מגמת תוכנה - מסלול מרום טכנולוגי יג' - יד'

לו"ז שבועי

בהתאם לתכנית הלימודים

עד 80% מימון בשכר לימוד בסיסי

מטרת העתודה הטכנולוגית ספיר להוות ראש חץ בתהליך חינוכי – תעסוקתי – מנהיגותי עבור צעירי.ות הפריפריה הדרומית של ישראל ויישובי עוטף עזה.
העתודה הטכנולוגית בספיר תהווה מרחב לרכישת השכלה גבוהה בעולמות ההנדסה, להתפתחות מקצועית, לאופק שירות צבאי משמעותי ביחידות העילית הטכנולוגית של צה"ל ותשמש מנוף לתעסוקה איכותית ומוביליות חברתית.
ייחודה של התכנית בתפיסה התפתחותית שאורגת לתוך ההשכלה האקדמית וההכשרה המקצועית גם מיומנויות וכישורים נדרשים בעולם העבודה החדש ובונה תשתית להון חברתי ארוך טווח.
מכללת ספיר מתמחה בדרך עבודה ייחודית, שנותנת מענה לצורכי צעירים.ות מהפריפריה הדרומית ומובילה אותם.ן למצוינות אקדמית בקנה מידה ארצי, תוך שימור תחושת קהילתיות ופיתוח מנהיגות אישית חברתית.

התכנית להנדסאות תוכנה בדגש על תקשורת מחשבים והגנת סייבר, מציעה אופק לקריירה צבאית איכותית ולימודים אקדמיים. השירות הצבאי יתבצע באגף התקשוב וההגנה בסייבר, בתפקידים בתחום פתרונות תקשוב טכנו-מבצעיים, פיתוח מערכות שליטה ובקרה ניהוליות ותומכות לחימה, לוחמה אלקטרונית ועוד. בוגרי ובוגרות התוכנית יצברו נקודות זכות עם הכרה אקדמית לצורך קיצור משך הלימודים לתואר ראשון B.Sc במחלקה למדעי המחשב במכללת ספיר.
המסלול משלב רכישת דיפלומת הנדסאי.ת עם אופק אקדמי ללימודי מדעי המחשב, תכנית מנהיגות חברתית, הקניית מיומנויות וליווי להשתלבות בשוק העבודה ותכנון הקריירה בשנתיים בלבד.
שיבוץ לשירות צבאי בתפקידים משמעותיים בתחומים מובילים בחיל התקשוב וההגנה בסייבר. אגף התקשוב וההגנה בסייבר מכשיר את ההון האנושי בתחום מקצועות המחשב לכלל הגופים בצה"ל:

• אשכול מחשוב: תכניתנים, מגני סייבר, DEVOPS, מנהל.ת DC, דאטה אנליסט, פריזמה ועוד.
  • מיזמי איתור אלקטרוניקה: טכנאי.ת מערכות תקשורת, טכנאי.ת טלקום, חוקר.ת ספקטרום, טכנאי.ת דיגיטל מבצעית ועוד.
  • הדרכה: מדריך.ת תקשוב.
  • אשכול קצונה ולוחמה: לעומדים.ות בתנאי הקבלה: קשר"ג - ייעודי קרבי, קצונה ייעודית מבצעית, לוחם מערכות ל"א ועוד.

* לקראת סיום הלימודים, יבצעו התלמידים.ות מיונים למקצוע הרלוונטי עבורם.ן באשכול מקצועות המחשב לטובת הכשרה ושיבוץ בצה"ל.
** בוגרי.ות התוכנית יצברו נקודות זכות עם הכרה אקדמית לצורך קיצור משך הלימודים לתואר ראשון B.Sc במחלקה למדעי המחשב במכללת ספיר. הקבלה ללימודי המשך מותנית בעמידה בתנאי קבלה.

• מסלול מרו"ם טכנולוגי המיועד ל בוגרי.ות תיכון בלימודים עיוניים, בעלי.ות תעודת בגרות מלאה, מעבר בהצלחה בבחינות הבגרות ברמה של מינימום 4 יח"ל במתמטיקה ואנגלית, בגרות נוספת במקצועות מדעים ו/או טכנולוגיים.
  • מסלול עדן- רצף טכנולוגי המיועד לבוגרי.ות תיכון בלימודים טכנולוגיים בעלי.ות תעודת בגרות מלאה, מעבר בהצלחה בבחינות הבגרות ברמה של מינימום 4 יח"ל במתמטיקה ואנגלית.
  • מכתב המלצה ממנהל.ת בית הספר או רכז.ת המגמה.

קבלת המועמד.ת לתהליך הרישום והמיון מותנה באישור משרד הביטחון - צה"ל על פי נתונים שנאספו בתהליכי המיון לצה"ל וכן ועדת קבלה של סגל העתודה הטכנולוגית ספיר.

• מימון 80% משכר הלימוד בתכנית במשך שנתיים.
  • היכרות עם היחידות והתפקידים הצבאיים המוצעים באגף התקשוב וההגנה בסייבר.
  • שיבוץ לשירות בתפקידים שונים ביחידות החיל, עם אופציה לתפקידי מפתח טכנולוגיים משמעותיים ומסלולי קצונה.
  • טיפול בדחיית השירות הצבאי לטובת לימודי העתודה.
  • ליווי אקדמי ותכניות תגבור על ידי היחידה בצה"ל.
  • עבודה על פרויקט הגמר בהלימה לתכנים המקצועיים של היחידות.

• אווירה סטודנטיאלית בקמפוס אקדמי
  • מעטפת תומכת: משרד דקן ובתוכו היחידה למעורבות חברתית, המרכז לפיתוח קריירה, מרכז נגישות וכן אגודת הסטודנטים והסטודנטיות
  • אופציה למגורים במעונות הסטודנטים בשדרות
  • תכנית למנהיגות חברתית

שנתיים, לפי לוח הזמנים של משרד החינוך.
פתיחת שנת הלימודים 09/2022.
מכינת קדם עתודה בקיץ - כחודש וחצי לפני פתיחת שנת הלימודים. ההשתתפות כרוכה בעלות סמלית.

• יש למלא טופס הרשמה וערכת רישום - כרוך בדמי הרשמה
  • צירוף מסמכים: צילום תעודת זהות, גיליון ציונים מכיתה י"א, המלצת מנהל.ת בית הספר ו/או רכז.ת מגמה
  • ראיון על ידי וועדת קבלת, הכוללת את מנהל.ת בית הספר לעתודה טכנולוגית ונציגות צה"ל
  • סגירת ההרשמה לשנת תשפ"ד/ ספטמבר 2023: מרץ 2023.

* קבלת המועמד.ת לתהליך הרישום והמיון מותנה באישור משרד הביטחון - צה"ל על פי נתונים שנאספו בתהליכי המיון לצה"ל.
** פתיחת המסלול מותנית במספר תלמידים.ות בכיתה ובאישור משרד החינוך.
*** לעמוד שאלות תשובות על מסלול מרום טכנולוגי באתר משרד החינוך: לימודי י"ג-י"ד: מידע למועמדים

ראש המגמה

אדיר אפונסו -  adir.afonso1985@gmail.com