איתור מוקדם, אבחון והתערבות ראשונית במקרים של הפרעות אכילה במערכת החינוך

רכזת הקורס
ד"ר עינת צוברי,
מרצה

רכזת ארצית מיניות ומניעת פגיעות מיניות -אגף פסיכולוגיה -שפ"י.מנהלת שפ"ח מ.א יואב.

עו"ס קלינית, מנהלת המרכז לטיפול בהפרעות אכילה, הדרים, כפר סבא, מרכז לבריאות הנפש, שלוותה. שירותי בריאות כללית. מרכזת אקדמית של תוכנית הכשרת מטפלים רב מקצועיים לאבחון וטיפול בהפרעות אכילה, מכון מגיד, תל אביב.

* טופס הרשמה ואישור מנהל השפ"ח *

תיאור הקורס

מגיפת הקורונה הביאה לעליה דרמטית בשיעור היארות מקרי הפרעות אכילה בדרגות חומרה שונות והובילה לתורי המתנה ממושכים למסגרות מרפאתיות ואשפוזיות לטיפול בהפרעות אכילה בישראל.
כמו כן מדובר לא אחת במקרים המשלבים הפרעות נוספות בוויסות כגון פגיעה עצמית, דכאון, אובדנות ופגיעה מינית בכלל וברשת בפרט. כפועל יוצא מכך, מקרים רבים מטופלים בקהילה בתפר שבין צוותי בתי הספר ומרפאות ראשוניות ומחמירים בשל היעדר טיפול מותאם.
מציאות זו מובילה לעומס נפשי כבד על צוותי בתי הספר והשירות הפסיכולוגי החינוכי הנאלצים להתמודד עם מצבי משבר ממושכים ללא כלים ותמיכה מקצועית מספקת.

מטרת ההשתלמות להכשיר פסיכולוגים חינוכיים באיתור מוקדם, אבחון, התערבות ראשונית במקרים של הפרעת אכילה במערכת החינוך. כמו גם התמקמות מדויקת בקשר עם גורמי הטיפול, בליווי המטופל החולה ובני משפחתו , בליווי צוות בית הספר ובליווי תלמידי הכיתה.

הקורס מיועד

לפסיכולוגים חינוכיים

אופן הלמידה

הקורס ישלב מידי שבוע שעתיים של הרצאה תיאורטית ושעתיים של הצגת מקרה שתובא ע"י הפסיכולוגים החינוכיים ותדגים את האתגרים המתוארים

היקף הקורס

40 שעות אקדמאיות במהלך 10 מפגשים.

מועדי הקורס

10 מפגשים, ימי שני בין השעות 16:15-19:30.
14.11, 21.11, 28.11, 05.12, 12.12, 19.12, 26.12, 02.01, 09.01, 16.01, תאריך רזרבי 23.01

מקום הקורס

הקורס יתקיים בזום

שכר לימוד

765 ₪

מבנה הקורס ותכנים

מס' מפגש מרצה נושא יחידות
1 ד"ר עינת צוברי

קריטריונים אבחנתיים של הפרעות אכילה
היסטוריה, גורמי סיכון, אטיולוגיה ותחלואה נלווית.

2 ד"ר עינת צוברי

מה קורה כשמתגלה הפרעת אכילה בבית ספר?
תרשים זרימה? קשר לצוותי רפואה ראשונית תיאור סוגי מרכזי טיפול

3 ד"ר עינת צוברי

טיפול מבוסס משפחה וייצוב ראשוני במסגרת רפואה ראשונית בקהילה – פעילות פסיכו-חינוכית להורים. מי עושה מה?

4 ד"ר דניאל הרדוף, רופא ילדים, הדרים

ייצוב ראשוני גופני במסגרת רפואה ראשונית בקהילה – אבחנה מבדלת גופנית

5 ד"ר נגה מדברי, רופאת ילדים ופסיכיאטרית ילדים, הדרים

אבחנה מבדלת פסיכיאטרית, הערכה פסיכיאטרית

6 ד"ר רינת גרונדמן שם טוב, דיאטנית, הדרים

פרוטוקול טיפול תזונתי בהפרעות אכילה במסגרת הקהילה

7 ד"ר עינת צוברי

מה בין השמנת יתר, תסמונת אכילת יתר התקפית(BED) ואנורקסיה לא טיפוסית.
מודל לטיפול בילדים ונוער עם עודף משקל בקהילה

8 ד"ר עינת צוברי

הקשר בין הפרעות אכילה ופגיעה מינית ממושכת בילדות- אתגרים בניהול הטיפול, מתי לערב עו"ס לחוק נוער?
תרשים זרימה של התמודדות צוות בית הספר

9 ד"ר עינת צוברי

סקירת תוכניות מניעה ואיתור מוקדם במערכת החינוך בארץ ובעולם

10 ד"ר עינת צוברי