כנס וירטואלי של מרכז החדשנות והיזמות שבמכללה האקדמית ספיר ועמותת 'יוזמות עתיד'

לראשונה הוצגו ממצאים ראשונים להתמודדות היזמים בדרום עם משבר הקורונה

יותר מ-28,000 עסקים נסגרו מתחילת השנה, התחזיות מצביעות שעד סופה של השנה למעלה מ-80,000 עסקים יסגרו. 82% מהעסקים שנסגרו הם עסקים קטנים.

ביום ד' האחרון התקיים כנס וירטואלי של המכללה האקדמית ספיר, מרכז היזמות והחדשנות 'ח"י בספיר' ועמותת יוזמות עתיד במטרה לצמצם את מספר העסקים שיסגרו עד סוף השנה, בהשתתפות עשרות אנשי מקצוע בתחום היזמות ובעלי עסקים מהדרום.

ד"ר אוהד שקד, ראש ההתמחות לשיווק טכנולוגיות, מידע ותקשורת במחלקה לשיווק טכנולוגי במכללת ספיר הציג לראשונה ממצאים ראשונים להתמודדות היזמים בדרום עם משבר הקורונה כתוצאה ממחקר המובל על ידו, בשיתוף עם חוקרים מהמחלקה לשיווק טכנולוגי והמכללה לכלכלה של מכללת ספיר.

לאחר מכן, המשתתפים בכנס חולקו לשולחנות חשיבה בנושאים שונים בזום, בהם חיזוק היזמות בקרב נשים, חיזוק התמיכה הקהילתית, חיזוק הכלים הניהוליים והתמיכה המקצועית של העסק הקטן, עידוד החשיבה היזמית בפריפריה ועוד, לחשיבה וייזום פתרונות למקבלי החלטות. לאחר מכן הוצגו פתרונות ומיזמים שיעזרו לבעלי עסקים לצלוח את משבר.

כל ההמלצות שגובשו בכנס יועברו לקבינט הקורונה ומל"ל.

ניסים בר-אל, יו"ר ומייסד עמותת 'יוזמות עתיד': הכוח המניע של כלכלה בעולם בכלל ובישראל בפרט הם העסקים הקטנים והזעירים. היעילות והתפקוד של המשק נמדד על פי היעילות של העסקים הקטנים ולכן יש חשיבות אדירה לעסקים אלו.  הקורונה ככל הנראה לא תיעלם בקרוב, על היזמים להיערך בצורה מבוססת ולחשוב מחוץ לקופסא ומחוץ לנורמה הרגילה בה עובדים כיום. כל עולם העסקים הקטנים והזעירים מתמודד עם תקופה מאתגרת ומי שיבין שצריך להתמודד עם התקופה באופן עצמאי ונכון, מובטחת לו הצלחה ורווחה. על היזמים לא לבנות על הממשלה ועל סיוע, אלא לבנות על עצמם."

More News

מצוינות אקדמית

שני מינויים מעוררי גאווה הוכרזו לאחרונה במכללה האקדמית ספיר. אורית נוטמן שורץ, פרופ' חבר במחלקה לעבודה סוציאלית במכללת ספיר מונתה על ידי המועצה להשכלה גבוהה לפרופ' מן המניין ועינת לחובר מרצה בכירה במחלקה לתקשורת מונתה על ידי המועצה להשכלה גבוהה לפרופ' חבר. פרופ' אורית נוטמן שורץ סיפרה בהמשך למינוי: "בשנת 2003, לאחר קבלת תואר דוקטור בעבודה סוציאלית, הוזמנתי להקים את בית הספר לעבודה סוציאלית במכללת ספיר וכיהנתי כראשת בית הספר בעשור הראשון לקיומו.

גברים נעלמים

חדש על המדף: גברים נעלמים עגונות במרחב האשכנזי 1850-1648 ספר חדש לד"ר נועה ששר, מרצה במחלקה לתרבות- יצירה והפקה גברים נעלמים מגולל את סיפוריהן של נשים עגונות שחיו במרחב האשכנזי (מרכז אירופה ומזרחה) בשנים 1850-1648. הוא מתאר את הנסיבות הקשות שבהן הפכו לעגונות ופורשׂ לעיני הקוראים את הדרמה האנושית וההלכתית של העיסוק בהתרתן מכבלי העיגון. באמצעות בחינה מקיפה של מגוון מקורות – פנקסי קהילות ובתי דין, ספרי שאלות ותשובות, מכתבים ועוד – נועה ששר קוראת תיגר על התפיסה הנפוצה כאילו פוסקים לאורך הדורות עשו ככל יכולתם להתיר עגונות ולמזער את סבלן.