לאחר עבודה מרובה על הפרויקטים, ביום ראשון התקיים הכנס במתכונת וירטואלית ובמהלכו הוצגו 22 פרויקטים מעוררי השראה!

ברכות לזוכים:
מקום ראשון: אחמד טלאלקה והואשלה ואסילה
STL - מערכת חכמה לניהול רמזור באופן יעיל, ע"י ביצוע חיזויים, והפחתה של משמעותית של זמני ההמתנה ברמזור.
 
מקום שני: אנה פיליפוב ואורית הרצוג   
מערכת לזיהוי צמחים ומצבם הבריאותי באמצעות עיבוד תמונה.
 
מקום שלישי: יובל לסרי ואלכסיי  קליושניקוב   
מערכת מבוססת למידת מכונה לזיהוי ודיווח אוטומטי על תאונות דרכים.

תמונה מתוך פרויקט גמר מדעי המחשב


ד"ר נורית גל-עוז, ראשת המחלקה למדעי המחשב: "פרויקט הגמר הציב בפני הסטודנטים אתגרים רבים הקשורים לא רק ביצירתיות וביכולת לתכנת, אלא גם ביכולת הלמידה העצמית שלהם, ביכולת לתכנן, להציב מטרות, לעמוד ביעדים, ולהסתגל לשינויים ולמצבים בלתי צפויים. אבל לבלתי צפוי הזה אף אחד מאתנו לא התכונן. בכנס הזה, שקרה בתקופה שתיזכר לעד כמשבר הקורונה שטרף לכולם את הקלפים, אנחנו קודם כל מורידים בפני הסטודנטים את הכובע ואומרים כל הכבוד. אנחנו יודעים שהתקופה היתה מורכבת בכל היבט אפשרי: אישי, משפחתי, כלכלי, לימודי, אבל הפרויקטים המוצלחים אומרים שהסטודנטים עמדו באתגר"
 
לרשימת המיזמים המלאה, ניתן להתרשם מהגיוון והמקוריות בבחירת הנושאים לפיתוח

מתוך פרויקט גמר מדעי המחשב 2020

המחלקה למדעי המחשב במכללה האקדמית ספיר, בראשותה של ד"ר נורית גלעוז, מציעה תכנית לימודים, המשלבת תאוריה של נושאי הליבה במדעי המחשב לצד קורסים שימושיים וקשר לתעשיית התוכנה הישראלית. תכנית הלימודים מתעדכנת בהתמדה עם הטכנולוגיה המתפתחת, תוך שמירה קפדנית על איזון בין דרישות הבסיס המדעיות, הידע הטכנולוגי והמודעות למגמות החדשות בתעשייה. התכנית מקנה לבוגריה הכשרה המאפשרת השתלבות וקידום בתעשיית התוכנה, או לחילופין להמשיך לתארים מתקדמים.

פרויקט גמר מדעי המחשב 2020

 

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

לראות את ההר
אנו נאלצים להודיע שפסטיבל קולנוע דרום הבינ"ל ה-24, שתוכנן להתקיים בין התאריכים 3–10 ביולי 2025, נדחה ויתקיים ב-6–13 בנובמבר 2025. תכנית הפסטיבל הבינלאומי ה-24 שתוכננה לחודש יולי ופורסמה לפני מספר ימים, תתמזג בחודש נובמבר עם תחרות "קולנוע דרום חדש" – תחרות סרטי הגמר של בית הספר לאמנויות הקול והמסך במכללת ספיר –על כל 49 הסרטים הקצרים החדשים שבתחרות. תודתנו מעומק הלב לעשרות השותפים והשותפות שנרתמו להפקת מהדורת הפסטיבל, שתוכננה להיות הגדולה בתולדותיו – ועוד תהיה. ליוצרות/ים מישראל ומהעולם שבחרו בנו כבית ליצירתם – נמשיך לעשות הכל כדי לחגוג את הסרטים שלכם כאן, בדרום, יחד אתכם, בנובמבר הקרוב והלאה
ברכות לזוכים
במסגרת יריד הקריירה שהתקיים אצלנו ב-10.6, ערכנו הגרלה בין משתתפי יריד התעסוקה - ושלושה טאבלטים מצאו את דרכם לידיים הנכונות. והזוכים הם: אורלי זאודו באנצ׳י, המחלקה לניהול תעשייתי מאור פרבמן, מכינת רוח וחברה אריג אבו עסא, המחלקה ללימודים רב-תחומיים ברכות ענקיות! האגף לקשרי אקדמיה - תעסוקה ויזמות במכללת ספיר ממשיך ללוות, לקדם ולהוביל את הסטודנטיות והסטודנטים שלנו בדרך לקריירה משמעותית ומוצלחת. תמשיכו להגיע, להשתתף, להתפתח - ולפעמים גם לצאת עם פרסים.