לאחר עבודה מרובה על הפרויקטים, ביום ראשון התקיים הכנס במתכונת וירטואלית ובמהלכו הוצגו 22 פרויקטים מעוררי השראה!

ברכות לזוכים:
מקום ראשון: אחמד טלאלקה והואשלה ואסילה
STL - מערכת חכמה לניהול רמזור באופן יעיל, ע"י ביצוע חיזויים, והפחתה של משמעותית של זמני ההמתנה ברמזור.
 
מקום שני: אנה פיליפוב ואורית הרצוג   
מערכת לזיהוי צמחים ומצבם הבריאותי באמצעות עיבוד תמונה.
 
מקום שלישי: יובל לסרי ואלכסיי  קליושניקוב   
מערכת מבוססת למידת מכונה לזיהוי ודיווח אוטומטי על תאונות דרכים.

תמונה מתוך פרויקט גמר מדעי המחשב


ד"ר נורית גל-עוז, ראשת המחלקה למדעי המחשב: "פרויקט הגמר הציב בפני הסטודנטים אתגרים רבים הקשורים לא רק ביצירתיות וביכולת לתכנת, אלא גם ביכולת הלמידה העצמית שלהם, ביכולת לתכנן, להציב מטרות, לעמוד ביעדים, ולהסתגל לשינויים ולמצבים בלתי צפויים. אבל לבלתי צפוי הזה אף אחד מאתנו לא התכונן. בכנס הזה, שקרה בתקופה שתיזכר לעד כמשבר הקורונה שטרף לכולם את הקלפים, אנחנו קודם כל מורידים בפני הסטודנטים את הכובע ואומרים כל הכבוד. אנחנו יודעים שהתקופה היתה מורכבת בכל היבט אפשרי: אישי, משפחתי, כלכלי, לימודי, אבל הפרויקטים המוצלחים אומרים שהסטודנטים עמדו באתגר"
 
לרשימת המיזמים המלאה, ניתן להתרשם מהגיוון והמקוריות בבחירת הנושאים לפיתוח

מתוך פרויקט גמר מדעי המחשב 2020

המחלקה למדעי המחשב במכללה האקדמית ספיר, בראשותה של ד"ר נורית גלעוז, מציעה תכנית לימודים, המשלבת תאוריה של נושאי הליבה במדעי המחשב לצד קורסים שימושיים וקשר לתעשיית התוכנה הישראלית. תכנית הלימודים מתעדכנת בהתמדה עם הטכנולוגיה המתפתחת, תוך שמירה קפדנית על איזון בין דרישות הבסיס המדעיות, הידע הטכנולוגי והמודעות למגמות החדשות בתעשייה. התכנית מקנה לבוגריה הכשרה המאפשרת השתלבות וקידום בתעשיית התוכנה, או לחילופין להמשיך לתארים מתקדמים.

פרויקט גמר מדעי המחשב 2020

 

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

זוכי פסטיבל קולנוע דרום חדש
פסטיבל קולנוע דרום, מיסודו של בית הספר לאמנויות הקול והמסך בספיר, ננעל בחמישי (5.11) בשדרות, לאחר חמישה ימים של הקרנות, מפגשים ואירועי תרבות. הפסטיבל, שציין השנה 25 שנה להיווסדו, הכריז על הזוכים בתחרויות השונות ובאירועי הפיצ׳ינג, שבמסגרתם הוענקו פרסים ומענקים לפיתוח ולהפקת יצירות חדשות. מענקי הפקה בסך כולל של 750 אלף ש״ח הוענקו ל-3 פרויקטים בחממות היצירה של קרן קולנוע נגב. בפיצ׳ינג ״קו דרומי״, המחבר בין יוצרי קולנוע תיעודי ליוצרי אנימציה סביב סיפורים דרומיים, זכו ״ע׳ול״ של יוסף אבו מדיעם ויונתן דומוש ו״שפת אם״ של ליאת קפלן ורז מרחב.
ילדים בזמן מלחמה
ברכות לד״ר ראויה אבו־רביעה, מרצה בכירה בבית הספר למשפטים, על זכייתה במענק מחקר מטעם התכנית לזכויות ילדים ונוער, מרכז מינרבה לזכויות האדם בפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית. המחקר, שנעשה בשותפות עם ד״ר לימור יהודה, עמיתת מחקר בכירה במכון ון ליר בירושלים, עוסק במלחמה אחת, ילדות במרחב שסוע: זכויות ילדים, שוויון ופוליטיקה של הבדל באזור דרום ישראל-עזה. הוא בוחן את השפעתה של המלחמה בין ישראל לעזה, מאז אוקטובר 2023, על זכויותיהם ורווחתם של ילדים ובני נוער באזור דרום ישראל-עזה. בשונה ממחקרים הבוחנים ילדים פלסטינים וישראלים בנפרד, מחקר זה מתייחס לאזור כאל מרחב סכסוך משותף, המאופיין בממשל מקוטע ו