לאחר עבודה מרובה על הפרויקטים, ביום ראשון התקיים הכנס במתכונת וירטואלית ובמהלכו הוצגו 22 פרויקטים מעוררי השראה!

ברכות לזוכים:
מקום ראשון: אחמד טלאלקה והואשלה ואסילה
STL - מערכת חכמה לניהול רמזור באופן יעיל, ע"י ביצוע חיזויים, והפחתה של משמעותית של זמני ההמתנה ברמזור.

מקום שני: אנה פיליפוב ואורית הרצוג
מערכת לזיהוי צמחים ומצבם הבריאותי באמצעות עיבוד תמונה.

מקום שלישי: יובל לסרי ואלכסיי  קליושניקוב
מערכת מבוססת למידת מכונה לזיהוי ודיווח אוטומטי על תאונות דרכים.

תמונה מתוך פרויקט גמר מדעי המחשב

ד"ר נורית גל-עוז, ראשת המחלקה למדעי המחשב: "פרויקט הגמר הציב בפני הסטודנטים אתגרים רבים הקשורים לא רק ביצירתיות וביכולת לתכנת, אלא גם ביכולת הלמידה העצמית שלהם, ביכולת לתכנן, להציב מטרות, לעמוד ביעדים, ולהסתגל לשינויים ולמצבים בלתי צפויים. אבל לבלתי צפוי הזה אף אחד מאתנו לא התכונן. בכנס הזה, שקרה בתקופה שתיזכר לעד כמשבר הקורונה שטרף לכולם את הקלפים, אנחנו קודם כל מורידים בפני הסטודנטים את הכובע ואומרים כל הכבוד. אנחנו יודעים שהתקופה היתה מורכבת בכל היבט אפשרי: אישי, משפחתי, כלכלי, לימודי, אבל הפרויקטים המוצלחים אומרים שהסטודנטים עמדו באתגר"

לרשימת המיזמים המלאה, ניתן להתרשם מהגיוון והמקוריות בבחירת הנושאים לפיתוח

מתוך פרויקט גמר מדעי המחשב 2020

המחלקה למדעי המחשב במכללה האקדמית ספיר, בראשותה של ד"ר נורית גלעוז, מציעה תכנית לימודים, המשלבת תאוריה של נושאי הליבה במדעי המחשב לצד קורסים שימושיים וקשר לתעשיית התוכנה הישראלית. תכנית הלימודים מתעדכנת בהתמדה עם הטכנולוגיה המתפתחת, תוך שמירה קפדנית על איזון בין דרישות הבסיס המדעיות, הידע הטכנולוגי והמודעות למגמות החדשות בתעשייה. התכנית מקנה לבוגריה הכשרה המאפשרת השתלבות וקידום בתעשיית התוכנה, או לחילופין להמשיך לתארים מתקדמים.

פרויקט גמר מדעי המחשב 2020

השקת מגזין מעמול 11

השבוע הושק גיליון 11 של המגזין ״מעמול״, על מרפסת הגג הנפלאה של תיאטרון הסימטה ביפו, על רקע הים והשחפים. היה חשמל של התרגשות באוויר. מעמול הוא מגזין תרבות היוצא לאור כל שנה, פרי עבודה של צוות סטודנטים במחלקה לתרבות - יצירה והפקה במכללת ספיר, שהיו במשך שנה הכותבים, העורכים, המשכתבים והצלמים של החוברת, ותיפקדו כמערכת מגזין לכל דבר. הסטודנטים במסגרת סדנת "מגזין תרבות" בהנחייתם של בני ציפר ואסף סעדון כותבים ומפיקים את המגזין במהלך שנת הלימודים השנייה שלהם במסגרת התואר הראשון. המגזין הפעם עשיר ועבה ומרגש במיוחד, כיוון שנוצר בתקופה הקשה של משבר הקורונה.

דנה רכטמן מונתה למנהלת האגף לפיתוח משאבים וקשרי חוץ

"אני גאה להצטרף למכללה האקדמית ספיר, שמגשימה את הסיפור הציוני. ספיר היא ישראל כמו שכולנו רוצים לראותה. אפעל לקרב את הקהילה הישראלית למכללה ולתרום לפיתוחה".   לרכטמן ניסיון רב שנים בקשרי חוץ ובפיתוח משאבים באקדמיה. קודם לכן, היא שימשה כסמנכ"לית אגודת ידידי אוניברסיטת תל אביב. היא בעלת תואר ראשון ביחסים בינ"ל ובשפה וספרות צרפתית באוניברסיטה העברית, ובעלת תואר שני בתקשורת פוליטית בתכנית למנהלים באוניברסיטת תל-אביב.