כנס וירטואלי של מרכז החדשנות והיזמות שבמכללה האקדמית ספיר ועמותת 'יוזמות עתיד'

לראשונה הוצגו ממצאים ראשונים להתמודדות היזמים בדרום עם משבר הקורונה

יותר מ-28,000 עסקים נסגרו מתחילת השנה, התחזיות מצביעות שעד סופה של השנה למעלה מ-80,000 עסקים יסגרו. 82% מהעסקים שנסגרו הם עסקים קטנים.

ביום ד' האחרון התקיים כנס וירטואלי של המכללה האקדמית ספיר, מרכז היזמות והחדשנות 'ח"י בספיר' ועמותת יוזמות עתיד במטרה לצמצם את מספר העסקים שיסגרו עד סוף השנה, בהשתתפות עשרות אנשי מקצוע בתחום היזמות ובעלי עסקים מהדרום.

ד"ר אוהד שקד, ראש ההתמחות לשיווק טכנולוגיות, מידע ותקשורת במחלקה לשיווק טכנולוגי במכללת ספיר הציג לראשונה ממצאים ראשונים להתמודדות היזמים בדרום עם משבר הקורונה כתוצאה ממחקר המובל על ידו, בשיתוף עם חוקרים מהמחלקה לשיווק טכנולוגי והמכללה לכלכלה של מכללת ספיר.

לאחר מכן, המשתתפים בכנס חולקו לשולחנות חשיבה בנושאים שונים בזום, בהם חיזוק היזמות בקרב נשים, חיזוק התמיכה הקהילתית, חיזוק הכלים הניהוליים והתמיכה המקצועית של העסק הקטן, עידוד החשיבה היזמית בפריפריה ועוד, לחשיבה וייזום פתרונות למקבלי החלטות. לאחר מכן הוצגו פתרונות ומיזמים שיעזרו לבעלי עסקים לצלוח את משבר.

כל ההמלצות שגובשו בכנס יועברו לקבינט הקורונה ומל"ל.

ניסים בר-אל, יו"ר ומייסד עמותת 'יוזמות עתיד': הכוח המניע של כלכלה בעולם בכלל ובישראל בפרט הם העסקים הקטנים והזעירים. היעילות והתפקוד של המשק נמדד על פי היעילות של העסקים הקטנים ולכן יש חשיבות אדירה לעסקים אלו.  הקורונה ככל הנראה לא תיעלם בקרוב, על היזמים להיערך בצורה מבוססת ולחשוב מחוץ לקופסא ומחוץ לנורמה הרגילה בה עובדים כיום. כל עולם העסקים הקטנים והזעירים מתמודד עם תקופה מאתגרת ומי שיבין שצריך להתמודד עם התקופה באופן עצמאי ונכון, מובטחת לו הצלחה ורווחה. על היזמים לא לבנות על הממשלה ועל סיוע, אלא לבנות על עצמם."

תערוכת אמנות "שיניים שחורות"

תערוכה חדשה של האמנית טל שושן ביום שלישי, 1.12.2020 תפתח בגלריית בית הספר לאמנות במכללה האקדמית ספיר תערוכה חדשה "שיניים שחורות" של האמנית טל שושן. אוצרת התערוכה: מיכל שמיר, ראש בית הספר לאמנות במכללה האקדמית ספיר. בשעה 14:00 יתקיים שיח גלריה עם אמנית טל שושן. בתערוכה, העולם אותו שושן יוצרת ומציבה לנו בחלל מזכיר חדר של אלכימאי שעלה על גדותיו או מאורה של מכשפה שיצאה משליטה.  יצורים חצי אורגנים חצי מלאכותיים. צורות  וגטטיביות שגידלו מוטציות והסתבכו סביב עצמן. אברים פנימיים חסרי תכלית ותפקוד.

פרס התרומה לאמנות הקולנוע

רני בלייר זכה בפרס התרומה לאמנות הקולנוע לשנת 2020 בפסטיבל הבינלאומי לקולנוע NOIDA ה-13 בהודו ראש התכנית לתואר ראשון בביה"ס לאמנויות הקול והמסך, במכללה האקדמית ספיר, התסריטאי, הבמאי והשחקן, רני בלייר, זכה בפרס התרומה לאמנות הקולנוע לשנת 2020 בפסטיבל הבינלאומי לקולנוע NOIDA בהודו. הפרס יוגש במסגרת הפסטיבל הבינלאומי לקולנוע  שיתקיים בפעם ה-13 באופן וירטואלי בין 26-28 לנובמבר, אשר מאורגן על ידי לשכת התקשורת הבינלאומית ואולפני מרוואה.   הזכייה בפרס היא בעקבות סיור של בלייר ופרופ' סמי שלום שטרית, ראש בית הספר לאמנויות הקול והמסך בספיר, להודו לפני שלוש שנים,  במסגרתו ביקרו בשלושה בתי ספר למשחק ונפ