שני סרטים אנימציה מבית הספר לאמנויות הקול והמסך, התקבלו לאחרונה לפסטיבלים מוערכים בעולם.

סרט האנימציה התיעודית הקצר "לא כוחות" התקבל לשני פסטיבלים, שיתקיימו במתכונת און ליין בחודש נובמבר: פסטיבל Aesthetica בבריטניה ופסטיבל St. Luis International fil festival בארצות הברית.

"לא כוחות" נוצר במסגרת פרויקט כיתתי של שנה ב' במסלול אנימציה, בהמשך למסורת רבת שנים במסלול של יצירת אנימציה תיעודית חברתית בועטת. הסרט מבוסס על עדויות, וידויים וראיונות עם אנשים, בעיקר בני נוער, שעברו התעללות קשה. כמה מהם נפגעו ברשת, אחרים פנו אליה לעזרה. יוצרי הסרט: שחר קרוב; ניצן ויינר, זיוה יעקובוביץ', סהר חבני, ניצן פז, תמר חצרוני.

פריים מהסרט לא כוחות

סרט האנימציה הקצרצר "שיירים" התקבל לפסטיבל הסטודנטים במינכן, שיתקיים גם הוא במתכונת און ליין.

הסרט בן 3 דק' של סטודנטים שנה ג' במסלול אנימציה, מתאר עולם אפוקליפטי, בו אדם אחד בעולם, שבו לא נשאר כמעט שום דבר חי, מנסה להיאחז במה שנותר. יוצרי הסרט: רותם עזרא ויונתן דומוש.

פריים מהסרט שיירים

מיה לוי, מצטיינת מל"ג על מעורבות חברתית

מיה לוי, בוגרת טריה של בית הספר לעבודה סוציאלית בספיר, מצטיינת המועצה להשכלה גבוהה על התנדבות ופעולה למען הקהילה והפגנת מעורבות חברתית יוצאת דופן. זה למעלה משלוש שנים שמיה פעילה חברתית ובשנתיים האחרונות פעילה בפרויקט "נגב מודע ופעיל - קהילות מתחברות". במסגרת התוכנית, הסטודנטים מקדמים זכויות חברתיות בקרב אוכלוסיות קצה. במהלך שנות התנדבותה, סייעה מיה לתושבים רבים לקדם את זכויותיהם ולהתארגן יחד כקהילה לשינוי חברתי אזורי. היא יצרה קשר עם קהילת בני המנשה, גייסה מתנדבות מהקהילה שעסקו במיפוי סוגיות בתחום החינוך והתארגנו לקידום זכויות בנושא זה.

עו"ד גלעד שר, על חוויותיו במלחמת יום הכיפורים

לקחי מלחמת יום הכיפורים עיצבו במידה רבה את דרכו של עו"ד גלעד שר, יו"ר הוועד המנהל של המכללה האקדמית ספיר, הן בצה"ל כאלוף משנה במילואים, כמפקד חטיבה משוריינת וכסגן מפקד אוגדה, והן כאזרח בשדה המדיני. בשיחה עם שלמה רז בפודקאסט "רשת עושים היסטוריה", משתף שר מחוויותיו במלחמת יום הכיפורים כתותחן טנק בגדוד 46 בחטיבה 401, אחת מחטיבות השיריון הסדירות שהיו אז בסיני: הוא נטל חלק בקרבות הבלימה ובניסיונות להגיע אל המעוזים המכותרים ע"י הצבא המצרי, והשתתף בקרבות שנכנסו למורשת הקרב של צה"ל - בהם גם המארב בוואדי מבעוק שהכריע במידה לא מבוטלת את הצבא המצרי ואת גורל המערכה בדרום.