר ברמן זכתה בפרס שמעון פרס מטעם משרד החוץ הגרמני וקרן פורום העתיד גרמניה ישראל.

הטקס, שהיה אמור להתקיים בברלין ב-8.9, התקיים במועדו במתכונת דיגיטלית כיאה לתקופה, ושודר בפייסבוק בשידור ישיר.

הפרס הוענק לפרויקט זה על תכנית משותפת המתקיימת זו השנה השביעית. במסגרת התוכנית נפגשים סטודנטים מהמחלקה למנהל ומדיניות ציבורית במכללת ספיר עם סטודנטים ללימודי תרבות באוניברסיטת ברמן לשבועיים מרוכזים של למידה וסיורים בגרמניה ובישראל. התוכנית המשותפת מתמקדת בסוגיות של הכלה והדרה כמדיניות במבט השוואתי בין שתי המדינות ומאפשרת לסטודנטים הישראלים והגרמנים להעמיק בשאלות של מדיניות וחברה.

ד"ר מולי בנטמן
ד"ר אורי לב

הפרויקט המשותף מובל מן הצד הישראלי על ידי ד"ר מולי בנטמן מהמחלקה למנהל ומדיניות ציבורית במכללה האקדמית ספיר וד"ר אורי לב, ראש המחלקה היוצא. על פי ד"ר בנטמן התוכנית מאפשרת למשתתפים להתבונן מקרוב על תהליכי מדיניות ולהיחשף לאופן בו הם משפיעים ומעצבים את המציאות הפוליטית והחברתית בכל אחת מן המדינות.

הביקור של הקבוצה המעורבת ב"חצרות האחוריות" של החברה מחייבת את המשתתפים להתנער מן הדעות הקדומות, הקלישאות והתשובות המוכנות מראש. במסגרת המפגשים הללו עוסקים המפגשים בשאלות של שילוב והדרה בשלל נושאים חברתיים אקטואליים, כגון הגירה, אסלאם, אנשים עם מוגבלויות, הקהילה הלהטב"ית, מבקשי מקלט, הקהילה הבדואית ויחסי מרכז ופריפריה.

פרס שמעון פרס מוענק מדי שנה מתוך אחריות לידידות המיוחדת בין שתי המדינות ומציין מדי שנה מנהיגֹוֹת ומנהיגים ונשות ואנשי מקצוע מגרמניה ומישראל, שהרימו תרומה מיוחדת לעיצוב יחסי ישראל-גרמניה. במשך עשרות שנים פעל שמעון פרס (2016-1923), נשיאה לשעבר של מדינת ישראל וחתן פרס נובל לשלום, למען חיזוק יחסי ישראל-גרמניה. בנאום שנשא בפני הפרלמנט הגרמני בשנת 2010 הוא הדגיש את הידידות הייחודית בין גרמניה לבין ישראל.

כפי שהודיע נשיא גרמניה שטיינמאייר בנאומו בירושלים במאי 2017, משרד החוץ הגרמני החליט לתקצב פרס מיוחד לזכרו של שמעון פרס ופועלו. את הפרס השנתי בסך פעמיים 10,000 אירו מעניק משרד החוץ הגרמני בשיתוף עם קרן פורום העתיד גרמניה-ישראל. הפרס מוענק מתוך אחריות לידידות המיוחדת בין שתי המדינות ומציין מדי שנה מנהיגֹוֹת ומנהיגים ונשות ואנשי מקצוע מגרמניה ומישראל, שהרימו תרומה מיוחדת לעיצוב יחסי ישראל-גרמניה.

More News

עו"ד גלעד שר, על חוויותיו במלחמת יום הכיפורים

לקחי מלחמת יום הכיפורים עיצבו במידה רבה את דרכו של עו"ד גלעד שר, יו"ר הוועד המנהל של המכללה האקדמית ספיר, הן בצה"ל כאלוף משנה במילואים, כמפקד חטיבה משוריינת וכסגן מפקד אוגדה, והן כאזרח בשדה המדיני. בשיחה עם שלמה רז בפודקאסט "רשת עושים היסטוריה", משתף שר מחוויותיו במלחמת יום הכיפורים כתותחן טנק בגדוד 46 בחטיבה 401, אחת מחטיבות השיריון הסדירות שהיו אז בסיני: הוא נטל חלק בקרבות הבלימה ובניסיונות להגיע אל המעוזים המכותרים ע"י הצבא המצרי, והשתתף בקרבות שנכנסו למורשת הקרב של צה"ל - בהם גם המארב בוואדי מבעוק שהכריע במידה לא מבוטלת את הצבא המצרי ואת גורל המערכה בדרום.

כלכלה מצטיינת

הסטודנטים במחלקה לכלכלה וחשבונאות במכללה האקדמית ספיר בראש טבלת שיעור מסיימי הבחינה בחשבונאות פיננסית מתקדמת. מנתוני מועצת רואי החשבון שפורסמו באחרונה, עולה כי 87% מהסטודנטים מהמחלקה לכלכלה במכללה האקדמית ספיר עברו את הבחינה בחשבונאות פיננסית מתקדמת במועד סתיו 2020, שיעור המעבר של המכללה האקדמית ספיר הוא הגבוה מבין כל מוסדות הלימוד בישראל. נתון זה מציב את המכללה האקדמית ספיר בראש טבלת עוברי הבחינה האימתנית מבין כלל המוסדות האקדמיים בארץ. מתוך 15 סטודנטים, 14 מהם ניגשו לבחינה בפעם הראשונה ועברו את הבחינה 13 סטודנטים.