מעבדה לחינוך ופסיכולוגיה: חוקרים ומפתחים מיזמים עם תושבי הנגב

התמודדות עם חרם והבנה של הקשרים החברתיים בכיתה, נגישות של קהל רחב לטיפול פסיכולוגי, קשר בין מורים לתלמידים, התמודדות עם חרדה, הוראה מרחוק, קשיי רכישת שפה שנייה במסגרת לימודים אקדמיים, הטמעת ערכי איכות סביבה וקבלת האחר – כל אלה היבטים נוספים הקשורים לחינוך ולפסיכולוגיה, נמצאים תחת קורת הגג של המעבדה לחדשנות ויזמות בחינוך ופסיכולוגיה במכללת ספיר.

המעבדה פועלת בתחומים הנמצאים על קו התפר שבין חינוך לפסיכולוגיה, וכן בנושאים טהורים מעולמה של הפסיכולוגיה ומעולם החינוך. במעבדה עוסקים בפיתוח מיזמים חדשניים, מקוריים, נגישים ובני קיימא לעיצוב דרכי ההוראה והלמידה; לשיפור היכולות של מורים ומרצים, כמו גם של סטודנטים ותלמידים; וכן לבחינה, שיפור וההתאמה למאה ה-21 של תפיסות וטיפול פסיכולוגי.
שיתופי הפעולה של המעבדה הם עם גורמים בשירות הפסיכולוגי החינוכי בדרום (מבאר שבע ועד יישובי עוטף עזה), עם המועצות האזוריות שער הנגב ושדות נגב, עם בית הספר התיכון שער הנגב ועם חברת מיינדסט והמרכז הטכנולוגי לחינוך (מט"ח).

המעבדה, אותה מנהלת אפרת ליברמן, פועלת תחת חסות המחלקה ללימודים רב-תחומיים והיחידה לקידום הוראה ולמידה במכללה. המעבדה כוללת 17 משתתפים ממגוון מחלקות המכללה, וכן עובדי מינהלה ותושבים מחוץ לשערי האקדמיה.